Też czeka mnie dolewka...wiecie moze jaka jest pojemnosc całego układu chłodzącego. Ile kosztuje G13 w sklepie motoryzacjnym? Bo na necie koszt ok 30zl plus wysyłka
Rapid SB | 1.2 TSI 110KM LPG | MY 2016 | Style Max | Czarny Magic perłowy | 218000 | Oświęcim
8 litrów. Zależy jaki ten płyn, są różne-koncentraty, gotowe, różne marki. Ja za 1,5-litrowy koncentrat FEBI płaciłem 20-coś zł, tylko że ja pracuję w hurtowni i mam max rabaty. Ja osobiście do swojego auta nie wlałbym nic oprócz Febi, Motula i oczywiście oryginału.
Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
Samochody na linii produkcyjnej napełniane są płynem chłodniczym fioletowego koloru. Wcześniejsze MR miały oznaczenie G12++, spełniające normy TL VW 774 G. Aktualnie lany płyn ma oznaczenie G13, spełniający normy TL VW 774 J. Przy uzupełnieniu mogą być oba płyny nawzajem mieszane. W tabeli podane są objętości poszczególnych typów silników. Nowsze silniki mają zbliżone wartości, analogicznie do starszych silników (swoich poprzedników).
Rozcieńczenie wg instrukcji nie ma najmniejszego sensu. Ile razy wymieniałem płyn przy rozrządzie tyle razy musieli sprawdzać miernikiem, bo za bogato było.
83 tys. i kilkukrotnie dolewał u siebie płyn może w TDI szybciej go ubywa, dolewałem zawsze pełnego koncentratu bez rozcieńczenia tak mi powiedzieli w ASO.
Rapid LB / 1.6 TDI CAYC mod 135KM / MY14 / Ambition Komfort / Czarna Perła / 142.500km / Warszawa
Ja miałem Jette TDI, do wymiany rozrządu do 120 tyś km nie dolałem nic, po wymianie rozrządu wymieniono płyn i do 200 tyś km tez nic nie dolałem, nawet 100 gram.
Skoda Rapid LB/ 1.2TSI chip150KM/ 249Nm /MY 2017/ Style Max / Blue Race/ 11.000km/ Szczecin
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.