Ja polecam Michelin Alpin A4, to trochę droższe opony (klasa premium), ale wcześniej miałem je w astrze i są naprawdę dobre. Również w różnych testach wypadają dobrze.
Ale jeżeli chcesz jakieś tańsze opony to pewnie ktoś doradzi jakie są dobre. W sumie jeszcze z miesiąc i trzeba będzie zmieniać..
jeździłem 3 sezony na ,,fuldach,, montero 2 sprawowały sie b.dobrze a jakie bedą montero3? ...to zagadka ale sa to opony średniej klasy i w niezłej cenie /do 200zł / szt.
Ja rozpatrywałem oryginały czyli 185/60R15, jak i 175/65/15 Brałem też pod uwagę 185/65R15. Są większe o 2 cm ale miałem dostęp do tanich. Jednak sugestia znajomej z PZU, że np. podczas wypadku nie z mojej winy i tak mogą mi nie dać ubezpieczenia bo nie założyłem opon zgodnych z wymogami czyli +/- 2%, co może mieć wpływ np na hamowanie itp. spowodowała,że kupiłem 185/60R15
Rapid LB|1,2 85 KM| MY14| Ambition| Blue Denim| 105000 km| Kraków
I jak wam się sprawują Wasze zimówki? Dajcie znać, których opon nie brać, a które są godne polecenia, bo jutro kupuję ;-) - Continental ContiWinterContact TS850 - Dunlop Winterresponse 2 - Firestone Winterhawk 3 - Michelin Alpin A4 - Nokian WR D3 - Goodyear UltraGrip 8
Ja polecam Michelin Alpin A4, naprawdę świetna opona, zawsze bardzo wysoko wypada w testach, jest można powiedzieć uniwersalna i wg. gazet bardzo trwała (nawet do 40 tyś. km)
też słyszałem dobre opinie o Michelinkach, ale chyba lepiej w testach wypadają Continental ContiWinterContact TS850 więc tu bym się też wahał.. to opony premium, więc cena też odpowiednia
Ja Rapida zamówiłam na Dione R16, a na zimę mam zamiar założyć standardowe stalówki 185/60 R15, do tego pewnie Continental ContiWinterContact TS 850, sprawdzone w Feli.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.