"bronco" nie wiem dlaczego płaciłeś za ten przegląd ja miałem go bezpłatnie zrobiony w serwisie gdzie zakupiłem auto chyba że Ty byłeś w innym to się zgodzę że musiałeś płacić a przedział do pierwszego przeglądu jest od 800-1200 tak mi powiedzieli w salonie. Mam przejechane już prawie 5000 km i bez żadnych problemów na zbiorniku ponad 500 km zrobię
@ roca: czy znalazłeś tę informację (+/- 500 km) gdzieś w instrukcji? jeśli tak, podaj, proszę, gdzie. (w innym aucie miałem taki zapis o tolerancji 500 km w warunkach gwarancji, a tu nie mogę tego znaleźć).
Miałem Fabię 1.2 HTP 64km i obawiam się że to 1.2 MPI to będzie taki sam syf jak HTP. Mianowicie czy przy dynamicznej jeździe i lpg ten silnik się nie rozsypie? W swojej fiabii miałem 2 razy remontowany ten silnik pozdrawia.
patrząc na to co piszą spid i tomjurd trochę mnie martwi spalanie LPG mojego Rapidka - w cyklu mieszanym (20 km dojazd do pracy) łyka 8,5-9 litrów gazu. Jazda zdecydowanie spokojna. obecny przebieg to 3 tys km. W serwisie sprawdzili mapę i twierdza ze wszystko OK i takie spalanie to wg nich norma. Do pustego baku wchodzi mi 42,4 litra LPG - a u was jak to wygląda ?
tydzień temu wyszło mi ok. 6,81 l LPG - w trasie, przy prędkościach max. 100 km/h, w Polsce, gdzie jeżdżą ciężarówki, autobusy i inne spowalniacze, a trasy wiodą przez tereny zabudowane. Używam tempomatu tam, gdzie się da.
chwalisz się, czy żalisz? chciałbyś, abyśmy wzdychali z zazdrości, że tak tanio? jakoś mnie nie powala. u mnie w mieście za 1899 założą ci właściwą instalację lpg. jedno auto, które w tej firmie gazowałem jeździ od 9 lat bez problemów z LPG. od siebie dodam, że przy moich przebiegach, instalacja gazowa za 4350 zwróci się wcześniej, niż minie gwarancja. po co więc czekać dwa lata i w tym czasie przepłacać za benzynę? :) coś jeszcze miałbym powiedzieć? :)
Nie chwale tylko proszę o rade czy warto zakladac gaz i tracic gwarancje czy poczekac 3 lata i dopiero zalozyc ?? lub zalozyc w salonie 2 tys droższą nie wiem co zrobic i chcialbym uslyszec wasze zdanie ...
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.