To w takim razie ja poczekam aż u mnie się skończy bo mam Elegance ale bez ksenonów.. (więc już czuję że dupa będzie). A przepraszam że wtrącę ale to też nie jako związane z wyświetlaczem czy pokazuje wam się diodka zapalonych świateł do jazdy (mijania, krótkich) przy zegarach? Bo dla mnie to było oczywiste że zawsze gdzieś sie pokazuje że mam światła zapalone a tu dopiero mi pokazuje długie przeciwmgielne itd...
ja byłem przyzwyczajony, że się nie pokazuje, więc nie zdziwił mnie brak diody o światłach :) Głównie zamiast tej diody podświetlają się zegary i włącznik świateł. W poprzednim aucie miałem to samo. Kwestia przyzwyczajenia ;)
Jak to ksenony bez spryskiwaczy reflektorów ? Co stacja kontroli pojazdów na to ? Mój młody znajomy "tuning'er" swoich bryczek hehe założył sobie ksenony (jakaś stara Honda) więc w OSKP na przeglądzie kazali mu zrobić do nich spryskiwacze , inaczej nie podbiją mu w dowodzie ... Musiał pojechać tam jeszcze raz z podpiętymi spryskiwaczami do przedniej szyby heheheh
Te akurat ksenony w Rapidzie to światła o obniżonej mocy. Dzięki czemu nie ma konieczności montowania spryskiwaczy oraz automatycznego poziomowania reflektorów.
Rapid SB | 1.4 122 KM DSG | MY14 | Elegance | Czarny Magic perłowy | 57000km | Warszawa
A mi powiedzieli że wszystkie najbogatsze wersje mają tą informację dziwne że są takie rozbieżności. Ale z drugiej strony jest to irytujące że tylko w wybranych wersjach jest taka informacja a we wszystkich pojemniki są czarne i nie mamy możliwości sprawdzić stan płynu.
Ja osobiście czuję się zrobiony przez Skodę w ch.ja, bo Rapid jest okrojony z wszystkiego czego nie widać. Brak czujników poziomu płynu (chłodzącego i spryskiwaczy),automatycznie otwieranych i zamykanych szyb, domykanie szyb, słabe wyciszenie drzwi, nie zamykana klapka wlewu paliwa. O tych wszystkich rzeczach i jeszcze pewnie kilku innych użytkownik dowiaduję się dopiero po zakupie.
no ale na zegarach na pewno to sie może wyświetlać raczej przy dołożeniu spryskiwaczy ksenonow nie wymieniaja chyba licznika komputera itd jezli w Octawce sie da to moze i w Rapidzie
Rapid LB | 1,2 105KM | MY15 | Elegance Max beżowy | Brąz Topaz | Warszawa
Witam Mam Rapida wersję Elegance z maja 2013 bez ksenonów i spryskiwaczy przy reflektorach i niestety jak płyn się skończył nic się nie działo, żadnej kontrolki informacji o braku płynu :(
krisr77 nie ma takiej opcji by zainstalować tak owy czujnik już pytałem się w aso czy coś takiego jest możliwe i dostałem odpowiedź negatywną. Temat właczenia i zainstalowania niektórych "gadżetów" spali na panewce dlatego ci co zastanawiaja się nad kupnem samochodu powinnni dobrze przemyśleć wybór wyposażenia.
Koniec świata z ta kontrolką, tak demonizujecie ten fakt jakby to było przynajmniej brak jednego koła. Z "pewnością" poważnie rozważyłbym zakup tego auta jakbym wiedział wcześniej że nie ma kontrolki od spryskiwaczy :-)
Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.