FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Wskaźnik braku płynu do spryskiwaczy
  • a może inne pytanie ktoś w ogóle ma w swoim samochodzie taką działającą kontrolkę od płynu ??
    Rapid LB | 1.2 TSI 105KM | 2013| MY14 | Srebrny | 46 tys | Poznań
  • Liftback z sierpnia 2013 MY 2014
    Rapid LB | 1.2 CBZA 86 KM | MY14 | Ambition Komfort | Błękit Pacyfic | 11000 km | Mińsk Mazowiecki
  • andrzejn ale coś więcej, bo sam liftbeck sierpie 2013 MY 2014 nic nie mówi
  • Liftback ambition+komfort, wyprodukowany w sierpniu 2013, model na rok 2014. Pojemność zbiornika 3,5 litra, bez spryskiwaczy reflektorów. :)
    Rapid LB | 1.2 CBZA 86 KM | MY14 | Ambition Komfort | Błękit Pacyfic | 11000 km | Mińsk Mazowiecki
  • Czyli masz sterowanie tylnych szyb w drzwiach kierowcy?
    LB|1.6 TDI CR 105 KM|MY14|Ambition Komfort |Pacific Blue|165 kkm| Lublin
  • Mam.
  • A mnie sprzedawca w listopadzie mówił, że ta opcja będzie dostępna dopiero w autach produkowanych od 2014 roku :-D
    LB|1.6 TDI CR 105 KM|MY14|Ambition Komfort |Pacific Blue|165 kkm| Lublin
  • Ja mam Liftback ambition + komfort wyprodukowany kwiecień 2014 - wskaźnika brak.
    Rapid LB | 1.2 TSI 85KM | MY15 | Ambition MAX | Szary Metal Metalizowany | 13000km | Białystok
  • Moi drodzy mi nie dziala w fabi 3 rok i jakos daje rade... Zajrzyjmy pod maske raz na jakis czas i dolejmy. Pozdro dla was:-)
  •  Tu nie chodzi o to, że nie działa, tylko, że go tam prawdopodobnie w ogóle nie ma :-)
  • @broda444
    Nie wiem jak jest w fabi, ale w rapidzie zbiornik jest umieszczony w takim miejscu, że niestety nie widać poziomu płynu, no chyba że źle patrzę :)
  • No i wyjaśniło się.  Byłem w serwisie bo skończył mi się płyn i zero komunikatów odnośnie niskiego poziomu lub braku płynu do oczyszczania szyb. Pan w salonie powiedział mi że takie cudo dostał bym tylko zamawiając najwyższą wersję wyposażenia. Niestety nie ma na dzień dzisiejszy możliwości zamówienia nawet za dopłatą do actiw i abition wersji wyposażeniowej. Więc tłumaczę że w aucie pokazowym takie cudo było wsadzone do wersji ambition a on na to (nie oficialnie) że salon zamawia w fabryce wersje pokazowe które odbiegają znacząco wyposażeniem od tego co się sprzedaje (czyli taki sposób naciągnięcia klienta na coś droższego)
    Więc panie panowie reasumując to co w instrukcji nie zawsze jest prawdą i nie opisano co jest do wersji 1 co do 2 i co do 3. Prosty element oznaczenia został przeoczony, jeśli chcecie się czegoś dokładniej dowiedzieć niestety jedziecie do salonu z papierami i pytamy się o wykaz funkcji auta. Dodatkowo nawet salon nie zawsze jest w stanie określić jeśli nie sprawdzimy roku modelowego co jest zmienione tj. przykład w pierwszych modelach nie było w standardzie elektrycznych szyb w ambition a teraz są. i to dotyczy wszystkich funkcji i opcji.
    Rapid SB/1.2 MPI/MY14/Ambition komfort/ Szary metalik
  • Dobra, ja mam wersję Elegance, będę obserwował czy coś komunikować będzie.
    Rapid SB | 1.4 122 KM DSG | MY14 | Elegance | Czarny Magic perłowy | 57000km | Warszawa
  • @eklime
    To ja mam jeszcze prośbę czy mógłbyś sprawdzić czy działa u Ciebie blokada uruchomienia silnika bez wyciśniętego sprzęgła i przy okazji czy działa informacja o niesprawnej żarówce. Mi powiedzieli, że to też tylko w Elegance,ale jakoś im nie wierzę.
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY14 | Ambition Komfort | Blue Race | 28500km | Gdańsk
  • Mam Elegance ( + ksenony i spryskiwacze na reflektory) i też czekam na koniec płynu w spryskiwaczu. Dam znać o wyniku, niestety zalałem do pełna.
    Przy testowaniu blokady uruchomienia silnika bez wciśniętego sprzęgła zaliczyłem kangura i więcej nie będę testował.
    Rapid SB | 1,2 CBZB 105KM | MY14 | Elegance Max beżowy | Beż Cappucino | 74 kkm
  • @konwel - ale ja nie mam sprzęgła :D
    Z żarówek to chyba mam tylko dostęp łatwy do H15 (dzienne / długie), reszta jakoś tak bardzo zabudowana. Zobaczę jak znajdę chwilę czasu.
    Rapid SB | 1.4 122 KM DSG | MY14 | Elegance | Czarny Magic perłowy | 57000km | Warszawa
  • @eklime
    Dzięki, w przypadku skrzyni automatycznej też jest komunikat, a raczej powinien być, zgodnie z instrukcją:
    Samochody z automatyczną skrzynią biegów w przypadku podjęcia próby rozruchu silnika bez wciśniętego pedału hamulca silnik się nie uruchomi. W zestawie wskaźników zaczyna świecić lampka kontrolna, a na wyświetlaczu pojawia się następująca wskazówka.

W celu włączenia silnika naciśnij hamulec.
    HAMULEC

@andrzejh
    Jak masz rok produkcji i rok modelowy.

Ogólnie wysnuwa się wniosek, że Elegance też nie ma blokady uruchomienia silnika bez wciśniętego sprzęgła, wiec Skoda kłamie w instrukcji.
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY14 | Ambition Komfort | Blue Race | 28500km | Gdańsk
  • @eklime
    Nie masz pedału sprzęgła, ale sprzęgło masz i to nawet dwa :-)
    DSG do skrzynia dwusprzęgłowa - jedno sprzęgło jest do biegów parzystych, drugie do nieparzystych.
    Rapid LB|1.2TSI 105KM|
  • @konwel
    Rok produkcji i modelowy to MY14
    Rapid SB | 1,2 CBZB 105KM | MY14 | Elegance Max beżowy | Beż Cappucino | 74 kkm
  • @roca - tak wiem, że to dwusprzęgłówka, chodziło mi bardziej o to coś wystającego obok pedału hamulca :)
    Sprawdzę rano ten pedał hamulca, do tej pory (9,5 kkm) nie zwróciłem chyba na to uwagi :D

Pieniądze po 100zł banknoty zdjęcie

Zielona strzałka w dół grafika

Zyskaj nawet 850 zł w promocjach konta Millennium 360° i Konta 360° Junior!
  • 250 zł za założenie konta Millennium 360° online z kartą debetową, wyrażenie zgód wymaganych regulaminem promocji, wpłatę min. 500 zł w ciągu 10 dni od założenia konta, zalogowanie się do aplikacji mobilnej banku i zapłacenie min. 1 raz kartą do konta lub BLIKIEM
  • 250 zł jeśli w każdym z 3 miesięcy określonych w regulaminie zapewni wpływ wysokości min. 1000 zł oraz zapłaci kartą do konta lub BLIKIEM min. 500 zł
  • 150 zł jeśli min. 1 000 zł wpłynie na Twoje konto z tytułu wynagrodzenia przez co najmniej 2 miesiące określone w regulaminie promocji.
  • 200 zł za założenie Konta 360° Junior
Konto osobiste CitiKonto z oprocentowaniem 7,2% na koncie oszczędnościowym
  • Załóż konto osobiste CitiKonto i odbierz do 300 zł zwrotu
  • Dodatkowo możesz zyskać aż 7,2% w skali roku na koncie oszczędnościowym
  • 0 zł za prowadzenie konta i karty z usługą wielowalutową
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów Citi i 4 wypłaty z innych bankomatów
Konto Otwarte na Ciebie w promocji „Por(a) na bank” z premią do 680zł
  • Zarejestruj się w promocji, spełniaj warunki i zgarnij nawet 680 zł łącznej nagrody!
Konto Przekorzystne z kontem oszczędnościowym w promocji
  • Do 300 zł za założenie konta Przekorzystnego
  • 7% na koncie oszczędnościowym w skali roku
  • do 100 000 zł na 5 miesięcy
Konto za Zero i Konto Oszczędnościowe Plus
  • 0 zł za otwarcie i prowadzenie PKO Konta za Zero oraz Konta Oszczędnościowego Plus
  • 0 zł za przelewy standardowe w serwisie iPKO oraz aplikacji IKO
  • 5% w skali roku dla nowych środków do 250 tys. (przez 90 dni)
VeloKonto
  • Załóż konto i daj się docenić
  • 0 zł za prowadzenie konta, bez warunków
  • Program Poleceń - odbierz 100 zł za każdą osobę, która spełni warunki promocji
  • VeloKorzyści - indywidualny Pakiet Medyczny nawet za 0 zł
Nest Konto
  • Konto, karta i bankomaty Euronet bezwarunkowo za 0 zł
  • Lokata do 7,6% w skali roku
  • Wygodne płatności BLIKiem, telefonem i zegarkiem
eKonto
  • załóż konto i zgarnij do 870 zł nawet 7% na oszczędnościach
  • 0 zł za otwarcie i prowadzenie Twojego konta
  • 0 zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce od 300 zł i wypłaty z bankomatów za granicą
  • 0 zł za kartę przy łącznej kwocie transakcji nią na 350 zł w miesiącu
  • 0 zł za płatności BLIK w sklepach i internecie
Alior Konto
  • Otwórz Alior Konto i zyskaj bonus nawet do 600 zł
  • 0 zł za prowadzenie konta - bez warunków
  • 0 zł za obsługę karty - dla osób poniżej 18 lat lub po spełnieniu warunków
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów własnych, a dla sieci Euronet dla wypłat od 100 zł
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów za granicą
Konto Dla Graczy
  • Załóż konto i zyskaj do 200 zł i 16 000 punktów w Programie Bezcenne Chwile
  • 0 zł za prowadzenie konta jeżeli nie ukończyłeś 26 lat lub jeśli zapewnisz jednorazowy wpływ min. 1500 zł/mies.
  • 0 zł za obsługę karty do konta jeśli nie ukończyłeś 18 lat lub zapłacisz kartą min. 300 zł do przedostatniego dnia danego miesiąca
SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?