FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Chlupotanie w drzwiach
  • Choć cały czas mam nadzieję,  że w MY 2015 juz nie będzie tego problemu...
    Rapid LB/ 1.2 MPI + LPG / MY 2015/ Ambition MAX
  • Byla juz taka fota, poszukaj sobie

nie pisz 3 postow pod rząd tylko edytuj
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • Poszukaj na forum, były fotki.
    Rapid LB 1.2MPI LPG | MY14 | Elegance | Biel candy | Łódź
  • Ja nie znalazłem, więc jakbyście byli tak mili i pomogli to będę wdzięczny :)
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
  • Rapid LB 1.2MPI LPG | MY14 | Elegance | Biel candy | Łódź
  • Dzięki, @halif. Widzę że żadna filozofia, więc sam to sobie obetnę i nie będę przy każdej ulewie myślał, czy już mam akwarium czy nie.
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
  • Nie mam tam konta... Może foto tutaj ktoś wklei?  Please...
    Rapid LB/ 1.2 MPI + LPG / MY 2015/ Ambition MAX
  • Proszę bardzo
    d1.jpg
    2103 x 1008 - 268K
    d2.jpg
    2922 x 707 - 260K
    2igobpv.jpg
    600 x 338 - 118K
    iy25w8.jpg
    600 x 338 - 121K
  • nie powiem fachowa robota :)
    Rapid LB | 1,2 105KM | MY15 | Elegance Max beżowy | Brąz Topaz | Warszawa
  • Taaa, strasznie, jeszcze mi powiedzcie że biorą za to kasę... Swoją drogą zastanawiam się że dlaczego nikt nie wpadł na genialny pomysł żeby produkować uszczelki z tymi podcięciami i zakładać w fabryce...
  • ... bo nowy numer VAG, bo nowe zmiany w ETCE, bo podstawa do akcji serwisowej etc. A tak to może nikt nie zauważy i nie będzie się czepiał. Parafrazując: sorry taką mamy markę...
  • @halif, nie chodziło mi do końca o zmianę, tylko dlaczego od wejścia samochodu na rynek nie ma takich uszczelek?!
  • @Maciek_1991 - od początku ktoś nie pomyślał, źle zaprojektował; w SolidEdge'u zadziałało, a w realu się rozjechało na wymiarach itd. Pewnie błąd ludzki. Czemu nie ma zamienników z włąściwymi wymiarami? Zbyt niszowe byłyby takie produkty. Mało kto by je wymieniał. Uczciwie Ci powiem, że ja mam podcięte te uszczelki, ale od 2 tygodni - wizyta w serwisie - tam nie zaglądałem. Mało wygodne dojście, trzeba sobie kolana brudzić, a boję się tego co mogę zobaczyć... Mniej oczytany klient podjedzie do ASO z problemem i będzie zadowolony z tego rzeźnickiego rozwiązania nigdy nie oglądając go nawet. Był problem - nie ma problemu. Znowu brak miejsca na rynku dla spec uszczelek...

Nie jestem - tak swoją drogą - pewien, czy zmiana uszczelek w drzwiach nie wymuszała by badań homologicznych w niektórych krajach, więc są to już duże koszty dla koncernu i kłopoty formalne... Pewnie przy okazji jakiegoś liftu to wymienią.

Chociaż akurat skoda nie ma zbyt chlubnej historii wody w drzwiach. To byłą zmora pierwszych dwóch Fabii i pojawiała się w Octavii I. Może to polityka firmy aby celowo starzeć produkt? Nie będę tworzył spiskowych teorii :)
  • Powiem Ci że ja jako pedant też jestem w stanie zaakceptować to rzeźnickie rozwiązanie, jeżeli ma mnie to uchronić przed problemami. Oczywiście tylko ja zrobię to trochę ładniej:)
    Szkoda tylko, że potrafią wymyśleć bardziej skomplikowane rzeczy, a nie poradzili sobie z kawałkiem gumy. Ale jest tak, jak napisałeś, ktoś się machnął.
  • Maciek_1991 zakładam ze drugie zdjęcie to twoje wykonanie lepsze niż w aso mogą się uczyć dokładności od ciebie
    Rapid SB/1.2 MPI/MY14/Ambition komfort/ Szary metalik
  • To są zdjęcia z linków, które wysłałem, z sąsiedniego forum :)
    Nie sądzę aby były to drzwi Maćka.
  • moze i sa Macka ale chyba z fabryki bo on chyba jeszcze auta nie odebrał :)
    Rapid LB | 1,2 105KM | MY15 | Elegance Max beżowy | Brąz Topaz | Warszawa
  • Celna uwaga! :) 
    Punkt dla Ciebie!
  • Fakt, to nie są moje (na szczęście) :P Bo widząc jakość wykonania to wolę sam po odbiorze sobie to poprzycinać na podwórku :) Moje auto jest na ostatniej prostej w drodze na taśmę :)
  • Nie wiedziałem że kolega jeszcze czeka ;-D
    Rapid SB/1.2 MPI/MY14/Ambition komfort/ Szary metalik

ZYSKAJ NAWET 500ZŁ - OTWÓRZ ONLINE KONTO BANKOWE

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?