@grzesik1, królu złoty! Jesteś wielki. "Otwieranie/zamykanie szyby w drzwiach KIEROWCY za pomocą pilota" Też kombinowałem w tym kierunku, ale póki co zdążyłem tylko wypróbować dwa ostatnie kroki, które z oczywistej teraz przyczyny, nie przyniosły oczekiwanego skutku. Dzięki kolego. Niebawem sprawdzę, czy Twój przepis u mnie zadziała (choć czemu miał by nie?). :D
Ciekawe jest to, że działa tylko szyba w drzwiach kierowcy, ale zawsze coś :) nie sprawdzałem jeszcze co się dzieje, jak przytrzyma się przekręcony kluczyk. Jeśli szyba nie będzie się zamykała i otwierała to trzeba będzie pewnie zmienić ustawienia > (16)-Access control 2-Kessy Komfort oeffnen, - z 'No' na 'yes' chociaż Kessy to bodajże system bezkluczykowego otwierania ? Czy się mylę?
Co do LH to może popróbuj z tymi adaptacjami: (7)-Comfort illumination-Leaving-Home Verbausstatus (8)-Comfort illumination-lho_aktiviert (9)-Comfort illumination-lho_zeit (10)-Comfort illumination-Helligkeitsschwelle Forward-Messung
Miałem taki pomysł ;) natomiast doczytałem że living działa standardowo z czujnikiem zmierzchu. Zastanawiam się bo mam lusterko fotochromowe które ma czujnik światła, jeśli jest wspólny (do lusterka i do oświetlenia) to widze duże szanse na dalsze.mody.
Obawiam się, że ten czujnik w lusterku to tylko na potrzeby lusterka jest. Poza tym jest jeszcze czujnik w zegarach - do ściemniania podświetlenia zegarów. Pod szybą też jakiś jest - ale nie wiem do czego wpięty.
@grzesik1 Zrobiłem adaptację do otwierania/zamykania szyby kierowcy za pomocą pilota i nie działa. Może coś zrobiłem źle ale sprawdzałem 3 razy i wygląda okej a szyby nie idzie ruszyć pilotem. Wrzucam plik z logiem moich adaptacji sterownika: http://przeklej.org/file/cRDplv/adpmap-09-6C0-937-089-C.CSV Z góry dziękuję za pomoc.
RAPID LB | 1.2 CJZD 110 KM | MY16 | Ambition MAX | Beż cappuccino | 39000 km | Olsztyn
(2)-Access control 2-Comfort opening,not active ; (3)-Access control 2-Comfort closing,not active ; Zmien obie opcje na active. Jak bede przy komputerze to dopisze je do mojego posta.
Jeszcze (21)-Access control 2-Menuesteuerung Komfortbedienung einstellbar masz adjustable a u grzesika jest activ Mimo tego otw/zam szyby po wyjęciu kluczyka powinno działać...
Myślę że Activ napisał z rozpędu :) W adaptacji możemy wybrać tylko not active/visibility/adjustable. Po wyjęciu kluczyka otwieranie i zamykanie z panelu działa. Nie działa mi pilot ale to zaraz sprawdzę. grzesik1 podał 2 rzeczy których nie napisał wcześniej a które trzeba aktywować.
RAPID LB | 1.2 CJZD 110 KM | MY16 | Ambition MAX | Beż cappuccino | 39000 km | Olsztyn
Witam. Panowie czy ktoś może wie jak zakodować i czy można to zrobić w MY2015: częstość pracy wycieraczki przedniej szyby w zależności od prędkości pojazdu - jeśli pojazd zatrzymuje się (np. na skrzyżowaniu) wycieraczki automatycznie wydłużają interwał wycierania.
Pozdrawiam - R.
Rapid LB / 1.6 TDI CAYA/Chip 136KM / MY2015 / Elegance Max / Srebrny / 112K / BIelsko-Biała
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.