FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Wymiana oleju
  • @maroslaw kiedy Ci się pojawiły, przy jakim przebiegu bo jak dobrze pamiętam to też masz auto z listopada jak moje?
    RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
  • Nie wiem dokładnie kiedy, ale w sobotę zerknąłem i są dwa wskazania...
    Rapid LB/ 1.2 MPI + LPG / MY 2015/ Ambition MAX
  • Kto produkuje filtry oleju dla skody? Aso goli klientów na filtrach jak owce. Skandal aby do 1,2 filtr kosztował ponad 40 zl. Filtrony z najnowocześniejszej linii produkcji filtrów kosztują 8 zl.
    Przy przebiegu 15000 za przegląd mpi z lpg zaplacilem 440zł....
    Rapid LB| MY 2015| CGPC 1,2 MPI| Active MAX|Biały Candy|163 tys km.| Wrocław
  • supermajku - w Škodzie używają Mann lub Knecht. Ja kupiłem Fitrona za 30, więc nie wiem skąd ta informacja, że są po 8 zł.
    Rapid LB|1,2 85 KM| MY14| Ambition| Blue Denim| 105000 km| Kraków
  • Na allegro, ic, i pozostałych sklepach motoryzacyjnych
  • Ty masz MPI gdzie pasuje fitr OE671 który faktycznie kosztuje na allegro od 9 zł plus wysyłka. Do mojego TSI pasuje OE641/2 i ten kosztuje już dwa razy więcej. A to że Aso nas skubią to wszyscy wiemy. Olej kosztuje ok 70 zł za litr, a na allegro zapłacisz 105 zł za 4 litry.
    Rapid LB|1,2 85 KM| MY14| Ambition| Blue Denim| 105000 km| Kraków
  • Akurat cena oleju w Aso bardzo atrakcyjna 29 za litr... Tu jestem milo zaskoczony. Aczkolwiek za te pieniądze w sumie bylo by 4....
  • 4 litry za 30zl? To chyba rzepakowego :)
    Rapid LB | 1,2 105KM | MY15 | Elegance Max beżowy | Brąz Topaz | Warszawa
  • Litr po 30. 2,8 do mpi x 30 116, a za 116 można mieć litrów 4. Skrót myślowy
  • Czyli olej na przebieg do 15 tkm. Jasne.
    Jeśli mówimy o oleju LL - to nie za taką cenę. Wtedy należy pomyśleć o innej półce w sklepie.
    Rapid LB | 1.2 CBZA 88kW | MY13 | Ambition Komfort | Srebrny Brilliant metaliza | 88 tkm | Katowice | Ø 6,1 l/100 km
  • Witam,czy może ktoś napisać,z jakim fabrycznym olejem wychodzi SKODA RAPID,chodzi o podanie marki oleju i symbol,np.CASTROL 5W30 - dziękuję !!!
    * RAPID LIFTBACK * 1,2 TSI * 86 KM * MY15 * AMBITION MAX * BEŻ CAPPUCINO *31 450 * RYBNIK *
  • Większość pojazdów ma 5w30, na przebieg 30 tkm. Co do marki firmy - nie ma jednej, stałej.
    Rapid LB | 1.2 CBZA 88kW | MY13 | Ambition Komfort | Srebrny Brilliant metaliza | 88 tkm | Katowice | Ø 6,1 l/100 km
  • W którym poście jest napisane o czynnościach przy 30 tys?

• supermajku 

440zł za
    sam przegląd czy razem z filtrami i olejem ?
    Rapid LB|1,2Mpi+Lpg|MY15|Czarny perłowy|77500/Wieluń
  • @supermajku w którym Aso we Wrocławiu jest tak tanio?
    Rapid LB | 1,4 TSI 125KM | MY16 | Ambition Max+ | Biały | Wrocław
  • Ceny brutto: Przegląd instalacji gazu 52,8, wymiana filtra fazy lotnej 17,60, poszukiwanie usterek kasowanie inspekcji 41,84, serwis olejowy 104,61, olej castrol edge profesional 5w30 156, 24, filtr oleju 56,73, filtr gazu 50,02 razem 479,84......
    Pisząc to zauważyłem że patrzyłem na vat w oleju a te brudasy za 55,8 za litr go sprzedały. A faktury robią tak że. Netto jest z prawej... Właśnie szukam alternatywy dla Aso!!!!!!
  • haha czyli nie lali rzepakowego i policzyli normalnie... jak dobre ASO to nie ma co się denerwować ;-)
    Rapid LB | 1.2 TSI 105KM CBZB | MY14 | Ambition Komfort | Czarny Magic perłowy | 150 tys km | Gdańsk, Mazury - "Polska Północna"
  • Mam pytanie skoro litr oleju w ASO kosztuje ok. 70zł/l to czy robiąc wymianę oleju w ASO można im przywieźć "swój"  zakupiony przez siebie (za ok. 130-140zł za 4 litry) ?
    Rapid LB | 1.2 TSI 105KM | 2013| MY14 | Srebrny | 46 tys | Poznań
  • Można.
    Rapid SB | 1.2 CBZA 86KM | MY15 | Ambition Max + Dynamic + Pakiet na bezdroża | Czerwień Corrida | 4500km | Lublin
  • Mało tego. Można jeszcze przywieźć i własny filtr oleju. Ciekawostka: filtr kabinowy mogą - ale nie muszą wymienić. Przy pierwszej wymianie oleju warto więc samemu go wymienić.
    Pozdr 

ZYSKAJ NAWET 500ZŁ - OTWÓRZ ONLINE KONTO BANKOWE

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?