W instrukcji obsługi naszych Rapidów jest informacja że w skrzynce bezpieczników, po lewej stronie poniżej kierownicy, jest wyłącznik świateł do jazdy dziennej. Ja mam wersję Active MAX i niestety ale w tamtym miejscu jest tylko otwór w którym powinien być ten wyłącznik ale go nie mam. Możliwe jest jest on tylko w samochodach z xeonami?
Bardzo proszę o sprawdzenie czy u was on jest czy też tylko dziura :) i w jakich wersjach.
Niestety nie ma takiego ładnego przycisku jak na zdjęciu w instrukcji, przy odbiorze z ciekawości sprawdzałem przy kierowniku, można to wyłączyć tylko przez wyciągnięcie bezpiecznika z tego co wiem, niestet kolejna rzecz, która nie jest zgoda z instrukcją, :) Pozdrawiam PS: wersja ambiton, rok produkcji 2014
Dokładnie. W Polsce jest obowiązek jazdy na światłach przez cały rok, przynajmniej nie zdarzy nam się, że będziemy jechać bez świateł. Z drugiej strony jak trafimy na nadgorliwego policjanta, to i tak możemy mandat dostać.
Światłą dzienne można przekodować w VCDS. Pewnie za darmo, albo za parę złotych przywrócą w serwisie dilera stan do fabrycznego (tj. w pozycji 0 nic się nie świeci). Tylko po co...
W fabii tak mialem tylko w drugą strone. Na 0 światła nie swiecily. Po normalnym przegladzie serwisowym przekodowali pewnie cos bo światła po nim swiecily nawet w pozycji 0.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.