Ja mam na przykład z lewej Rapid a z prawej Skoda i mam czujniki w felgach... :-) A chciałbym mieć w ABS-ie bo to nowocześniejsze rozwiązanie jest... Podobno można podjechać do ASO, zamieniają Skoda i Rapid miejscami i masz już czujniki z ABS-u... :-)
Rapid SB | 1.0 TSI 95KM | MY18 | Ambition | Srebrny Brillant Metalizowany | 49200 km Fabia HB | 1.2 HTP 12V 64KM | MY05 FL | Classic+ | Srebrny Metalizowany | 265000 km
Jak zabawa to zabawa ... A jak na razie, w R z zamontowanym systemem kontroli ciśnienia, nie ma potrzeby stosowania dodatkowych czujników w felgach. Wszystkie R mają system oparty na zainstalowanym układzie ABS. Nie ma znaczenia układ napisów na klapie, nie ma znaczenia rodzaj ani wymiar felgi. Krótko: nie daj się nabrać :)
W TYM wątku jest to opisane/wyjaśnione/przewałkowane na wszystkie sposoby. Już w drugim poście jest to wyjaśnione. Przeczytanie całego wątku zajmuje max 15 minut (zakładam naprawdę powolne czytanie).
A kolega @jacaxx1 pyta w TYM wątku czy " idzie jakoś sprawdzić czy mam czujniki ciśnienia w felgach czy z abs u?"
Ja wiem, że tytuł wątku "Czujniki ciśnienia w oponach" jest mocno mylący i nie każdy spodziewał by się znaleźć w nim odpowiedź na powyższe pytanie, ale...
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.