Pytanko do tych którzy ubezpieczali korzystając z pakietów dilerskich. U mnie diler przedstawił mi jakaś tabelkę gdzie byly 3 towarzystwa - Allianz, Hestia i chyba Uniqa (tej nie biorę pod uwagę). W każdej z tych w opcji byly 2 warianty powiedzmy za 1590 i za 1700. (tutaj mogę sie trochę mylić ale mniej więcej takie kwoty)
Czy na przykładzie Allianza i tego linka http://www.vwbank.pl/downloader/?p=Pakiet_Allianz_Szczegolne_Warunki_Ubezpieczenia_Premium_Optimum.p... ten tańszy pakiet to Optimum a droższy to Premium ?? Czyli za 1700 zl będę miał ubezpieczenie szyb, ubezpieczenie utraty zniżki oraz assistance bez limitu w Polsce ?? Moj diler jakoś średnio zorientowany byl odesłał mnie do tych dokumentów na stronie a tej tabelki mi w końcu nie wysłał. Czy analogicznie jest z Hestia - tez ten droższy pakiet obejmuje podobne ficzery??
Rapid LB | 1,2 105KM | MY15 | Elegance Max beżowy | Brąz Topaz | Warszawa
Nie dal ci takiego informatora z ogolnymi warunkami ubezpieczenia? Tam jest opisane jaki wariant co obejmuje. Ja mialem do wyboru dwie oferty, Alianz za 1690 i hestia za 1590 w obu przypadkach byl to srodkowy pakiet
Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
no właśnie nie dal :( chociaż ubezpieczać będziemy dopiero gdzieś za 2 tyg.. ale chciałbym byc przygotowany a nie wybierać pod wpływem emocji itd.
tak teraz wczytując sie to w przypadku Allianza będzie to chyba jednak środkowy Optimum + tylko szyby za te 1700. Wychodzi 110zł za ubezpieczenie samych szyb trochę drogo, ale bez tego raczej jak bez reki.
@krisr77, a rozmawiałeś z kimś z salonu kto się zajmuje ubezpieczeniami? Sprzedawcy nie pytaj o takie rzeczy, bo on nie musi tego wiedzieć, ale zazwyczaj salony mają ludzi tylko od ubezpieczeń.
Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
no nie, nie było w sobotę juz na to czasu, trochę sie mi spieszyło, moj handlowiec poszedł podpytać ale za duzo sie nie dowiedział, bede musiał go przycisnąć. ale z wnikliwej analizy OWU wychodzi ze jednak Allianz wychodzi korzystniej,
w Allianz jak brałem było 50zl dopłaty (pakiet dilerski). Ja bym jeszcze spytał o auto zastępcze podczas korzystania z ubezpieczenia na cały okres trwania naprawy a nie tylko na 9 dni jak tam jest.
Mam pytanie, bo jestem zielony w tych tematach.. Mam poniżej 26 lat, czyli zwyżkę i nie mam żadnych zniżek, bo auto którym obecnie się poruszam jest zarejestrowane na matkę. Przy kredycie jest ubezpieczenie na rok o wartości bodajże 1590 zł za darmo, a jak wyliczałem sobie na stronie PZU to wychodziło mi ok. 4000 zł za całość. Jak to ma się do siebie?
Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
ok - dzwoniłem do salonu do gostka od ubezpieczalni.
Hestia: 1. pakiet podstawowy 1590zl 2. ubezpieczenie zniżek +90zl (1 szkoda) 3. brak ubezpieczenia szyb 4. assitance do 200km i brak zastępczego auta w przypadku awarii (na 7 dni w przypadku kradziezy i wypadku) 5. assitance plus - bez limitu km i samochodem na 14dni + 250zl 6. zniżki w 2 roku 3,6 w 3 roku 4,1 bez względu na dotychczasowe zniżki 7. nnw na 10 tys
Allianz: 1. pakiet podstawowy 1590zl 2. ubezpieczenie zniżek +250zl (2 szkody) 3. ubezpieczenie szyb +90zl 4. assitance do 400km lub do miejsca docelowego i auto zastępcze w przypadku awarii (do 7 dni bodajże) 5. wariant premium - liczony wg zniżek (stawka bazowa cos ponad 3 tys) 6. zniżki w 2 roku od 3,6 do 3,9 w 3 roku 4,1 z zależności od dotychczasowych zniżek
powoli chyba skłaniam sie na Hestie.
ja wybrałem Hestie bo była stowke tansza a zakres prawie taki sam, diler mi poradził w razie awarii dzwonic do skody a nie do ubezpieczyciela bo tam jest auto zastępcze chyba na 7 dni a w Hestii miałbym na 3
Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
A ja dlatego ze jest ubezpieczenie zniżek - to w sumie to samo co ubezpieczenie szyb, a przyda sie jeszcze to np parkingowych obtarć (sa chyba 2 w roku) Minusem jest tu ze żeby nie mieć zwyżek trzeba ubezpieczyć sie w tym samym towarzystwie. Drugim czynnikiem sa zniżki na 2 i 3 rok nie powiązane z dotychczasowymi.
Assitance - tu sie waham nigdy nie miałem przyjemnosci skorzystac mam nadzieje ze nie będę miał (może dlatego ze jeżdżę Toyota :) ). Holowanie w razie czego jest od Skody, minusem jest brak auta zastępczego.
no wlasnie jak to dziala w drugim roku ubezpieczenia, 3,6% wartosci samochodu to jest kwota juz calego ubezpieczenia na kolejny rok? Powiedzmy wartosc po roku 45 000 x 3,6 : 100 daje 1620
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.