FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Chlupotanie w drzwiach
  • Byłem dzisiaj w salonie po odbiór papierków i przy okazji pogadałem z doradcą serwisowym i faktycznie, problem był ale dotyczył samochodów z poprzedniego rocznika modelowego, jak zapytałem go o nowsze, to powiedział że nie miał zgłoszenia (albo roluje, albo za wcześnie na pojawienie się usterki, albo faktycznie jest już dobrze). W swoim R oglądałem tą uszczelkę to widzę że jest ona co jakiś czas przyczepiona do drzwi na spinkach, nie jest klejona, może coś zmienili... Niestety śnieg uniemożliwił mi dokładne zajrzenie pod drzwi.
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
  • W starszych modelach R uszczelka prowadzona dołem drzwi nigdy nie była klejona. W samych drzwiach są 3 otwory do odpływu wody z wewnętrznej komory drzwi. Sama uszczelka jest mocowana zaczepami (pomiędzy otworami), które można wyjąć z otworów wraz z uszczelką. Sama uszczelka nie jest problemem - problemem jest nadmiar środka antykorozyjnego naniesionego do wnętrza drzwi.
    Nacinanie uszczelki pod otworami jest rozwiązaniem pośrednim. Stosują go doraźnie w serwisach, bez "czyszczenia" z nadmiaru środka.
    Pozdrawiam
    Rapid LB | 1.2 CBZA 88kW | MY13 | Ambition Komfort | Srebrny Brilliant metaliza | 88 tkm | Katowice | Ø 6,1 l/100 km
  • Moim zdaniem winna jest uszczelka, ktora jest mało elastyczna i "zakleja" otwory odpływowe. Mi (zastępczy) nabrał wodę w czasie grudniowych opadów deszczu, a nie podejrzewam aby przy temperaturach w okolicach 2-3 stopni powyżej zera spływał środek konserwujący. Poza tym wystarczyło poruszyć tylko uszczelką aby woda sama wypłynęła. 
    Rapid LB | 1.2 CBZA 86 KM | MY14 | Ambition Komfort | Błękit Pacyfic | 11000 km | Mińsk Mazowiecki
  • ja mam MY 2015 i duuuze ulewy za sobą. wody w drzwiach ni widu ni słychu....
    Rapid LB/ 1.2 MPI + LPG / MY 2015/ Ambition MAX
  • A ja mam modelowy MY12014, kupiony w maju i też wody w drzwiach, ani słychu ani widu:)
    Rapid LB / 1.6 TDI CAYC mod 135KM / MY14 / Ambition Komfort / Czarna Perła / 142.500km / Warszawa
  • Tylko się cieszyć...
    Rapid LB/ 1.2 MPI + LPG / MY 2015/ Ambition MAX
  • Też ostatnio miałem w lewych tylnych drzwiach (model z maja 2013). Spuściłem, potarmosiłem solidnie uszczelką w obu drzwiach i jak na razie spokój. Zobaczymy jak będzie za jakiś czas.
    Rapid LB | 1.2 TSI 86 KM | MY2013 | Ambition | Czerń Magiczna | Białystok
  • Jedź do ASO - podetną uszczelki, wtedy będziesz miał spokój. U mnie dopóki nie podcieli uszczelek, problem powracał.
    RAPID SB | 1.2 TSI | MY2014 | STYLE PLUS | CZERWIEŃ CORRIDA | 47 500 km | SIEMIANOWICE ŚLĄSKIE
  • A ja tylko raz miałem wodę, poruszałem uszczelką i od tego czasu (już ponad rok) mam spokój.
  • U mnie po paru deszczach, i myciu bezdotykowym w którym specjalnie skupiałem się na szybach tylnych bocznych  żeby je bardziej podlać, woda w drzwiach nie zostaje, także mam na razie spokój, co będzie w przyszłości czas pokaże jak nadejdą upały i czy nadmiar konserwacji w drzwiach nie zalepi otworów.
    Rapid SB | 1.2TSI CBZB 105KM | MY15 (4 tydzień 2015) | EleganceMAX | Błękit RACE | 55000+km | Bielsko-Biała
  • No i mnie problem też teraz dotknął pierwszy raz jak od ponad roku mam samochód: https://www.youtube.com/watch?v=5YtW5M-bvI8

Rapid LB | 1.2 TSI 105KM | 2013| MY14 | Srebrny | 46 tys | Poznań
  • Mnie też problem nie ominął , u mnie woda pojawiła się w drzwiach przednich kierowcy.Mam R z maja 2014r.

Rapid LB / 1.2 105KM / MY14 / Ambition / Lubin
  • @Adammaxx To chyba jesteś pierwszy, któremu woda stoi w przednich drzwiach. Do tej pory działo się to w tylnych.
  • Tak jestem pierwszy ,bylem z tym ASO i nawet oni byli zdziwieni bo nie mieli jeszcze zgłoszenia z przednimi drzwiami. Jestem pionierem.
    Rapid LB / 1.2 105KM / MY14 / Ambition / Lubin
  • czy w związku z chlupotaniem wody w drzwiach a co za tym idzie możliwością pojawienia się korozji w drzwiach w przyszłości otrzymaliście jakiś usługę gratis od skody w ramach zadośćuczynienia ??
  • Tak nacięcie uszczelek :P

Bez wyroku sądu nic od nich nie wyrwiesz. No może darmową kawę jak będziesz siedział i czekał na wykonanie "usługi"...
    Rapid LB 1.2MPI LPG | MY14 | Elegance | Biel candy | Łódź
  • 09.06.2014 tego dnia odebrałem Rapida mam go ponad rok i nie mam problemu z wodą w drzwiach na myjni mnustwo wody leci na niego i wszystko jest ok kiedyś spotkałem jak byłem w serwisie taka Panią która miała Rapida z 2013 i miała taki problem mówiła ze 2 raz zgłasza się do serwisu z tym problemem ciekawe czy jej pomogli trochę to  dziwne pozdrawiam
  • Podobno po modyfikacji uszczelki którą mi zrobili problem już nie powraca, ale ile w tym prawdy to będzie wiadomo po czasie. Ja przez ponad rok eksploatacji auta też nie miałem żadnych problemów.

ZYSKAJ NAWET 500ZŁ - OTWÓRZ ONLINE KONTO BANKOWE

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?