FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Skoda Rapid - czynności serwisowe przy pierwszym i drugim przeglądzie (15, 30, 45, 60 tys km)
  • Witam
    Wczoraj byłem na przeglądzie - sama robocizna 228 zł - wymiana oleju, filtra oleju i filtra pyłkowego.
    Liczą dokładnie 1,3 roboczogodziny.
    Za materiały olej Castrol Edge LL, filtr MANN, Filtr kabinowy FILTRON-węglowy, zapłaciłem mniej niż 200 zł.
    Z myciem trwało to 2 godziny. - myjka gratis :)
    RAPID SB | 1.2 TSI | MY2014 | STYLE PLUS | CZERWIEŃ CORRIDA | 47 500 km | SIEMIANOWICE ŚLĄSKIE
  • no a ja potrzebuje tylko wymianę oleju - jak mi rusza wskazania licznika to dupy im przekopie:)
    teoretycznie liczę na koszty kolo 100ki, zobaczymy po nowym roku będę negocjował

Rapid LB | 1,2 105KM | MY15 | Elegance Max beżowy | Brąz Topaz | Warszawa
  • W grupie vag kasowanie serwisu jest durne. Bo najlepiej z osobna skasować czas, km, lepkość i kilka parametrów, a na zegarach nie wszystko się da. Ilość roboczogodzin jest od wielu lat ustalona, można czasy czynności sprawdzać programach serwisowych autodata etc. Typ inspekcji na zegarach na Q16 można zmienić na stałe serwisy. Ja zrobiłem wymiany oleju co 15 tys/rok:). Natomiast przegląd jako taki jest normalnie.
    Rapid LB| MY 2015| CGPC 1,2 MPI| Active MAX|Biały Candy|163 tys km.| Wrocław
  • Witam,nie tak dawno wymieniałem sam olej przy 10 kkm z kasowanie inspekcji i zmiana na 15 kkm koszt to 104 zł, aso ganinex Katowice.
  • Dobra cena. Wręcz rynkowa.
  • Dzisiaj jadę do gabinetu na drugi przegląd i zobaczymy czy cena się pokryje ;)
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY14 | Ambition Komfort + inne | Czarny Magic perlowy 1Z1Z | 15200km | Jaworzno
  • @piotrpawela - drugi, czyli po 30tys? Napisz koniecznie ile na Śląsku biorą. Porównamy z Łodzią. Będę w środę...
    Rapid LB 1.2MPI LPG | MY14 | Elegance | Biel candy | Łódź
  • Auto w ganinexie już na podnośniku wstępna wycena na poziomie 350 zl z moimi materiałami ze sprawdzeniem zawieszenia. Jak będę miał w ręce fakturę napiszę jaki był koszt samej wymiany oleju.

Przegląd drugi po dwóch latach, teraz mam przejechane około 20 kkm
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY14 | Ambition Komfort + inne | Czarny Magic perlowy 1Z1Z | 15200km | Jaworzno
  • OK, czyli przegląd olejowy. Myślałem, żę gwarancyjny po 30kkm
    Rapid LB 1.2MPI LPG | MY14 | Elegance | Biel candy | Łódź
  • Teraz wyjechałem z serwisu i za przegląd z wymiana oleju + filtra powietrza zapłaciłem 197 zl + sprawdzenie zawieszenia.
  • Z materiałem?
  • Materiał był mój
  • panowie a co wchodzi w sklad malego przegladu olejowego bo w jednym aso gosc stwierdzil ze musza mi tai zrobic nawet przy wymianie tylko samego oleju? Jakas naciagana teoria pewnie zeby wyciagnac wiecej kasy
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • Tzw "rzucić okiem". To dla tych, którzy co najwyżej tankują. Czy twoja wymiana olej jest wg planu technicznego, czy wg twojej woli?
  • łeee to niech sie bujaja z tym "zerknieciem". Sama wymiana oleju z mojej woli przy 15tys
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • Ale pyzy okazji poproś o zmianę w kompie na stale okresy co 15
  • OT: pyzy... no i zgłodniałem przez Ciebie ;-D
    Rapid LB | 1.2 TSI 105KM CBZB | MY14 | Ambition Komfort | Czarny Magic perłowy | 150 tys km | Gdańsk, Mazury - "Polska Północna"
  • Zmianę na 15kkm można zrobić samemu przytrzymując przycisk od kasowania licznika.
  • Możesz skasować lecz nie zmienić
  • Jak go skasujesz, automatycznie przechodzi na 15 kkm. Wiem bo próbowałem.

ZYSKAJ NAWET 500ZŁ - OTWÓRZ ONLINE KONTO BANKOWE

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?