Nie no Bolero wymiata, świetny ten kolor Qwarcowy, na Swingu nie da rady uzyskać obrazu nawigacji z telefonu? Co to za przycisk koło podgrzewania foteli kierowcy? W innych R widziałem wyłącznik trakcji a u Ciebie?
Rapid SB | 1.2 TSI 110KM LPG | MY 2016 | Style Max | Czarny Magic perłowy | 218000 | Oświęcim
Miałem Xperię P i nie działało, choć ML sobie doinstalowałem. Prawdopodobnie dlatego, że to nie była apka dedykowana dla tego fona. Jak w opcjach ustawiłem na android auto to i tak łączy się po ML. Podejrzewam, że Mapy Googla i tak by nie działały w czasie jazdy. @MDMA66 "Nie no Bolero wymiata, świetny ten kolor Qwarcowy" - dzięki :) "na Swingu nie da rady uzyskać obrazu nawigacji z telefonu?" - połączenie fona z radiem wymaga SmarLinka. W Swingu takiej opcji do wyboru chyba nie ma... "Co to za przycisk koło podgrzewania foteli kierowcy?" - włącznik/wyłącznik czujników parkowania - mam czujniki z przodu i chyba wtedy taki przycisk dają. EDIT: Sprawdziłem w konfiguratorze i SmartLink wymaga minimum Bolera. Więc ze Swingiem niestety lipa.
Przy okazji powrotu do obuwia letniego postanowiłem zakupić dodatkowy komplet felg. Oryginalne Diony pozostaną z oponami zimowymi. Jako że wybór felg jest ogromny - nie było łatwo... Ostatecznie padło na felgi OXXO Decimus Black (6,5x16 ET38). Efekt oceńcie sami:
Felgi zajebiaszcze też o takich marze ale chciałbym te RAY albo Italia tylko że mam opony 16 i nie widzi mi się kupna nowych, zresztą niby czarne felgi nie pasują do ciemnych kolorów a tu wyglądają bardzo ładnie. Auto ma wygląd i wyposażenie na 76tys wole takiego wypaśnego Rapida niż gołą Octavie...
Rapid SB | 1.2 TSI 110KM LPG | MY 2016 | Style Max | Czarny Magic perłowy | 218000 | Oświęcim
MDMA66 za 76 tyś zł to mam już Octavie combi 1.2 tsi elegance lub 1.4 ambition+ parę dodatkowych bajerów. Mając taką kasę na wydanie bez wahania bym celował w segment wyżej. Wracając do tematu aluski pięknie się prezentują a i plener też niezły po prostu bajkowo to wyszło
Racja Octavia nie wiele droższa z pakietem Amazing ma już jest spoko wyposażenie. Co to za pozycja w cenniku Octavii 1.4 110KM g-tec CNG czyżby ziemny w Polsce zyskiwał na popularności? Gdzie to można tankowac?
Kolego van_daal, mam rapida SB z 2016 roku z tym samym silnikiem, 16000km przebiegu. Mam do Ciebie takie pytanie: jak np. na 3 biegu gdzieś w granicach 50km/h dodasz i odpuścisz gwałtownie gaz to masz takie dziwne puk puk, takie metaliczne, jakby jakiś luz był na czymś?
Rapid SB | 1.6 TDI 115KM CXMA | MY16 | JOY | WHITE LF9F | 83000 | Spytkowice koło Rabki Zdroju
Kolego mariuszl30, ;) jak widać po mojej stopce, mam na osi ponad 30 tyś. Dotychczas nie zauważyłem zjawiska, które opisujesz. Jednakże, mając na uwadze, że zjawisko to mogło pojawiać się stopniowo mogłem je przeoczyć. Postaram się zatem wkrótce (najwcześniej jutro rano) zwrócić szczególną uwagę na zachowanie auta w przywołanych przez Ciebie okolicznościach. Wnioski przedstawię w kolejnym wpisie... EDIT: Odpowiedź w tym wątku.
Póki co, tak jak piszesz, oponki są super. Auto trzyma się na zakrętach jakby bieżnik klejem ktoś posmarował. :)
Na poprzednich (215/45), przy licznikowych 100km/h auto miało ok. 95 na GPSie. Teraz ma 98-99km/h.
Tak do śmiechu:
nie wiem co mi odwaliło ale pierwszy zakup to były... 215/55/16! :))
Nawet się zmieściły w nadkolu (przód) ale praktycznie zero zapasu (przy skrętach). Podejrzewam, że nadkola zostawiłbym na pierwszym progu. Także ten... Jak komuś taki pomysł chodzi po głowie to już niech da sobie spokój. :D
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.