Łączniki nigdy nie skrzypiały, skrzypi drążek który obraca się w gumie, wystarczy od środka przełożyć go płutnem jak jest w audi w serii.
Również jestem zainteresowany tym rozwiązaniem, czy np. można zastosować drążek przeznaczony do Audi (jeśli tak to jaki numer części), bo moja Skodzina tak skrzypi że wstyd brać kogoś na pokład i tłumaczyć, że całkiem nowe auto z tak małym przebiegiem, skrzypi jakby świnie zażynali.
Rapid SB | 1.0 TSI 81 kW (110 KM) | MY18 | Style |Błękit Race Metalizowany | 67 000 km | Gorzów Wlkp.
Drodzy forumowicze, Macie wiedzę czy stabilizatory są wymienne pomiędzy różnymi wersjami silnikowymi? Chętnie założyłbym najgrubszy, np. od 1.6 TDI To chyba najcięższa jednostka w Rapidzie.
Rapid SB | CJZC 1.2 136KM/230Nm | MY2017 | Active | Srebrny | 78000km | Warszawa
A wie ktoś może do kiedy robili gumy osobno ze stabilizatorem, a od kiedy już zlane?
W 2016 już było na stałe czy osobno. Skrzypi mi bardzo mocno. Coś z tym muszę zrobić.
Jak będę musiał kupić cały stabilizator z gumami będzie dużo drożnej.
I pytanie drugie, czy do tych gum trzeba rozkręcać pół zawieszenia? Czy jest dostęp żeby same obejmy gumy odkręcić i wymienić na nowe? Mechanik z góry mi powiedział ze z tym w cholerę roboty. Nie ważne czy gumy zlane czy osobno i tak całe zawieszenie musi opuszczać.
Ja w swoim z 2016 mam osobno. Wymieniam to regularnie u mechanika, koszt dwóch gum 34zl, wymiana 90zl. ale to jest takie gowno, że pomimo że wymieniałem ostatnio we wrześniu to teraz przy minusowych temperaturach już skrzypi…
Rapid SB | 1.2 TSI 110KM | MY17? | Ambition I Race Blue | Tychy
Ja w swoim również mam osobno. Zamontowane czerwone poliuretany. Troszkę żałuję, że nie żółte, byłyby twardsze. Niestety, skrzypią, im cieplej tym bardziej. Można to odbierać jako stuki z zawieszenia. Zastanawiam się nad najgrubszą wersją stabilizatora na żółtych poliuretanach. U mnie z tego co pamiętam fabrycznie z przodu jest 20 mm. Może diesel miał grubszy? Z racji na wagę? Zestaw Eibacha na przód i tył to prawie 4K.
Rapid SB | CJZC 1.2 136KM/230Nm | MY2017 | Active | Srebrny | 78000km | Warszawa
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.