FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Skoda Rapid - czas oczekiwania na nowe auto
  • 8-10 tygodni to standard, więc nie ma co się wściekać.
    LB|1.6 TDI CR 105 KM|MY14|Ambition Komfort |Pacific Blue|165 kkm| Lublin
  • Wesoło było jak terminy dobijały do pół roku, w gorącym okresie kratkowym, w lutym-marcu. Teraz jest luzik :)
    Rapid LB 1.2MPI LPG | MY14 | Elegance | Biel candy | Łódź
  • Mi się nie spieszy, mam jedno Autko z mega mocą a to będzie po prostu rodzinne 
  • kuloss nie każdy jest w tak dobrej sytuacji jak Ty ! Że masz auto zastępcze na czas czekania na nowe . Ja mam nadzieję że już niedługo Pozdrawiam
  • 3mam kciuki że skręcą Tą Twoją jak najszybciej! Pozdrówki i radości z jazdy
  • Dzięki właśnie w tym tyg a mianowicie 34 tyg. roku ma być skręcana :)

• Mam pytanie do wszystkich a mianowicie: auto ma być na koniec sierpnia produkowane (tzn następny tydzień) więc kiedy mogę się spodziewać odbioru ? Czy tj tydzień lub dwa ? 
  • Czy 16 tyg oczekiwania będzie rekordem na forum?
    Rapid Spaceback 1,4 TSI zamówienie na początku czerwca odbiór połowa września... :(

• 17 tygodni... było blisko - od początku stycznia to drugiego tygodnia maja :P
    Widzisz, nie jest tak źle... No chyba, że przedłużą Ci połowę września i wtedy będziesz rekordzistą :) (czego Ci nie życzę).

Zresztą pewnie na forum są lepsi ode mnie...
  • ponawiam pytanie ile trzeba czekać na uto skoro od poniedziałku ma być produkowane ??
  • zdaje się jakieś 2-3 tyg od produkcji do odbioru
  • W moim przypadku, autko było u dilera gotowe do odbioru w ciągu jednego tygodnia od daty zejścia samochodu z taśmy.
    Rapid LB | 1.2 CBZA 86 KM | MY14 | Ambition Komfort | Błękit Pacyfic | 11000 km | Mińsk Mazowiecki
  • z tego co czytalem po róznych forach to srednio ok 2 tyg
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • Plus ok. 1 tygodnia w kraju na doposażenie, czasami na dosłanie dokumentów homologacji, założenie gazu (jak był zamawiany), ponaklejanie reklam na szyby etc.
  • Zamówiłem 22.08 odbiór 22-24.10 jakbym się nie upierał na inne felgi to odbiór byłby  pod koniec września
  • Zamówiłem 01.07 w 27 tyg.a obiór na zamówieniu do30.09 po wysłaniu zamówienia do fabryki ma być wyprodukowany (podobno) w 41 tyg. tj początek października
    Rapid LB|1,2Mpi+Lpg|MY15|Czarny perłowy|77500/Wieluń
  • @and no to dobrze ci nasciemnial diler z tym terminem, żebyś do końca listopada odebrał to bedzie dobrze, ja też dałem się nabrać na podobny nierealny termin i teraz albo wynegocjuje lepsze warunki w ramach rekompensaty albo zrywam umowę
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • Ja już też wątpię w szybką realizację auta  !!!! zamówiłem 25.06.2014 a teraz mija już 2 miechy i jak widzę to już bite 8 tygodni Normalnie pewnie termin jest do 10 tyg.
    gross81 to umowę można zerwać ? 
  • @chudy oczywiście! wystarczy opóźnienie w realizacji choćby 1 dzień i możesz zerwać umowę a salon zwraca zaliczkę tego samego dnia, nawet jesli samochód jest już na placu to możesz rozwiązać umowę ale wtedy trzeba poczekać na oddanie zaliczki do momentu sprzedaży przez nich auta. Nawet jak nie chcesz zerwać umowy to warto tym postraszyć dilera, chętniej ci coś dorzuci za okres oczekiwania ponad wyznaczony termin.
  • gross81 tylko że Ja zrobiłem duuuuuży błąd  A mianowicie w umowie nie ma daty odbioru !!!!!!!!! :(

ZYSKAJ NAWET 500ZŁ - OTWÓRZ ONLINE KONTO BANKOWE

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?