FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Chlupotanie w drzwiach
  • ja na razie nic takiego nie zauważyłem.
    Rapid LB|1.2TSI 105KM|
  • wczoraj ASO skody-nacięte uszczelki w tylnych drzwiach - te na dole, które odprowadzają wodę, sam oglądałem - kołnierz zbyt mocno przylegał do drzwi, nowe uszczelki podobno nie mają tego problemu - będę obserwował czy nacięcie coś dało
  • Z jakich miesięcy macie samochody z tymi problemami z uszczelkami?
  • Listopad 2013 - MY14
    Rapid SB | 1.4 122 KM DSG | MY14 | Elegance | Czarny Magic perłowy | 57000km | Warszawa
  • Luty 2014
    Rapid SB 1.2 75km 2014 Ambition Czerwień Corrida 15600 Wodzisław Śląski
  • Witam!
    Czy ktoś jest w stanie potwierdzić rozwiązanie tego problemu w nowszych Rapidkach? Czy to jest tylko "egzemplarzowa" przypadłość?
  • Ja mam produkcję koniec czerwca 2014 i nie mam problemu wody w drzwiach. Może poprawili może jednostkowy przypadek.
  • ja mam końcówkę 2013 i miałem już 2 razy wodę w prawych drzwiach.
    Rapid LB|1,2 85 KM| MY14| Ambition| Blue Denim| 105000 km| Kraków
  • ja mam produkcję z 9 tygodnia... i jak na razie sprawdzam po każdym deszczu i nie mam problemu z wodą w drzwiach.. nie wiem ale woda w tylnych drzwiach albo wlewanie jej do środka to problem skody od lat ... miałem podobny problem w fabii tylko ze tam mi ciekło do środka na dywanik z tyłu za kierowcą..mój znajomy miał ten sam problem z przodu wg mnie wychodzą jakiej błędy konstrukcyjne i stąd szkoda ze to trwa kilka lat a w serwisach ruszają ramionami trzeba samemu coś zrobić z tym bo niby zrobią a problem się powtarza!!!
  • amiskiew przeraziłeś mnie tym filmikiem
  • Wczoraj miałem pierwszy raz to samo... (Rapid z maja 2013), spuściłem na parkingu ok. 3 litrów z prawych tylnych drzwi. Zdziwienie ludzi przechodzących obok - bezcenne
  • Częsta usterka w Skodach a raczej przypadłość dziwna to, to ze gdy zatankujemy pełny bak lub prawie pełny wtedy słyszymy jak paliwo "chlupie" w baku. Jest to wszędzie a w szczególności w Octavii 1,2,3 Rapidzie i Fabi 2 ( pewnie w 3 będzie to samo). Często wydaje się że chlupie w drzwiach.  A właśnie w tych samochodach są umieszczane zbiorniki z lewej lub z prawej strony tylnych drzwi pod kanapą.  
  • czyli koledzy wylewaja paliwo z drzwi :-)
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • Tylko mowie o jednej z przyczyn. Ja nie mam tego problemu zeby woda zbierala sie w drzwiach. Spaceback z 2014 r.  Moze to przypadki jednostkowe. 
  • Ja też długo tak niemiałem do pierwszych porządnych ulew,A też mam Spacebacka z 2014
  • Podobno problem wody w drzwiach rozwiązany jest od roku modelowego MY2015 czyli od końca czerwca 2014. Nawet ETKA mówi o nowych uszczelkach w drzwiach od czerwca 2014 r. Zobaczymy jak to będzie w autach MY2015, czy rzeczywiście poprawili ten problem zbierania się wody w drzwiach.
    RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
  • Nie wiem. Auto ma prawie 4 miesiace. W tym czasie pelno ulew jak to na.polodniu ostatnio bylo, myte co 3-4 dni i nic. Nawet z ciekawosci poszedlem sprawdzic czy jest ta woda w drzwiach. Nie wylecialo ani kropelki. 
  • Moje autko ma już ponad rok i też nie zauważyłem takiego problemu.Ciekawe co tak na prawdę jest problemem, uszczelka ? czy może sposób montażu, albo za mocno jest dociskana ta uszczelka ?
  • A moim zdaniem problem jest w dolnich uszczelkach które blokują kanały odpływowe
  • Tomcio  o tym już pisano i cytowana serwisantów Skody. Problemem jest uszczelka , wydaje mi się że koledzy zastanawiają się dlaczego ten problem pojawia się u jednych a innych sucho? Uszczelkę źle zamontowano czy w nowszych modelach jest inna ? :)

ZYSKAJ NAWET 500ZŁ - OTWÓRZ ONLINE KONTO BANKOWE

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?