Ja zauważyłem że w moim my 16 jest coś takiego że gdy skręcam albo rozpędzam się to mruga kontrola trakcji u tak jak by przekaźnik cykał i nie wiem czy to nie elektroniczna blokada mechanizmu różniciwego.
Rapid SB | 1.2 CJZD 110 KM | MY16/7.10.2015 | 81000 km | Małopolska zachodnia, Ziemia Chrzanowska
O ile się nie mylę, to w Rapidach kontrola trakcji opiera się o hamowanie koła, które się szybciej kręci (poślizg) czyli wykorzystuje do tego hamulce a nie o blokadę mech. różnicowego.
Citigo ma automatyczne światła? Maja funkcję auto na włączniku świateł? Jeśli tak to Rapida musisz doposażyć w czujnik zmierzchu albo w desce rozdzielczej albo w podstawie lusterka (jeśli masz climatronika) i ew. zamienić kable we włączniku albo kupić z funkcją auto.
Rapid SB | 1.2 CJZD 110 KM | MY16/7.10.2015 | 81000 km | Małopolska zachodnia, Ziemia Chrzanowska
Za jasność podświetlenia zegarów nie odpowiadają czujniki świateł automatycznych tylko osobny czujnik w zegarach - podobnie jak lusterko fotochromatyczne ma własny czujnik (a właściwie dwa) tak i zegary mają własny czujnik, który mierzy ilość światła padającego na zegary i dostosowuje intensywność podświetlenia "dziennego". Po włączeniu świateł mijania, obojętnie czy ręcznie czy automatycznie, podświetlenie zegarów przechodzi w tryb świecenia "nocnego".
Niestety to kodowanie u mnie nie działa... W sterowniku 09 mam 2 komponenty. Załączyłem aktualne kodowania. Przetestowałem w obu aktywację bitów nr 3 i 4, ale bez skutku. Niestety mój VCDS 19.6.2 nie rozpoznaje opisów za co odpowiada dany bit.
Drugi komponent doczytałem, że odpowiada za sterowanie szybą, więc muszę się skupić na kodowaniu w 6C0 937 087 D.
Cześć. Czy ktoś mógłby mi wysłać adaptacje plik CSV z BCM-a 09 w VCDS rok rapida najlepiej 2017 kto ma oryginalnie na wyposażeniu czujnik deszczu? e-mail: sebastianztomaszowa@gmail.com Z góry dzięki
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.