Dzisiaj skończył mi się płyn do spryskiwaczy. Wydaje mi się że w Rapidach powinna zaświecić się lampka i powinien pojawić się komunikat na Maxi-dot. Mam rację?
Rapid LB | 1.2 TSI 85KM | MY15 | Ambition MAX | Szary Metal Metalizowany | 13000km | Białystok
Jeśli dobrze pamiętam, zgodnie z instrukcją, powinien wyświetlać się również komunikat kiedy chcemy uruchomić samochód bez wciśniętego sprzęgła no i samochód nie powinien się uruchamiać. U mnie nie ma komunikatu i samochód uruchamia się bez problemu.
...odnoszę wrażenie, że użytkowników dzisiejszych aut traktuje się jak DEBILI. Komputery pokładowe informują nas o wielu mało istotnych sytuacjach. Jak uległ uszkodzeniu sterownik świec żarowych /astra 1,7 CDTI / to nie było żadnego komunikatu
Funkcję SAFE wyłącza się samemu przyciskiem na słupku kierowcy. Aktywacja funkcji SAFE następuje automatycznie przy następnym zaryglowaniu drzwi z pilota
proszę moderatora, aby ostatnie 7 postów (łącznie z moim) przenieść do innego wątku. W końcu to jest wątek o wskaźniku płynu a nie wstecznym biegu i zamykaniu drzwi. Robi się bałagan.
Właśnie zkończyłem test zbiornika na płyn do spryskiwaczy i komunikatu na Maxi-Dot Wynik - negatywny Płyn skończył się bez żadnego ostrzeżenia, pojemność zbiornika -około 3,5 litra Może ostrzeżenie o niskim poziomie płynu spryskiwacza działa w opcji ze spryskiwaczem reflektorów i/lub większym zbiornikiem.
@andrzejn w instrukcji nie ma żadnych gwiazdek i innych drobnych druczków, więc wskazanie niskigo poziomu płynu ma być sygnalizowane zawsze. Na tej podstawie spokojnie można iść z reklamacją, że ta opcja nie działa.
Oczywiście, że przy najbliższej wizycie w serwisie będę to jak i brak ostrzeżenia przy próbie uruchomienia silnika bez wciśniętego sprzęgła - reklamował.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.