@cezar czym się różnią dywaniki od spacebacka od tych z LB. Czyzby innym rozstawem zaczepów. Bo moje przednie dziwnym trafem nie pasują na miejsca zaczepowe. Po miesiącu używania otwory same się zrobiły ale trochę w innych miejscach :-)
Rapid LB|1,2 85 KM| MY14| Ambition| Blue Denim| 105000 km| Kraków
Ja nieoryginalne dywaniki gumowe z podstopnicą zakupiłem w ASO :) Nie dość, że były tańsze to miały właśnie podstopnicę. Nie miały natomiast plastikowych zatrzasków. Jednak producent dywaników przewidział samochody z zaczepami i w ich miejscu przygotował "otwory", które należy przebić i wtedy zaczepy z podłogi ładnie wciskają się w gumę.
Rapid SB | 1.4 122 KM DSG | MY14 | Elegance | Czarny Magic perłowy | 57000km | Warszawa
@amiskiew "Czyzby innym rozstawem zaczepów. Bo moje przednie dziwnym trafem nie pasują na miejsca zaczepowe" Otwory w dywaniku mają możliwość regulacji w obrębie kółeczka w którym są umieszczone. Może to oczywistość, ale taka oczywista, że być może przeoczona.
Nie wiem czy się różnią nawet w salonie do SB i LB są takie same dywaniki. Co do tych nie firmowych są dość dobrze wykonane co ważne grube i większe niż oryginał.
@kros - nie bardzo rozumie o czym piszesz. W moich dywanikach są otwory które są identycznych rozmiarów jak kołki wystające z podłogi i nie mam możliwości regulacji. Rozstaw otworów w dywaniku (gumie) jest dobry tylko jak zamontuję je na kołki to wycieraczka jedną stroną wchodzi na próg, a z drugiej (od lewarka biegów) wyraźnie robi się przestrzeń w którą wpadają śmieci i kamyczki. Tak jakby położenie kołków w podłodze lub położenie otworów w wycieraczce nie były spasowane. Wycieraczki oryginalne Śkoda Rapid.
@amiskiew kólko z otworkiem na bolec (w moich dywanikach) może wędrować w obrębie większego kółeczka które jest w w gumie, co daje możliwość przesuwania sywanika w doloną stronę o ok. 5 mm pomiędzy skrajnymi położeniami.
@kros - widocznie mamy inne wycieraczki. Ja mam mały otworem o średnicy bolca w podłodze. Dzisiaj wstawiłem Rapida do ASO na wymianę poduszki to zglosilem problem dywaników. Niech pomyślą w serwisie :-)
Sprawa się wyjaśniła w serwisie. Dywaniki i alarm dostałem jako gratis przy kupnie. Alarm okazał się montowany w serwisie, czyli z jednym składanym kluczykiem i bez opcji antywstrząsowej, a dywaniki gumowe okazały się noname czyli podroby. W serwisie pokazali mi jak wyglądają oryginale i faktycznie są takie jak pokazuje @kros. Moja chińszczyzna prawie wogole nie ma krawędzi trzymających wodę, a co gorsze nie pasują do Rapida bo rozstaw otworów się nie pokrywa z bolcami. Serwisant oznajmił że nie mogę ich reklamować, ale tu się chyba myli. Gratis nie oznacza bubel. Idąc jego tokiem rozumowania alarm też nie ma gwarancji?
Masz rację jeśli przy odbiorze wszystko było w aucie podlega reklamacji nie ważne czy było uznane jako gratis promocja czy jakaś inna forma. Może być inna gwarancja na poszczególne elementy ale każdy powinien być bez wad.
Witam wszystkich cezar czy mógłbyś zrobić foto tych twoich dywaników założonych w rapidzie i czy one są dłuższe od oryginału. U mnie są oryginały i moim zdaniem są za krótkie. Właśnie odebrałem rapida LB
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.