Klapa od okolic połowy w górę podnosi się sama. Poniżej tego progu siłowniki nie utrzymują ciężaru klapy i klapa się zamyka. Dzięki temu nie musisz chodzić na siłkę żeby klapę zamknąć :D
Rapid SB | 1.4 122 KM DSG | MY14 | Elegance | Czarny Magic perłowy | 57000km | Warszawa
A to jest kwestia ciśnienia atmosferycznego... Tak samo bedziesz miał, jak otworzysz dowolne okno. Przy szczelnie zamkniętych drzwiach upychane powietrze nie ma gdzie uciec, powstaje wewnątrz samochodu nadciśnienie (w stosunku do otoczenia samochodu) i to powoduje pewien opór. Przy drzwiach/oknach otwartych powietrze wpychane przez klapę bagażnika ucieka przez dane okno/drzwi, a tym samym nie stawia oporu.
@jacek Masz rację, że wyregulowana powinna być fabrycznie. Widocznie z czasem wszystko się dopasowuje i po jakimś czasie trzeba dokonać regulacji.Chyba TTTM :-)
A jak u Was ze skrzypieniem plastików... pamiętam, że w zimę lubiły głośno pracować przy ujemnej temperaturze. To samo u mnie teraz w lato, jak autko jest mocno nagrzane... czyli skrzypienie występuje przy skrajnych temperaturach, a jak jest u Was?
Druga sprawa (nie chcę, zakładać nowego wątku dla takiej błahostki) w kloszu tylnej prawej lampy mam owada ;-) nie wiem jakim cudem taki duży się tam znalazł... nie wymieniałem jeszcze żarówek, wiec pytanko jak się do niego dostać?
U mnie też skrzypią elementy plastikowe ale tylko po lewej stronie. Dziwne jest to że tylko jak zjeżdżam z krawężnika lub jakis większy dołek. Nie jeżdżę jak wariat tylko delikatne pokonywanie takich przeszkód powoduje takie irytujące skrzypienie. Oraz drugi powód wizyty szyba tylna nie otwiera/chowa się do końca. We wtorek jadę do serwisu z tymi defektami opiszę później efekt pracy i oceny serwisu.
Będę w ASO w sprawie zbierającej się wody w bagażniku (we wnęce koła zapasowego) to przy okazji, spytam się czy ten komar jest czeski... jak tak, to niech go sobie wyjmują ;-)
No mnie też to frapuje... ten komar w kloszu to ma tak ze 4cm... ;-) jutro będę w ASO to zdam relację... edit: byłem i niczego nie wskórałem, będzie drugie podejście...
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.