Pasują jak większość nowych rzeczy na początku ciężko się wciska ale już po paru "wyjęciach" nie ma problemu. Postaram się zrobić dokładniejsze zdjęcie by pokazać jak to pasuje i zmierzę otwory by nie wciskali wam bubli.
Na podstawie korespondencji z ASO ustaliłem ze istnieje podstopnica do Naszych Rapid-ów i jest to cześć o numerze 6Q2864417, w związku z tym pytanie do osób korzystających z ETKI, sprawdźcie czy faktycznie coś takiego jest, może uda się komuś ustalić ile to kosztuje, zapewne dobrze by było zakupić ten element, jako oryginał.
RAPID LIFTBACK | 105KM | 2015| AMBITION MAX | SREBRNY | 43334 | EKU
Ta do Octavi wygląda inaczej, a po za tym tam jest (nr 8) na rysunku, coś takiego jak uchwyt podpórki pod stopę. W Rapidzie ta część to nr 6. Wydaje mi się, że to inne części, ale skoro do naszych R jest oryginał to warto by to sprawdzić w ASO.
No to mamy problem rozwiązany oczywiście dzięki koledze lukasz13, jest fabryczna podstopnica do naszych autek, pozostał nam jeszcze problem z montażem, w poniedziałek dzwonie do ASO i pytam o zamówienie i montaż.
Tez mi sie wydaje ze to nie jest podstopnica jako taka, tylko element do ktorego sie ja mocuje. Ale dobrze ze jest tam plastik do ktorego mozna zamocowac podstopnice chociaz pewnie nie bedzie kompatybilna z ta ze Octavi. Pewnie beda potrzebne male przerobki ale moze sie da coz wymodzic w maire sensowenego
Rapid LB | 1,2 105KM | MY15 | Elegance Max beżowy | Brąz Topaz | Warszawa
Fajnie było gdyby można było to dokupić. Jak ja pytałem ASO to powiedzieli, że taka część w oryginale nie występuje, ale pewnie nie chciało im się dokładnie sprawdzić. Ciekawe czy montaż jest prosty.
Znany tekst ja mialem lepszy, pan z obsługi na zadane pytanie zdziwił się poprosił mnie do swojego stanowiska dość długo sprawdzał zadzwonił do kogoś i oznajmił mi że producent faktycznie opisał że jest taka część tylko jej nie wprowadzili na rynek a chodziło o jakiś gadżet.
tsuphul widzę ze mamy takie same auta tylko inne kolorki, nawet podobny przebieg, a co do podpórki to pokazałeś inne, nas interesuje ten który wskazałem ja i sprawdził lukasz13
tylko ze w samochodach które sa przystosowane do montażu podstopnicy w wykładzinie sa dziury na nia- u nas trzeba byc ciąć - ale nadzieje jest jeżeli pod wykładziną jest podpórką to jakos pewnie da sie dopasować te od OCtavi
Rapid LB | 1,2 105KM | MY15 | Elegance Max beżowy | Brąz Topaz | Warszawa
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.