Ta dyskusja została utworzona z wydzielenia komentarzy z wątku: VCDS - instrukcja kodowania krok po kroku. TEN WĄTEK SŁUŻY DO ZGŁASZANIA PRÓŚB O POMOC DO OSÓB DYSPONUJĄCYCH KABELKIEM.
@konry Jeśli kiedyś znów pojawię się w Warszawie mógłbym spróbować bo nie w każdym R da się HHC uruchomić. Z ryglowaniem nie ma problemu. A bywasz czasem w Łodzi? Wtedy było by szybciej :)
RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
Cześć widziałem gdzieś pytanie o ogarniającego kodowanie na śląsku lub okolicy. Sam tego nie zrobię bo ani nie mam kabelka ani wiedzy, nie wspomnę o śledzeniu tego wszystkiego, dużo mi nie potrzeba :) HHC, szyba z pilota ew. cornery, lub coś tam jeszcze bo macie tego sporo moje autko jak w podpisie MY 16. Dajcie znać bo pewnie nie tylko ja byłbym chętny na forumową samopomoc - oczywiście nie za friko choćby z racji poświęconego czasu.
Napisz taką prośbę na SkodaClub w dziale o kodowaniu. Tam jest większe grono posiadaczy kabelka - większa szansa, że ktoś się odezwie. Mnie tak się udało znaleźć kogoś w Wa-wie.
Witam Posiadam R z podpisu, dzisiaj uruchomiłem VCDS 16.8.0, chciałem sobie trochę pokodować i... klops :( Jak wejdę w 17-Instruments, kod jest bardzo krótki, ze 3-4 bajty, po wejściu w ABS jest kod, ale po klikaniu na bajty nie pokazują się bity. Może najprościej będzie jak wypiszę co bym chciał zakodować, oczywiście w ramach możliwości mojego auta, bo jedyne co mi się udało to wyłączyć kontrolkę pasów. Więc chciałbym uruchomić: - ceremonię zegarów - wyłączenie DRL przy zaciągniętym ręcznym - HHC - CH/LH działające na halogenach razem z lampką wnętrza, bo nie mam modułu CH/LH Wszystkie instrukcję są do MY16, spodziewałem się że w moim R nie zadziałają, ale może Ktoś grzebał w MY15:) Bardzo proszę o pomoc :)) Pozdrawiam
Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
"Jak wejdę w 17-Instruments, kod jest bardzo krótki, ze 3-4 bajty" Zacznij od tego. Powinno być 20 bajtów. Może ci się VCDS źle zainstalował? Reinstaluj. Postępuj DOKŁADNIE tak jak w instrukcji. Zrób pełny skan i wrzuć na forum albo na priva. Porób też screeny tego co opisujesz i wklej.
Postępowałem dokładnie tak jak w instrukcji, w sumie nie zrobiłem jednego - nie wyłączyłem antywirusa, niby nie zgłaszało żadnych błędów i program działał ok, zeskanowało wszystkie moduły, nawet znalazło 3 błędy. Może jednak tutaj jest problem. Spróbuję zrobić reinstall. Nawet zacząłem się zastanawiać czy może mój licznik jest "ubogi" w funkcje i dlatego kod jest taki krótki. P.S. A może powinienem wpisać kod zabezpieczający, ale jest on konieczny skoro wchodzi mi w kodowanie bez niego?
Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
Rozumiem, a powiedz mi chociaż, jak kodowałeś staging w MY15, to w bajcie 1 miałeś bit 0 do stagingu? Bo u mnie w bajcie 1 pod bitem 0 było coś o czujniku zużycia klocków jak dobrze pamiętam
Do kodowania "security code" nie są używane tylko do zmian w adaptacjach. 16.8.0 powinien opisy w "long helperach" mieć prawidłowe do twoich modułów. W każdym razie do modułu zegarów. A "ubogiej" wersji nie masz skoro to "style". Style w MY15 był najwyższy? Zrób skan albo chociaż napisz jaki masz moduł zegarów.
Style to tak naprawdę Ambition Max z paroma stylistycznymi dodatkami i dlatego nazywa się Style. W Partslinku po VINie wychodzą mi zegary o numerze 5JA920840D, ale jak wrócę z pracy to spróbuję przeinstalować VCDS, podłączę się jeszcze raz i porobię skany i screeny. A jest możliwe żeby pod tym bitem 0 niby od klocków był staging?
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.