FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Chlupotanie w drzwiach
  • Trzeba by chyba zamknąć ten wątek bo już wszystko powiedziano na temat uszczelek. Ja jestem przykładem. Nacięli mi je według wskazań skody i woda już się nie gromadzi. Zbyt przylegały do drzwi, nie miały otworów. W nowszych autach od któregoś tam miesiąca 2014r problem nie występuje. Ot i wszystko. Pozdrawiam kolegów
  • Ja mam to samo, tylne drzwi po stronie pasażera - po myciu czy deszczu - odchylam uszczelkę i wylewa się dużo wody. Muszę jechać do ASO niech przytną uszczelki.
  • U mnie podobnie woda była z tyłu w 2 drzwiach. W ASO podcięli mi trochę uszczelki i teraz jest OK. Problem znają, ale udają, że to pierwszy taki przypadek :-)
    Skoda Rapid SB ACTIVE 1.6 TDI/90 KM 2013
  •  No i mnie dopadło. Myślałem, że mój R jest wolny od tej wady (sierpień 2013),a tu nagle wczoraj coś chlupie z tyłu auta. Myślałem, że paliwo się przelewa, a dzisiaj przypomniałem sobie o tych problemach opisanych na forum i rzeczywiście po odgięciu  uszczelki w prawych tylnych drzwiach wyleciało z 1.5 litra wody.
  • Ja mam LB z maja 2014 i na razie nie zaobserwowałem tego objawu.
    Rapid LB / 1.6 TDI CAYC mod 135KM / MY14 / Ambition Komfort / Czarna Perła / 142.500km / Warszawa
  • Ja mam LB z kwietania i po myciu woda zbierała się w drzwiach.Po deszczu nie wiem bo w tym roku mało padalo:)
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY14 | Ambition Komfort | Blue Race | 28500km | Gdańsk
  • Mi po pierwszym "spuszczeniu wody" na razie wada nie powróciła, a lało niemiłosiernie :)
  • Nie uwierzycie co było u mnie! Sprawa już dawno zrobiona i na szczęście nie wróciła. W lipcu odkryłam kałużę pod dywanikiem! Odkurzacz zassał sporo wody. Zamarłam gdy dotknęłam tapicerki i zobaczyłam ile jest tej wody. Była z przodu i z tyłu. Na początku pomyślałam, że coś się wylało. Potem stwierdziłam, że wody jest tyle, że musiałabym wlać chyba wiadro. Oczywiście wizyta w serwisie. Polewali go wodą oglądali a na końcu rozebrali całą deskę. Okazało się, że jakiś tam wężyk, który odprowadza wodę od klimatyzacji zamiast na zewnątrz wlewał ją do środka!!! Myślałam, że się tam popłaczę. W efekcie wymienili mi caaaaałą tapicerkę z tą gąbką bo już trochę śmierdziała wilgocią. Ot tak komuś się pomyliło przy montażu a ja prawie zawału dostawałam, że mi samochód zgnije. Na szczęście nie dzieje się nic z elektryką bo o to bałam się najbardziej.
  • Prawdopodobnie wymienili tylko przednią część dolnej tapicerki - pod fotelem kierowcy i pasażera. Tyłu chyba nie ruszali? A jak potraktowali powierzchnie pod wyjętą tapicerką? Czy przynajmniej ją wysuszyli? Dobrze, że chociaż jeszcze to zauważyłaś na gwarancji! Z pewnością trochę czasu i nerwów Cię to kosztowało - ale już masz to za sobą!
    Pozdrawiam
    Rapid LB | 1.2 CBZA 88kW | MY13 | Ambition Komfort | Srebrny Brilliant metaliza | 88 tkm | Katowice | Ø 6,1 l/100 km
  • Czy ktoś się orientuje, czyy w MY 2015 załatwiła ta sprawę? Czy dalej problem się pojawia?
    Rapid LB/ 1.2 MPI + LPG / MY 2015/ Ambition MAX
  • Ja odebrałem auto 07.2014 i mam modelowy 2015 i przejechane ponad 5000 km i chlupotania jak i innych problemów nie ma.
  • Ooo... Fajnie. Jest nadzieja. Ja odebrałem w grudniu. Rok modelowy 2015.:-) 
  • Mrozy ida to woda nie bedzie chlupotac bo zamarznie :p
    Rapid SB | 1.2 105KM | MY15
  • Ale się uśmiałem... Ha ha ha...
  • Tak samo się cieszyłem jak odbierałem MY2014, skoro temat był znany w 2013 roku to przecież *powinni* go w nowym modelu już wyeliminować. Nawet pojeździłem pełen tej wiary pół roku.
    Dwa tygodnie temu byłem na cięciu uszczelek i spuszczaniu akwarium...

No, ale trzymam kciuki za nowe rozwiązania. Oby Wasze samochody już były wolne od wad młodości...

@piotrko,  jesteś pewien, że Twój Rapid jest już 15? W lipcowych to na dwoje babka wróżyła...
    Rapid LB 1.2MPI LPG | MY14 | Elegance | Biel candy | Łódź
  • Tak mam napisane na tabliczce znamionowej, naklejce na karcie serwisowej i rozkodowując VIN.
  • Mam wkurw...dziś padał deszcz, samochód postał sobie pół dnia na dworze i co? - woda w lewych tylnych drzwiach, czyli od kierowcy.
    Po stronie pasażera cisza...
    Chyba muszę złożyć wizytę w ASO z "życzeniami świątecznymi"...
    Rapid SB | 1.4 122 KM DSG | MY14 | Elegance | Czarny Magic perłowy | 57000km | Warszawa
  • Profilaktycznie nich ci "udrożnią" i prawe drzwi.
    Rapid SB | 1.2 CBZA 86KM | MY15 | Ambition Max + Dynamic + Pakiet na bezdroża | Czerwień Corrida | 4500km | Lublin
  • @eklime kiedy kupowałeś auto?
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • Ciekawe czy rozwiązał się problem od MY 2015 

ZYSKAJ NAWET 500ZŁ - OTWÓRZ ONLINE KONTO BANKOWE

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?