Witam,proszę o opinię kolegów na temat opon zimowych marki NOKIAN a dokładniej WR D3 - mam zamiar kupić w najbliższym czasie w okresie letnim opony zimowe tej marki do swego RAPIDA w cenie ok.950 zł za komplet,czy to dobra cena,czy polecacie coś tańszego również dobrego z klasy PREMIUM. Pozdrawiam !!!
* RAPID LIFTBACK * 1,2 TSI * 86 KM * MY15 * AMBITION MAX * BEŻ CAPPUCINO *31 450 * RYBNIK *
Te Nokiany to dobre opony, nie są co prawda Premium, ale do tej klasy aspirują. Nie wiem jaki rozmiar kupujesz - więc trudno ocenić ofertę -, jak np. 195/55/R15 to cena jest bardzo dobra (rzadki rozmiar), ale jak np. 185/60/R15 to cena jest przyzwoita, ale nie powala, są lepsze oferty. Zakładam, że to cena z transportem oraz montażem... Z dobrych premium masz: Continental ContiWinter, Dunlop SP Winter, a jeszcze lepiej bliźniacze Goodyear Ultra Grip 8, wg testów dobrze wypada zeszłoroczny model Bridgestone Blizzak oraz Michelin Alpin A4. Z klasy niższej masz wspomniane Nokiany, Pirelli Snowcontrol, Fuldy, Hankooki (też aspirują do premium, ale opony są co najwyżej przyzwoite) itd itp.
Ogólnie to ja mam Pirelli (trafiły się w supercenie i ciągną zadowalająco), ale polecam Ci Dunlopy. Przejeździłam na różnych wersjach parę zim i jak dla mnie mistrzostwo świata. Ponoć Goodyeary z bliźniaczym bieżnikiem są nawet ciut lepsze...
@halif,dzięki za informację,jeżeli chodzi o opony NOKIAN to zaliczają się również w klasie PREMIUM tak mnie poinformował sprzedawca i polecił mi w tej samej cenie również 2 rodzaje opon : Goodyear Ultra Grip 9 i Continental Winter Conctact TS 850,że są bardzo dobre. Tak więc na pewno wybiorę z tych 3 rodzaji opon zimowych. Dzięki i pozdrawiam !!!
* RAPID LIFTBACK * 1,2 TSI * 86 KM * MY15 * AMBITION MAX * BEŻ CAPPUCINO *31 450 * RYBNIK *
Czas przygotowań do zimy: Aluski z alledrogo kupiłem za 550 zł z przesyłką, mam nadzieje że będą pasować bo to ori ze skody 6J 15" 5x100 ET38 57mm. Oponki od znajomego bo robi w handlu i wymianie opon za 1000zł ( z założeniem na felgi) skusił mnie na najlepsze gumki jakie są w tym rozmiarze Continental ContiWinterContact TS850 185/60 R15 fotki poniżej.
I pytanie mam o dywaniki gumowe, czy ori gumowe są też tak krótkie z przodu że nie zbierają brudu z pedałów jak w przypadku welurowych??? Bo muszę coś kupić, chciałbym oryginalne ale jeśli są tak długie jak welurowe to padaka i trzeba będzie coś kupić innego, jeśli tak to proszę o jakieś alternatywy.
Witajcie. A ja nabyłem takie kapcie: Dunlop SP WINTER RESPONSE 2 185/60 R15 84 T - C, B, 1, 67dB. Zdecydowały przeczytane w necie pozytywne opinie poprzedniej wersji oraz przystępna cena.
Test jest ten sam ważne ze został przetestowany konkretny rozmiar opony bo to istotne np: inny rozmiar tej samej opony może już nie być tak dobry i lekko odbiegać parametrami.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.