Na jałowym tak może być, na pełnym bucie wartości muszą być podobne na 4 i 5 bieg. Za małe wartości świadczą o nieszczelności, za duże o awarii nastawnika, brak wzrostu wartosci- nieszczelność lub uszkodzony nastawnik.
Skoda Rapid LB/ 1.2TSI chip150KM/ 249Nm /MY 2017/ Style Max / Blue Race/ 11.000km/ Szczecin
Na jałowym w tym silniku tak jest, że turbina mała szybciej na jałowym się rozkręca i wlatuje więcej powietrza. Wartości na 4 i 5 biegu z gazem do deski( bo tak się analizuje ) maja być podobne. Na mniejszych biegach za szybki jest przyrost byś to uchwycił bez zgrania logów.
Skoda Rapid LB/ 1.2TSI chip150KM/ 249Nm /MY 2017/ Style Max / Blue Race/ 11.000km/ Szczecin
Czy ktoś wie gdzie szukać w opcjach kodowania, żeby dołożyć gps na maxidocie? Zmieniłem radio blues na amundsena+ dołożyłem antenę gps i na radiu działa, ale fabrycznie pokazywało kierunek na maxidocie + kompas kierunków świata koło zegara.
Cześć, Panowie mam problem z zakodowaniem reflektorów xenonowych (Rapid MY16), zakupiłem reflektory xenonowe (nie bixenon), po zainstalowania i uruchomieniu silnika zaczęła się dyskoteka z przodu samochodu, wszystko mrugało. Posiadam VCDS wersję 17.1.3 po podpięciu i przestawieniu bajtu 2 bit 0-2 na bixenon, reflektory nadal mrugały po odpaleniu silnika. Następnie przestawiłem bajt 6 bit 5-6 na xenon shutter installed (nielogiczne) ale po tym zabiegu xenon świeci poprawnie, niestety po tej operacji na wyświetlaczu radia pojawiają się dwa komunikaty: - wada: oświetlenie samochodu - sprawdź oświetlenie tablicy rejestracyjnej Co ciekawe gdy zostawimy opcję xenon shutter installed i wrócimy z ustawienia bixenon na halogen reflektory nadal świecą poprawnie. Zrzuty kodowanie są zapożyczone z forum, u mnie sterownik ma oznaczenie: 6C0 937 089 D Czy któryś z szanownych kolegów mógłby mnie wesprzeć w sprawie poprawności kodowania, bo irytuje mnie na zegarach ten pomarańczowy wykrzyknik :(
@ Gluszke. Ty masz xenon czy biksenon? Kolega Bartek 87 instalowal zwykle xenony rozumiem? Moze tu jest problem? Sam planuje dolozyc bixenon (ten z czarnym wnetrzem) i sie zastanwaim cyz nie bede mial problemu a BCM mam taki sam jak kolega bartek87
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.