FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Nowe radio Swing
  • oby nie trzeba było by mieć znajomości żeby takie radyjko dostać :)
    Rapid LB | 1,2 105KM | MY15 | Elegance Max beżowy | Brąz Topaz | Warszawa
  • @maroslaw ja też zamawiałem Ambition MAX i dokładałem climatronica jakieś 2 tygodnie po zamówieniu i nikt nic nie mówił, że będzie jakieś inne radio.

Jest jeszcze taka ewentualność, że Twój sprzedawca pomylił radia.
    Standardowy AmbitionMAX ma radio BLUES. Jak chcesz mieć climatronica to automatem musisz domówić Swinga lub Amundsena i to jest wynik innego radia.

Druga możliwość to to, że ten Twój znajomy wpakował Ci Amundsena z kolorowym wyświetlaczem a nie Swinga.

Dopytaj dokładnie no chyba, że dla sprzedawcy wyświetlacz mono w Swingu to też kolorowy z kolorami czarnym i białym :)
    RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
  • właśnie masz rozpiskę co i za co płacisz ??? jakie pozycje tam masz ???
  • Tak tylko, że w rozpisce nie masz informacji czy to nowy Swing czy stary :) .
    W każdym razie jest tak u mnie a climatronic mam poza rozpiską, b domawiany był poźniej i mam tylko potwierdzenie w mailu że jest dodany.
    RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
  • ale doplata do swinga to 500 a do amundsena to 2500 - wiec jak bedziemy mieli kwote to i wykluczymy admundsena
  • ale radyjko robiłoby różnice w Rapidku... Nie powiem też nic złego o SWINGu, wyglada fajnie i jest funkcjonalne ale zawsze chce sie wiecej ;)
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • Mi az tak nie zależy na radyjku... każde jest fajne, przecież ma spełniać swoją funkcję i tyle, a wygląd jest drugorzędny...

Dowiedziałem się, że radio swing z dużym wyświetlaczem oraz wyświetlają się czujniki parkowania... co to może znaczyć????!!!
    Rapid LB/ 1.2 MPI + LPG / MY 2015/ Ambition MAX
  • Masz samochodzik na wyświetlaczu i widzisz kreseczki jako odległości + piszczenie.
    Rapid SB | 1.2 CBZA 86KM | MY15 | Ambition Max + Dynamic + Pakiet na bezdroża | Czerwień Corrida | 4500km | Lublin
  • Przy oryginalnym wyposażeniu R w Swinga i czujniki parkowania z tyłu - te dwa urządzenia są połączone logicznie i elektronicznie. Daje to kierowcy dodatkową informację przy cofaniu. Było nie było - R z miejsca kierowcy ma nieco wydłużoną sylwetkę - i tam gdzie mniejsze 4 kółka wejdą bez problemu - nasz niemal 4,5 m długi korab ma ciasno przy parkowaniu na wstecznym. Kto raz zasmakował czujniki cofania - chyba pozostanie im już wierny na długo. Kto montuje tanie, dodatkowe czujniki cofania nieoryginalne - to niektóre mają dodatkowy wyświetlacz diodowy. Tu aby uniknąć dodatkowych urządzeń wyświetlających mamy wskazania czujnika wkomponowane w wyświetlacz radia. To rozwiązanie może nie jest najlepsze - niemniej zdaje egzamin - spisuje się dobrze. Kto trochę poćwiczył cofanie z czujnikiem i wyczuł jego reakcje - ma teraz duże ułatwienie - zwłaszcza jak naprawdę jest ciasno - i nie ma drugiej osoby. A zresztą - co za przyjemność w deszczu lub w zimie ganiać pasażera z ciepłej kabiny ...
    Pozdrawiam  
    Rapid LB | 1.2 CBZA 88kW | MY13 | Ambition Komfort | Srebrny Brilliant metaliza | 88 tkm | Katowice | Ø 6,1 l/100 km
  • A ten duży wyświetlacz to 5 cali?
  • @jercen nie jest on znowu taki super jak opisujesz, zawsze trzeba mieć oczy z tyłu głowy bo np cienkich słupków nie zawsze wyczuje i problem gotowy. Ja jednak częściej zdaje się na swoje umiejętności parkowania niż na wskazania czujnika, no ale pamiętać przede wszystkim trzeba że jest to tylko element pomocniczy.
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • Tak ten nowy swing ma kolorowy 5 cali. Dostałeś informacje ze będziesz miał 5 calowy?
  • @maroslaw pomijając kwestie nowego czy starego SWINGa oba pokazują na wyświetlaczu informacje z czujników parkowania.

Co do wielkości wyświetlacza to nie pamiętam dokładnie ile ma cali, trzeba sprawdzić ale powierzchnia jaką zajmuje ma trochę mniejsza niż radio 1DIN. Radio Blues ma wyświetlacz wielkości mniej-więcej dwóch pudełek od zapałek, więc możemy powiedzieć, że Swing ma duży wyświetlacz. 

W obecnych Rapidach 5 cali ma tylko radio Amundsen+. 

Ewntualnie można pokusić się o montaż radia Bolero z O2 FL (widziałem w sieci taki montaż w Rapidzie) lub inne radio 2Din pasujące w ramki Skody.

Swing z wyświetlaczem 5 cali z informacji jakie dziś uzyskałem ma jak na razie tylko O3 i Fabia 3, która pojawi się na dniach w salonach.

Pytałem dziś popołudniu swojego sprzedawcę jak z tym radiem w końcu jest i powiedział mi, że przeszukał wszystkie informacje produktowe z ostatnich kilku miesięcy i poza O3 gdzie było info w maju i później coś dla Yeti, to nie wpadła mu żadna informacja o zmianie radia w Rapidzie czy w innym modelu. Zażartował tylko, że jeżeli coś takiego będzie miało miejsce pomimo braku informacji to przecież mi go nie wymontuje ;-).

Czekamy teraz na auto i zobaczymy. 

Przez Was teraz mnie gryzie co u mnie będzie zmienione a co nie pomimo, że nie ma podstaw na nowego Swinga, bo tak to auto znam dobrze i jakoś nie myślałem do tej pory pod tym kątem ;-)

Odliczam dni i jeśli sprawdzi się to co mówił sprzedawca to po 16-17 listopada auto powinno już być w salonie.

• Dodatkowo dopiero czujniki z MK14 są czterostrefowe, wcześniej były dwu, czyli były tylko dwie półsfery zespolone. Teraz są cztery... Ciekawe czy coś zmienią w nowej wersji...
    Rapid LB 1.2MPI LPG | MY14 | Elegance | Biel candy | Łódź
  • @maroslaw - a mozesz podac ile doplaciles za kime + radio ??? tylko tak dojdziemy jakie radio masz. jezeli 1500 + 500 to masz swinga i teraz jezeli na bank bedziesz mial 5 calowy kolorowy wyswietlacz to jest nowy dokladany
    jezeli 1500+2500 to masz amundsena i mamy zagadke rozwiazana

• O ile ma wpisane ceny do poszczególnych pozycji bo np. u mnie mam tylko wypisane co jest montowane fabrycznie i co w salonie i na końcu tylko ile za całość zapłacę. 
    Nie mam cen na poszczególne elementy. Rok temu jak przymierzałem się do zakupu i w innym salonie robiłem zamówienie to tak miałem. Teraz mam tylko ogólną kwotę.
  • no ja tez na zamówieniu mam ogólną kwotę (z tego tez da sie cos wyliczyć) ale bez przesady chyba każdy z nas wie dokładnie skad ta kwota sie wzięła :) 
  • Nie mam niestety ceny radia, ponieważ to dołożył sprzedawca od siebie... Za klime 1500
  • Powiedział ze z dużym wyświetlaczem... swing 
  • no to teraz trzeba zdefiniować co to znaczy duży :) dla mnie Rapidowki Swing ma mały wyświetlacz (na pewno nie ma 5 cali) ale w porównaniu do radia blues które jest w standardzie w ambition max to może jest i duży :) 

@maroslaw dowiedz sie może jak możesz dokładnie co to za radyjko ?? jak ma byc kolorowe  5 cali to jest to nowy swing jak monochromatyczne to stare :(

ZYSKAJ NAWET 500ZŁ - OTWÓRZ ONLINE KONTO BANKOWE

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?