Ok, na tyle ile byłem w stanie poszukałem nr części. Mogę się mylić ale wydaje mi się, że: czujnik nasłonecznienia ma symbol: 5JA 907 539 włącznik świateł "auto" ma symbol: 5JA 941 431 B lub N ?, tylko to jest włącznik od młodszego rocznika. Przy starszym roczniku nie występuje żaden włącznik z funkcją auto, ale z kolei dlaczego w tych rocznikach jest dostępny czujnik nasłonecznienia?! Może ktoś ma lepsze umiejętności w sprawdzaniu części do danego auta i sprawdzi po moim vinie?
Podsumowując niestety nie uda się przeprowadzić tej modyfikacji. Szkoda ale przynajmniej udało mi się uzyskać wyczerpującą odpowiedź na moje pytanie :) Obawiałem się tego, że jest to niemożliwe, bo podpadał brak włącznika auto w etce ... Trudno, czas pomyśleć nad innymi modyfikacjami :) Dzięki Panowie!
Czy w ASO można pytać o jakieś kodowanie, doposażenie-chodzi o automatyczne włączanie świateł, lub tylko coming home living home. W ogóle ASO zajmuje się takimi modyfikacjami?
Nie za bardzo chcą. Ktoś gdzieś kiedyś pisał że coś tam komuś włączyli w ASO. Lepiej się spotkać i ktoś włączy albo skorzystać z forum i samemu zakupić kabel i modzic.
Rapid SB | 1.2 CJZD 110 KM | MY16/7.10.2015 | 81000 km | Małopolska zachodnia, Ziemia Chrzanowska
Po zakodowaniu np. Ch/Lh można sterować tymi funkcjami, z pozycji radia, tak jak w tym filmiku https://www.youtube.com/watch?v=5C3Dek_-D_k ? (przykład tylko dla zobrazowania, tak łatwiej będzie mi to zrozumieć) Samodzielnie raczej nie podołam takim modyfikacjom.
Tak można mając czujnik światła albo w lusterku albo w podszybiu. A nie mają z czujnika można mieć manualne doświetlanie drogi do domu włączane manetką od świateł drogowych z regulacją z poziomu radia.
Rapid SB | 1.2 CJZD 110 KM | MY16/7.10.2015 | 81000 km | Małopolska zachodnia, Ziemia Chrzanowska
Widzę, że zajmujesz się tym obecnie, jeśli możesz to daj znać jak Ci poszło. Na Alleg... można nabyć używkę, w przystępnej cenie. Może ktoś zna jakiś sprawdzony serwis w okolicach Katowic-Krakowa, który robi takie usługi?
@gluszke20 Nie lepiej było by Ci zmienić czujnik w lusterku wstecznym? Zyskał byś nie tylko czujnik światła, ale również deszczu, a nawet jak byś się uparł to mógł byś założyć fla, gdyby Ci bcm na to pozwolił.
Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM |MY14| Ambition MAX | Pacific Blue | 175000km | Olsztyn/Bydgoszcz
Fineboy_ tak wiem że wymieniając w lusterku miałbym wycieraczkę automatyczną. Zrezygnowałem że względu na fakt iż używane czujniki robiły problemy nowy 200zl do tego żel i wymiana u szklarza w sumie ok 300 zł. A tak to czujnik za 45 zł elektryk 20 zł i już mamy ch/lh i światła auto za 1/³ ceny nie licząc włącznika auto tylko zamiana pinów we wtyczce. Jeszcze co innego jak by działało automatyczne zamykanie szyb w deszczu wszystkich 4 okien a w Rapidzie możliwe jest tylko okno kierowcy.
gadam2po2 wysłałem PW.
@Fineboy_@gadam2po2 Po długich bojach automatyczne światła plus ch/lh zawitaly w rapidce. Działa na czujniku światła w podszybiu. W ciągu paru dni opiszę jak to wszystko ogarnąć włącznie z dokładka instalacji popieciem kodowaniem i adaptacją
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.