FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Chlupotanie w drzwiach
  • Wiecie... ja z drzwiami byłem już w wakacje i wtedy mi je cieli... W prawych mam pusto.
    MY14 prod. XI 2013
    Rapid SB | 1.4 122 KM DSG | MY14 | Elegance | Czarny Magic perłowy | 57000km | Warszawa
  • Przez jakies pół roku nie miałem problemu a tu nagle z nienacka słyszę w trakcie hamowania że mi ktoś z tyłu wodę przelewa oglądam się nikogo nie ma i znowu sytuacja powtarza się kilka krotnie, poszukałem a to fabryka zrobiła taki żarcik dedykowany dla właścicieli rapidek takie simply clever. Nie czekałem i spuściłem wodę samemu jak to koledzy opisali wcześniej co by mi woda nie zepsuła zabawy z zakupa. W poniedziałek złożę wizytę w salonie a takie wcześniejsze kolędowanie i ciekawe co mi powiedzą.
    Rapid SB/1.2 MPI/MY14/Ambition komfort/ Szary metalik
  • Czuję że po odbiorze auta trzeba będzie samemu zrobić przeróbkę... Albo powiem sprzedawcy, żeby przed odbiorem zrobili z tym porządek...
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
  • Byłem w serwisie bardzo miła obsługa powiedzieli że potrwa "naprawa" około  2,5 godziny a uporali się w niecałe 1,5 jestem zadowolony bo poprawili lewą i prawą stronę. Wszystkim życzę żeby mieli tylko takie spotkania z serwisem bez tekstów "nieda się" jak zapytałem się czy poprawią też lewą stronę odpowiedź była "już to zrobiliśmy".
    Rapid SB/1.2 MPI/MY14/Ambition komfort/ Szary metalik
  • @cezar, a zdradziłbyś na czym polega poprawa i może wrzuciłbyś zdjęcia uszczelki po poprawie?

Pozdrawiam
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
  • Pewnie 1,5 h przycinali 2 uszczelki
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • No tak, ale fajnie by było zobaczyć w jaki sposób, to sam bym sobie to ogarnął w razie W... Aczkolwiek mój R będzie rocznik 2015 więc jestem pełen wiary że nie będę musiał tego robić.
  • Ja mam MY 2015 juz kilka razy w deszczu, myjnia bezdotykowa, jak na razie bez chlupotania...
    Rapid LB/ 1.2 MPI + LPG / MY 2015/ Ambition MAX
  • Ja mam MY2013 już kilkadziesiąt razy w deszczu, tyle samo w myjni, a wada ujawniła się po roku. Tak dla potomnych :)
  • eh....:(

• @maroslaw, a nie pytałeś przy odbiorze, czy fabryka to poprawiła w MY2015?
  • w 100% nie są pewni. na serwisie po 1000 (LPG) facet mówił, że MY 2015 usunęli usterkę. Cchiał zobaczyć w drzwiach "przycięcie" ale się zdziwił ponieważ jak stwierdził, "inaczej są drzwi zabudowane". W związku z tym, JEST NADZIEJA!!!!!:) że poprawili fabrycznie:)
  • w 100% nie są pewni. na serwisie po 1000 (LPG) facet mówił, że MY 2015 usunęli usterkę. Cchiał zobaczyć w drzwiach "przycięcie" ale się zdziwił ponieważ jak stwierdził, "inaczej są drzwi zabudowane". W związku z tym, JEST NADZIEJA!!!!!:) że poprawili fabrycznie:)
  • Heh, dokładnie, jest nadzieja :)
    Ja dokładnie oblukałem drzwi w Rapidzie który stał w salonie, ale potem doszedłem do wniosku, że to starszy rok modelowy, bo poznałem po starszym podłokietniku i tam były te otwory lekko zasłonięte, na razie nie poruszałem sprawy ze sprzedawcą, jak da cynk że auto jest u nich i montują akcesoria, wtedy wkroczę do akcji :)
  • maciek_1991 o jakich otworach piszesz?

• Na dole drzwi masz 3 otwory odpływowe, które usuwają wodę na zewnątrz, musisz od spodu popatrzeć :) Cały problem chlupotania polega właśnie na tym, że uszczelka na drzwiach zakrywa te otwory=brak drożności=chlupotanie.
  • Aż sam popatrzę. Choć jak gość na serwisie nie mógł zobaczyć, bo inne rozwiązanie, to nie wiem czy ja dam rade...
  • Obawiam się, że uszczelka nadal zasłania odpływ wody...:-( dziś pobieżnie Patrzyłem i mam wrażenie, że zasłania...:-( MY 2015
  • Jak dasz radę, to zrób w dzień fotkę...
  • Można to samemu wyciąć? W razie czego...

ZYSKAJ NAWET 500ZŁ - OTWÓRZ ONLINE KONTO BANKOWE

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?