FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Wycieraczki szyb
  • Witam, jako że fabrycznie moja tylna wycieraczka mazała zamiast usuwać wodę. Postanowiłem kupić nową i tu pojawił się problem. Kupiłem niby dedykowaną Bosch o nr 3397008998 i nie pasował zaczep. Wie ktoś gdzie kupię prawidłową wycieraczkę tylnej szyby Rapid SB? Pozdrawiam
  • na pewno w serwisie, za każdym razem mi proponują, a tak serio to trochę dziwne z tym zaczepem
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY14 | Ambition Komfort | Blue Race | 28500km | Gdańsk
  • Możesz kupić w ASO nr kat. 5JJ 955 425, cena w/g ETKI 41,09 zł lub tu: http://sklep.auto-wimar.pl/rapid-rapid-spaceback-piora-wycieraczek-c-935_978_1168.html też ASO, ale ciut taniej.

Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY13 | Ambition Komfort | Srebrny Brillant | 84000km | Warszawa
    Spalanie - Motostat.pl
  • Poza ASO nie  kupisz, przerabiałem to już z inną Skodą
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
  • Taka tam możliwość. Możesz wymienić samą gumę w wycieraczce. Kupujesz najtańszą wycieraczkę w miarę na długość, wymontowujesz gume, docinasz jak masz potrzebę i wymieniasz w wycieraczce w aucie.
    Rapid SB | 1.2 CBZA 86KM | MY15 | Ambition Max + Dynamic + Pakiet na bezdroża | Czerwień Corrida | 4500km | Lublin
  • @atsuki, błagam, kupujesz nowe auto, a nie stać Cię na pióro wycieraczki? Poza tym ten myk chyba nie przejdzie w bezprzegubowych piórach, tylko w klasycznych..
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
  • @Maciek_1991
    Nie ma najmniejszego znaczenia czy mnie stać na wycieraczkę, czy też nie. Padło pytanie, nie pasuje dedykowana od bosha, prosty i szybki sposób na wymianę jak trzeba a aso nie po drodze. A czy w bezprzegubowych... kwestia jak jest guma pióra mocowana.
    Rapid SB | 1.2 CBZA 86KM | MY15 | Ambition Max + Dynamic + Pakiet na bezdroża | Czerwień Corrida | 4500km | Lublin
  • no ja tez bym juz wolał cos pokombinować zamiast jechać z takim duperelem do aso i zostawić ze 150... chyba zapomina tu ktoś ze nasze auta są budżetowe wieć o ten budżet trzeba dbać cały czas
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • Ok, niech każdy robi jak mu pasuje:)
  • A tak swoją drogą. Ja raz w ASO (inne autko) powiedziałem, aby wymienili wycieraczki (w rozumieniu pióra...) i mi wymienili całe ramie i nowe pióra... na szczęście firmowy. W sumie jakoś drogo nie wzieli, z tego co pamiętam to 50 zł za sztukę. (całość wycieraczki)
  • velson umieścił linka do sklepu, gdzie cena wycieraczki 33 zł + ewentualne koszty wysyłki 
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY14 | Ambition Komfort | Blue Race | 28500km | Gdańsk
  • W bezprzegubowych też się da. Stosowałem to w swoim 10-letnim Scenicu gdzie wycieraczki w ASO kosztowały 185 zł a zamiennik w innym sklepie 100 zł.
    Rapid LB | 1.2 MPI + lpg 75 KM cgpc | MY 2015 | Ambition MAX | biały | 333 000 km | mazowieckie
  • Witam, ponownie. Wiece może czy można regulować spryskiwacze szyb przednich, bo leją płyn na dach zamiast na szybę? Możne można je samemu ustawić zamiast jechać do ASO.
  • Możesz się bawić cienkim śrubokrętem, ale zdaje się, że ASO ma przyrząd regulacyjny. Skoro masz gwarancję to podjedź, niech ci wyregulują. W końcu za to płaciłeś... :)
    Jak się uśmiechniesz to pewnie jakiś serwismen ci to od ręki, na poczekaniu zrobi...
    Rapid LB 1.2MPI LPG | MY14 | Elegance | Biel candy | Łódź
  • Sam se wyregulowałem na parkingu i to bez żadnego śrubokreta.Wystarczy tylko palcem poregulować.
    Rapid SB 1.2 75km 2014 Ambition Czerwień Corrida 15600 Wodzisław Śląski
  • A co dokładnie tam regulowałeś? Wyjście spryskiwacza ma przekrój prostokąta z czymś w środku.
  • Własnie to w srodku delikatnie paznokciem poregulowałem
    Rapid SB 1.2 75km 2014 Ambition Czerwień Corrida 15600 Wodzisław Śląski
  • @piotrkro końcówka dyszy w tym prostokątnym ma regulację góra, dół. Wystarczy podnieść lub obniżyć.
  • Dysza ma regulację góra dół.u mnie miałem zapchaną duszę prawą, a teraz mam zapchaną duszę lewą i też pryska na dach albo robi dużo piany która nie dolatuje do szyby.
  • Regulacja spryskiwaczy przednich jest bajecznie prosta i nie potrzeba żadnego przyrządu i tak jak zanaczyłTomcio wyregulować to paznokciem.Sam miałem w nowym R żle/wcale/nie regulowane spryskiwacze/,a zajęlo mi to kilka sekund.
    Rapid LB 1,2 CBZB 105 KM MY14 Ambition+climatronic+swing Czarny Magic perłowy 29000km lubelskie
  • Mam pytanko odnośnie wycieraczki tylnej szyby.
    Zostawia mi plamę wody o średnicy 25cm , na samym środku więc pomyślałem czas zmienić wycieraczkę. Pojechałem do ASO i kupiłem nową za 43zł i założyłem.
    Dziś (wymieniałem w poniedziałek) rano w drodze do pracy trochę popadało więc była okazja sprawdzić i co ? Dalej to samo ! Telefon do ASO a oni żebym przyjechał jak to nie pióro to zmienią mi rapie wycieraczki. 

Szybka decyzja z ich strony , miał ktoś taki problem ? (może nie doczytałem na forum) 
    Rapid SB

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Dzięki Tobie forum będzie funkcjonowało nadal!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?
https://www.compero.pl