No to spalił Ci jakieś 4 razy mniej benzyny niż mi na samą rozpałkę w obecnych warunkach temperaturowych nie wspominając o dotrysku przy pracy na gazie.
W tej instalacji mam jakoś szalenie nisko ustawione przełączenie na LPG. W chevim sparku u żony jest instalacja BRC i w przypadku takich samych warunków początkowych (garaż) przełączenie w sparku następuje po dwukrotnie dłuższym dystansie. I podobnie jak u Ciebie - spark więcej spala na odpalanie, niż rapid z dotryskiem.
Rapid LB | 1.2 CJZD 110KM + LPG | MY15 (albo 16) | Ambition Max | 49000 km | Katowice
Ostatni przelot Bełchatów - Hel i z powrotem plus jazda po okolicy plus korki łącznie 1000 km aktualne zużycie paliwa wygląda tak: LPG 63l i PB 15l czyli średnie zużycie na 100 km to 6,3 gazu i 1,5 benzyny. Trójmiasto to tradycyjnie korki, to samo na A1. Roboty drogowe, wypadki i "szeryfowie" autostrady. Jak dla mnie jest dobrze. Do kompletu informacji to dwie osoby na pokładzie, pełny bagażnik i klimatyzacja na full.
Rapid 1.2 LB 90KM z LPG MY 2017 Ambition Biały 131000km Bełchatów
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.