Podejrzewam, że jak aso moze, to i ty mozesz, tyl;ko musisz sie zaopatrzyc w odpowiedni interfejs podpinany do komputera pokładowego i tam to zaprogramować.
Z tym, że jak coś spieprzysz, to nie leć z płaczem do ASO.
Dokładnie ,można to zakodować tylko poprzez interfejs. Jak będziesz w ASO to podpowiedz im tylko, żeby zaznaczyli też opcję automatycznego odblokowania drzwi po wyjęciu kluczyka. U mnie "zapomnieli" i musiałem specjalnie jechać 50 km żeby to włączyli.
Ja też się do tego przyzwyczaiłem w poprzednim aucie dlatego myślałem, że tutaj będzie to jako standard bądź będzie można ustawić to samemu. Niestety trzeba do ASO podjechać.
W octavii na gwarancji między innymi wymieniłem sterownik centralnej elektryki, fotele z poduszkami zmieniłem kodowanie trzech sterowników, a przy dwóch naprawach gwarancyjnych w ASO nic nie mówili.
Ewentualnie kodowanie zawsze można zmienić do stanu fabrycznego - żaden ślad nie zostaje.
Wydaje mi się, że takie zamykanie drzwi musi być niebezpieczne. W sytuacji wypadku chyba lepiej mieć otwarte drzwi, a przypuszczam, że nie zawsze przy wypadku komputer je odblokuje. Względnie przydałaby się opcja ryglowania tylko tylnych drzwi tam, gdzie siedzą dzieci.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.