FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Ryglowanie drzwi po ruszeniu
  • witam. Rapid '14 Elegance - jak ustawić żeby po ruszeniu samochodem drzwi automatycznie się same ryglowały?
    Rapid Spaceback | 1.2 TSI 105km | 2014 | Elegance | Błękitny Race | 33000 | Sosnowiec
  • według instrukcji taką opcję można włączyć tylko zlecając to w ASO
    Rapid LB | 1.2 CBZA 86 KM | MY14 | Ambition Komfort | Błękit Pacyfic | 11000 km | Mińsk Mazowiecki
  • no własnie tak - widziałem to w instrukcji.
    Nie da się tego samemu zaprogramować jakoś ? Ktoś coś ?
    Rapid Spaceback | 1.2 TSI 105km | 2014 | Elegance | Błękitny Race | 33000 | Sosnowiec
  • Podejrzewam, że jak aso moze, to i ty mozesz, tyl;ko musisz sie zaopatrzyc w odpowiedni interfejs podpinany do komputera pokładowego i tam to zaprogramować.

Z tym, że jak coś spieprzysz, to nie leć z płaczem do ASO.
    Rapid LB|1.2TSI 105KM|
  • Dokładnie ,można to zakodować tylko poprzez interfejs.
    Jak będziesz w ASO to podpowiedz im tylko, żeby zaznaczyli też opcję automatycznego odblokowania drzwi po wyjęciu kluczyka. U mnie "zapomnieli"
    i musiałem specjalnie jechać 50 km żeby to włączyli.
  • na OCP w W-wie jest człowiek który to bez problemu może zrobić
    Rapid LB | 1.2 MPI LPG 75KM | MY14 | Ambition Komfort |Corrida |W-wa
  • Wystarczy zaznaczyć bit 3 i 4 w bajcie 0 w sterowniku centralnej elektryki (09).
  • @piotrex wystarczy jak się ma kabelek :-)
  • Dokładnie :)
  • Też planuje się w tym tygodniu wybrać do ASO żeby to włączyli. Ciekawe ile za to policzą.
  • Ja też się do tego przyzwyczaiłem w poprzednim aucie dlatego myślałem, że tutaj będzie to jako standard bądź będzie można ustawić to samemu. Niestety trzeba do ASO podjechać.

piotrkro daj cynka czy trzeba było płacić :)
    Rapid SB | 1,2 105KM | MY14 | Elegance | Czarna Perła |Tychy - Lędziny
  • Podjedźcie lepiej na spota OCP w swojej okolicy, tam każdy z VCDSem włączy to wciągu 1 minuty :)
    Namiary gdzie szukać tej funkcji podałem wcześniej.
  • Zajadę 17.07 w Ergo Arenie w Gdańsku bo jest spot.

PS. To nie Ty Piotrex też masz ten nick OCP? I mi tam odpisałeś? :-)
  • piotrkro, tak to ja :) Wezmę zatem laptopa.
  • Czy takie gmeranie w kompie jest później widziane w ASO i ewentualnie mogą mieć coś przeciwko? :-)
  • W octavii na gwarancji między innymi wymieniłem sterownik centralnej elektryki, fotele z poduszkami zmieniłem kodowanie trzech sterowników, a przy dwóch naprawach gwarancyjnych w ASO nic nie mówili.

Ewentualnie kodowanie zawsze można zmienić do stanu fabrycznego - żaden ślad nie zostaje.
  • Byłem się pytać w ASO to powiedzieli, że zrobią to za free pod warunkiem, że kupiłem u nich auto :) Czyli w innym trzeba płacić...
    Rapid SB | 1,2 105KM | MY14 | Elegance | Czarna Perła |Tychy - Lędziny
  • Ja już olałem ASO. Dzięki Piotrex.
  • Spoko :) Wpadaj do nas częściej.
  • Ja podjechałem do ASO i zrobili za free w 3 minuty. Nie kupowałem auta u nich. 
  • Wydaje mi się, że takie zamykanie drzwi musi być niebezpieczne. W sytuacji wypadku chyba lepiej mieć otwarte drzwi, a przypuszczam, że nie zawsze przy wypadku komputer je odblokuje. Względnie przydałaby się opcja ryglowania tylko tylnych drzwi tam, gdzie siedzą dzieci. 

ZYSKAJ NAWET 500ZŁ - OTWÓRZ ONLINE KONTO BANKOWE

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?