W naszych samochodach brakuje mi uchwytu (paska, plastikowej klamry itp) na osłonie przeciwsłonecznej. To w sumie mało istotna rzecz, ale czasem by się mogła przydać. Ostatnio sprawdzałem, że nawet Citigo ma takie udogodnienie, ale nowa Fabie już nie miała, przynajmniej ta stojąca w salonie. Na przykład wydrukowałem sobie KARTĘ RATOWNICZĄ i zgodnie z zaleceniem chciałem ją umieści na osłoną przeciwsłoneczną, ale nie miałem jak. Po długich poszukiwaniach zakupiłem, sobie wieszak na okulary, który ma pełnić formę klipsa, klamry. Może ktoś ma jakieś inne patenty?
A to dziwne bo ja taki pasek posiadam od strony kierowcy - Elegance MY2013 Ale widzę, że kolega ma z kolei lusterko, a ja nie. Lusterko jest po stronie pasażera, ale nie ma już paska.
W moim R MR 2013 - po prawej stronie w osłonie mam lusterko. Po lewej stronie (przed kierowcą) w osłonie jest pasek do przechowywania papierów, kopert,... Po lewej stronie szyby - ok 15. cm mam plastikowy przycisk, w sam raz na założenie bloczka opłaty parkingowej lub kartki z wiadomością. Pozdrawiam
@kros lusterko mam po prawej stronie, po lewej mam pasek. A na szybie mam plastik na bileciki. Widocznie Skoda cały czas żongluje wyposażeniem w takie drobiazgi. Pozdrawiam
@jercen ja tak miałem w F. Teraz miałem na myśli wyłącznie lewy daszek w którym wydaje się, że lustro wyklucza pasek, co z resztą łatwo wytłumaczyć, "że jak masz kwity to i tak nie skorzystasz z lustra więc jak już daliśmy Ci lustro to kwity se wsadź gdzieś indziej" :D Choć na kwitki z bramek to było fajne rozwiązanie, a i lustra trochę wolnego by zostało :DD
Tak tylko pozostaje pytanie jak władowali do niektórych rapidek lusterka po obu stronach to gdzie umieścić schemat ratowniczy? Z tego co mi wiadomo to skoda miała jako pierwsza miała pomysł by te schematy były w aucie pod słoneczkiem, a tu w jednym modelu nie pomyśleli gdzie do jasnej anielki mamy włożyć?
@konwel dziękuję, pierwszy raz dowiedziałem się o tych kartach. Przyznaję że macie rację z tym "do jasnej anielki!" albo ja przespałem coś, albo do jasnej anielki trąbi się w naszym kraju o wszystkim, tylko nie o tym co ważne!
a pytanie pomocnicze, jak długo obecne są karty ratownicze w Polsce? Wydaje mi się, że jak 3 kwartały temu buszowałem po stronie skody przed zakupem Rapida, to chyba w dziale serwis, nie było tych kart?
Wobec tego już wiem jaka mi przybędzie naklejka po następnej wizycie w ASO. A z mocowaniem coś się wymyśli :)
kros 5 lat temu już były karty dostępne ale nie we wszystkich markach i nie do wszystkich modeli. Tylko karta musi być wraz z naklejką na szybie po lewej stronie na dole. W razie czego ułatwia sprawę ratownikom.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.