@supermajku: Cytując ze strony: - Google Play – dowolne dogrywanie programów, multimediów - Istnieje również możliwość podłączenia modemu 3G poprzez USB
W tej cenie to modem powinien być wbudowany no i rozdzielczość 800x480 też nie zachwyca. Jak dla mnie zbędna zabawka, przy cenie ok 1000-1200 jeszcze można by rozważyć ale 2100 to przesada.
Samo radio jest mocowane 4 wkrętami do deski. Śruby są dostępne po zdjęciu ramki wokół radia. Potem już tylko wyciągnąć samo radio, odłączyć wtyczki antenową i główną i radio masz w ręce.
Odkopie temat, czy ktos ma i moze sie pochwalic jakims nieoryginalnym radiem z navi obsługiwanym na maxi docie i z kierownicy, wizualizacja cofania czyli wszystko co w oryginalnym? Nie chce wydac wiecej niz 1500, jesli cos macie bede wdzieczny za link
Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
Przejrzałem juz troche tego, rozmawiałem, pisałem i wiem ze ciezko cos ogarnąć co bedzie zapewniało działanie wspomnianych funkcji, no moze poza fabrycznymi. Firma GMS ma kilka dedykowanych do R radyjek ale to juz kwestia 2 tys
Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
A jeśli budzet jest do 3000 to co mozna polecic ale nie chinszczyzne? Oplaca sie oryginalny modul blouetooth i rns 510? Jak te nawigacje skody mapy sie sprawuja?
A cos innego niz skodowskie? Clarion czy cos ktos testował? Z tymi ramkami to chyba duzo zabawy?
Może ja podepnę się pod stary juz temat...Mam pytanie, czy w nowym aucie jest możliwość np w ASO (może uda się dogadać z elektrykiem po godzinach?) zamienić radio zwykłe,cienkie - Blues na coś z wyświetlaczem,dotyk? Chodzi o Rapida Fun z 2015r.
Mam Bluesa, czeka na zamontowanie nowy Swing (od kolegi z forum ;-)... zastanawia mnie czy mając Bluesa ta druga antena "jest obecna" w moim R i tylko brakuje wiązki? Jeśli tak, można ją podłączyć / poprowadzić?
Fizycznie radia zamienić można. Natomiast bez drugiej anteny niektóre funkcje, związane z odbiorem, mogą być ograniczone. Co do poprowadzenia - podłączenia drugiej anteny: ta jest "wtopiona" do tylnej szyby. Stąd prowadzona jest wiązka do radia. Sądzę, że nikt nie będzie wymieniał tylnej szyby, by mieć "oryginalnie" jak z fabryki. W tym układzie można popróbować (jak radio nie będzie miało dostępne wszystkie funkcje) podpiąć się drugim kablem antenowym, by otrzymac brakujące funkcje.
@bounty jak będziesz miał problem z odbiorem lub funkcjami to polecam na serwisie aukcyjnym "adapter antenowy FAKRA" i sprawę będziesz miał załatwioną.
@jercen, @mskrapi1980 dzięki koledzy za porady... jak tylko skończy mi się gwarancja, co nastąpi niebawem, to z czystym sumieniem będę mógł przeprowadzić wszystkie zaplanowane modyfikacje... w tym m.in. podmiana radia, które zbiera kurz na półeczce chyba od początku lipca ;-) Pozdrawiam
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.