Przednie okno jest elektryczne, tylne może być również elektryczne lub mechaniczne, na korbkę. Warto, byś doprecyzował rodzaj napędu szyby. Możesz również dopisać, jakie objawy lub w jakim czasie doszło do blokady okna. Czy robiłeś coś wcześniej z oknem? Da się ręcznie otworzyć/zamknąć?
Wczoraj auto straciło moc i wywaliło kontrolkę Check Engine i EPC. Pierwszą czynnością było odłączenie aku, odpięcie przepływki i jej wyczyszczenie. Następnie udałem się do znajomego podpiąć pod VCDS. Wypluło, że niesprawny jest sterownik/nastawnik ciśnienia doładowania. Skasowaliśmy błędy przepływki (EPC już się nie zapala) ale błąd sterownika pozostał. W przyszłym tygodniu wymiana sterownika. Przebieg niecałe 96k.
Rapid SB | CJZC 1.2 136KM/230Nm | MY2017 | Active | Srebrny | 94000km | Warszawa
Ja przebije przebieg i termin wymiany oryginalnego Aku. 8 lat i przebieg 220tys. Wymieniłem na bardzo podobny firmy Varta, faktycznie niezbędna adaptacja...
Rapid SB | 1.2 TSI 110KM LPG | MY 2016 | Style Max | Czarny Magic perłowy | 251000 | Oświęcim
Rapid 2019r. 1,0tsi 110km. Po 6,5 roku zaczeły się pojawiać problemy z odpalaniem auta po zapłonie brak reakcji rozrusznika na przekręcenie kluczyka, błędy ESC, ciśnienia w kołach i S&S. Problem tylko przy większych mrozach. Pierw wymieniłem akumulator (Stary miał 59Ah, nowy 60Ah więc uznałem że adaptacja nie jest wymagana.) problem niestety nie zniknął i auto obecnie stoi u mechanika. Na necie natrafiłem na taki filmik: https://www.youtube.com/watch?v=yIT4TicZ1Bg
Ktoś to przerabiał? Mechanik na początku stwierdził, że uszkodzony sterownik silnika. Ale czekam na dalsze diagnozy i wyroki bo dziś święto...
Mam dokładnie to samo. Tylko nie wyświetla mi błędu o asystencie podjazdu bo niemam go aktywnego... Jak auto stało w garażu to bez problemu paliło, a przy mrozach kłopot, kilka razy po parokrotnym przekręceniu stacyjki błąd nie pojawiał się i auto próbowało odpalić ale nie zawsze skutecznie. Dodatkowo kilka razy miałem sytuacje, że po kilkukrotnym przekręcaniu stacyjki do pozycji zapłonu auto samo próbowało odpalić... Bez przekręcenia kluczyka do zapłonu. Także myśle, że problem leży dokladnie w tej płytce przekaźników.
Problemem jednak okazał sie sterownik. O dziwo po jego podrzagniu też auto odpalało... Był problem znaleźć taki sam więc mechanik go rozebrał i wymienił jakieś 2 elementy (nie wiem dokładnie co bo nie znam się na tym). koszt 500 za części, drugie tyle za robocizne. Przy okazji zajrzał mi do tej płytki przekaźników ale tam wszystko ok. Obecnie -10 stopni i auto pali bez problemu.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.