A mi się podoba Błekit Denim i na takiego czekam. trochę taki nietypowy i mało tego widzę na ulicach. Sprzedawca mówił, że na początku trochę ten kolor sprzedawali a teraz już sporo mniej. Za to srebrne bardzo idą, białe i w wersji SB czerwone.
RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
ja i tak zamawiałem więc jak miałem wybierać to wybrałem Denim bo zawsze mi się na Rapidzie LB podobał. Wersja SB czy O3 w tym kolorze mi nie podchodzi :)
RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
Ja beżowe wnętrze i brąz topaz metalic. Zastanawiałem się tez nad tym bordowym - widziałem octavie w takim kolorze i wyglądała świetnie ale ostatecznie stanęło na brązie
Rapid LB | 1,2 105KM | MY15 | Elegance Max beżowy | Brąz Topaz | Warszawa
w Rapidach jest taki sam kanciasty tylko węższy oczywiscie jak cale auto :) najbardziej rozpoznawalne są chyba z tylu w O3 elementy odblaskowe pod reflektorami oraz ta przestrzeń miedzy grilem a lampą na przodzie. Tu mozna zobaczyć ciekawe porównanie https://www.youtube.com/watch?v=wrR7tODbqJ0
Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
Porównanie dość ciekawe i ogólny zarys zachowali ale było tam kilka niedociągnięć.
Tak na marginesie, pomimo, że te auta znajdowały się w salonie oddalonym dość bardzo od miejsca mojego zamieszkania miałem możliwość pojeżdżenia tymi konkretnymi auta z tego porównania a tą czarną Octavię udało mi się wygrać na weekend w konkursie o którym była mowa na końcu :) Po tym weekendzie byłem zdecydowany na zakup Octavii nawet wersji Active ale ostatecznie pozostał Rapid. Cena jednak swoje zrobiła, zwłaszcza jak cena Rapida spadła o koszt pakietu Komfort.
W każdym razie ten egzemplarz O3 był bardzo "wypasiony", nie dosyć, że Elegance to jeszcze dodatki miał.
PS. W filmie jest mowa o silnikach 1.2 TSI 105 KM ale ten egzemplarz O3 w rzeczywistości miał pod maską 1.4 TSI 140 KM :)
dzięki kris, przekroczyłeś moje najśmielsze oczekiwania:-) Wygląda na to, że rapid jest węższy o 20 cm i krótszy o jakieś pół metra. Dla mnie najbardziej rzuca się to w oczy, że R jest wąski w porównaniu do O3
Rapid LB / 1.6 TDI CAYC mod 135KM / MY14 / Ambition Komfort / Czarna Perła / 142.500km / Warszawa
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.