Czytałeś ten wątek od początku ze zrozumieniem? Podsumuję wcześniejsze info: Aby mieć automatyczne światła, w twoim przypadku, musisz: 1. dokonać drobnych zmian w wyposażeniu (wymiana czujnika, włącznika, dodanie kabelków...) 2. dokonać zmian w kodowaniu modułu centralnej elektryki (BCM) Szczegóły we wcześniejszych postach. Kolega @mskrapi1980 chyba realizuje tego moda. Może nawet już zrobił? Spróbuj wysłać mu priva...
@van_daal Dopiero odebrałem auto z ASO - naprawiali dwa miesiące. Myślę, że w przyszłym tygodniu będę szukał elektryka od kabelków i zabieram się za kodowanie. Jak się uda to dam znać.
@xywameg od pól roku walczę z wtryskami. Po przebiegu 25K padł pierwszy, 1000km dalej padł czwarty i później jeszcze 3 razy wymienili czwarty. Ogólnie Skoda chyba nie wie co jest zepsute, zgania na paliwo ale i ono zostało przebadane nie dając negatywnych wyników. Komplet wtrysków poleciał do do centrali na badania i okazało się, że wszystkie są dobre. Mimo to, rano jak odpalam auto to czuję smród niespalonego oleju napędowego jak w starym dieslu. Czekam aż padnie kolejny wtrysk i znowu do ASO :)
zaopatrzylem sie w czujnik w raz z włącznikiem auto u chińczyków i powiem że jestem w miarę zadowolony kodowanie w sposób manulany wygląd włącznika łudząco podobny do oryginalu chrom dwa miesiace korzystam i dziala póki co.
koszt z przesylka to okolo 250 zl, czy warto? comming home jak living home srednio sie przydaja tyle ze sa i latwiej auto na parkingu zlokalizowac ale czy warto za taka kase ?
Maciek 1991 dokladnie taki sam kupilem czujnik tyle ze za 250 na alliexpress po zamontowaniu dziala zalacza sie podczas wjazdu do tunelu dosc szybko comming home living home dziala nie mam jakichs wiekszych zastrzezen.
wysle wam na czasie powiem tak czujnik poprowadzilem pod oslona przedniego slupka i zamontowalem u jego szczytu przy szybie przedniej nie mal nie zauwazalny, ale jak zawsze musi byc jakies "ale" nie.do konca jestem zadowolony z jego pracy a mianowicie na przelaczniku rodzaju swiatel zalaczony w zestawie brak jest podswietlenia zmiany rodzaju swiatel z auto na swiatla mijania i nie mozna sie pozbyc sygnalu dzwiekowego nie wylaczonych swiatel pomimo prob kodowania problem jest caly czas.
To znaczy, że jak wyłączysz silnik to pika Ci, że światła są włączone (przy ustawieniu na auto)? Jak masz czujnik na górze to nie wyłącza Ci świateł w nocy, jak auta jadą z naprzeciwka?
Witam, a światła przeciwmgielne działają, bo u mnie nie. Ja kupiłem te z Motohid i nie mają tej funkcji i teraz czekam na jakieś rady.Tak poza tym wszystko działa tunel itp. Tylko na początku paliło mi bezpiecznik 35,ale zmieniłem na większy i jest ok.
Rozmawiałem, ale krótko mówiąc olał mnie, czyli widziały gały co brały. Trochę ma rację ale tylko trochę. Dlatego jest to nieprofesjonalne, bo pisałem do nich pytanie czy pasuje do Rapid 2014 Elegance powedziano tak, nie doprecyzowano że nie obsługuje świateł przeciwmgielnych, ja nie doczytałem. Ale...... solidna firma zachowała by się inaczej,a może nie mam racji. Tyle....
@wojtekmel, widziałem ten zestaw i sam przymierzałem się do zakupu. W opisie na stronie jest informacja, że nie obsługuje świateł przeciwmgielnych i dlatego póki co odpuściłem, więc niestety moim zdaniem racja jest po ich stronie...
Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.