nie mialem cool blue intense ale mialem zarowki innych producentow. Dzienne swiecily piekna barwa natomiat dlugich w nocy nie bylo wgl. Swiecily jakby w dol
Rapid SB | 1.2 TSI 132km | MY2014 | Ambition max + panorama | Corrida red | 70000 | Szczecin
Kruszynko. Sześć postów wyżej masz to samo pytanie. Cztery odpowiedź... @BaloN Dzięki za info. A jest jakiś myk z demontażem H15? Bo przed chwilą próbowałem i jakoś nie chcą za bardzo wyłazić. Trzeba je jakoś obracać czy wystarczy mocno pociągnąć? EDIT: Znalazłem już w instrukcji. Trza obrócić.
Ja mam osram cool blue - nie są warte swojej ceny. Prawie nie ma różnicy w barwie światła i jasności. Takie jest moje zdanie. Wcześniej na chwilę próbowałem niebieskich żarówek z MotoHid, ładnie wyglądały ale długie światła nie istniały.
@van_daal dzięki za info:) Dobra a czy ktoś próbował żarówki LED(h15 10x5w EpistarLED) z motohid a nie niebieskie? Chociaż nie podoba mi się informacja o tym, że kontrola spalonej żarówki przestanie działać.
W przypadku porządnych ledów prawdopodobieństwo spalenia jest pomijalnie małe. Tym się akurat nie przejmuj. Bardziej istotna jest kwestia homologacji i ew. problemów z policją albo diagnostą na przeglądzie. EDIT: BaloN - kruszynie nie chodzi o błąd spalonej żarówki po zamianie tylko ew. kontrola spalenia w przyszłości. Tak sądzę.
@BaloN dokładnie chodziło o kontrolkę która odpisał @van_daal. No tak człowiek nie doczytał, że nie posiadają homologacji przez co od razu skreśla je. To chyba skuszę się na te Vertex.
No to znowu trzeba cos kodowac,bo przy ss nie da sie cbyba zmienic nic na ledy bez kodowania. Prosciej byloby znalezc normalna zarowke o fajnej bialej barwie.
Przestańcie z tym wiązaniem ss z żarówkami. Piernik nie ma nic... Tak samo można powiedzieć, że jak ktoś ma podłokietnik nowego typu to nie można ledów. Przypuszczam, że w związku z zastosowaniem ss zmienił się BCM i w nim tkwi "problem", którego tak naprawdę nie ma. Trzeba w tablicy rej. przekodować typ oświetlenia i tyle. To nie jest problem tylko drobny kłopot co najwyżej. Jak wstawiłem ledy z w tablicę to musiałem przekodować. A pozycyjne z przodu nie. Przejrzałem na szybko i najprawdopodobniej nie będą "piszczeć" też kierunkowskazy w lusterkach i oświetlenie wewnętrzne.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.