FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Nowe radio Swing
  • @krisr77 nie do końca ślepy traf bo kiedyś na pewno zmienią Audio w Rapidzie. Pytanie tylko kiedy. Jedyne info jakie mi się udało wyszukać było w prasie brytyjskiej i była mowa o połowie przyszłego roku. Wg. tej informacji Rapid ma otrzymać nową elektronikę i silniki aby ujednolicić całą linie Skód.

PS. A może okaże się, że będzie dało się zrobić przeszczep to będzie można wtedy trochę pomodzić jeśli będzie zależało komuś na kolorowym wyświetlaczu :)

Wracając do Swinga i SmartGate to wczytując się w opis tej funkcji na czeskim konfiguratorze, to ona nie ma nic wspólnego ze Swingiem. SmartGate obsługujesz przez telefon z iOS lub Adroidem. Kwestia tylko modułu do komunikacji między komputerem samochodu a komórką czy tabletem.
    RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
  • jest juz cennik pelny dla nowej fabiany. w podstawowym pakiecie cena swinga 2000 (2500 z bluetoothem).  w wersjach ambition i style jest w standardzie (500 dopłaty za wersje z bluetoothem)

kurde jakby w Rapidzie bylo za dopłata 500zl to bym sie nawet chwili nie zastanawial ....
    Rapid LB | 1,2 105KM | MY15 | Elegance Max beżowy | Brąz Topaz | Warszawa
  • Co do SmartGate. Można dodać sobie to samemu, nie jest to jakieś trudne. W zasadzie to np potrzebujemy czegoś takiego i aplikacji ze sklepu. IMO. Jakieś radyjko z chin z androidem i można napisać aplikację, ze wchodzimy w ustawienia samochodu i zmieniamy np sile wspomagania kierownicy :P.
    Rapid SB | 1.2 CBZA 86KM | MY15 | Ambition Max + Dynamic + Pakiet na bezdroża | Czerwień Corrida | 4500km | Lublin
  • a na ETCE(etka) nie widać żadnych zmian w Swingu?.
    Rapid LB 1,2 CBZB 105 KM MY14 Ambition+climatronic+swing Czarny Magic perłowy 29000km lubelskie
  • nie :(
  • Co Was ten Swing tak gryzie :-)? Raczej w ciągu najbliższych tygodni miesięcy go nie zobaczycie. Kurczę Swingiem się nie jeździ tylko całym autem. A jak już chcecie kolorowy wyświetlacz to weźcie Amundsena lub od razu O3 lub F3. Mnie bardziej boli, że im nowszy model tym bardziej tną koszty. Głupi podłokietnik, nowy wygląda ciekawiej ale już jest plastikowy w środku według informacji z forum. O ile twarde plastyki w Rapidzie mi nie przeszkadzają to podłokietnik mógł zostać w środku wyściełany materiałem jak stary. Coś co do środka teraz wsadzimy i będzie stukało na dziurach. 
    Wracając do tematu to straty Swing też jest fajny.
    RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
  • Tyle szumu wokół nowego Swinga, a tak naprawdę - to kto go ma i miał okazję porównać z dotychczasowym? Podejrzewam, że akustycznie oba modele będą porównywalne. A wygląd - to już jest sprawa gustu każdego z nas. Jak jeżdżę - to nie z oczami skierowanymi na radio. Mnie stylistyka radia wkomponowanego w całą tablicę odpowiada, kolorystycznie, kształtem i funkcjonalnością bez żadnych wystrzałów. I tak zresztą jest utrzymany styl Rapida - jak wewnątrz tak i całe nadwozie. Radio to tylko jeden z dodatków - które mogą/nie muszą nam towarzyszyć w czasie jazdy. Miłego słuchania tego, co kto ma w swoich 4 kółkach.
    Rapid LB | 1.2 CBZA 88kW | MY13 | Ambition Komfort | Srebrny Brilliant metaliza | 88 tkm | Katowice | Ø 6,1 l/100 km
  • Gryzie czy nie gryzie, wiadomo ze na razie go nie będzie :) Ale z checia bym go na pokładzie Rapida zobaczył, i nie chodzi mi tu o wrażenia akustyczne bo raczej będzie grał tak samo jak stary. Bardziej o stylistykę, możliwości multimedialne (np podpięcie kamery cofania jesli sie da tak jak w Bolero), dotykowe sterowanie funkcjami itd . Dla mnie Amundesn jest za drogi nie dam 2500 za kiepska nawigacje plus do tego co rok chyba tysiak za aktualizacje. Od tego mam osobna nawigacje a częściej ostatnio smartfona z google maps + Yanosik.

Z drugiej strony kupowanie w ciemno na razie za wysoko wycenionej wg mnie Fabii czy ogólnie droższej OC3 dla tego radia tej jest przecież bez sensu. 

• Bolero w Rapidzie możesz zamontować. Już ktoś przerabiał ten temat i montował Bolero które oferowane było w O2 FL i do niedawna w Yeti. Wszystko działa jak powinno tylko trzeba autu powiedzieć że jest Bolero i a w samym radio zaprogramować używanie 6 głośników.
  • No moze i mozna ale to juz koszty zakupu dosyc znaczne, robocizny tez (sam tego nie zrobię), kłopoty z gwarancją jak nie aktywujesz tego w serwisie pewnie itd.

A tak jakby chciało sie Skodzie wrzucić to do MY2016 to jezeli ceny byly takie jak w Fabi to za 500zl (czyli cene Rapidowskiego MDI) masz radio SWING + Bluetooth (kolorowy ekran dotykowy 5”, AM/FM, RDS FM, wejście SD, USB, AUX-in.

Z drugiej strony nie ma co na razie czekać na FL bo nie wiadomo na pewno czy w czerwcu bedzie na 100% poza tym ceny beda pewnie mało atrakcyjne na początek (chociaż ludzie i tak sie rzuca na nowość :) 

Ale to chyba juz mocno zapędzamy sie w przypuszczenia, watek nowego Swinga raczej juz wyczerpał :(

ZYSKAJ NAWET 500ZŁ - OTWÓRZ ONLINE KONTO BANKOWE

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?