FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Odbiór auta - proszę o pomoc
  • Zaczynamy odchodzić od tematu. Trzymajmy się pomocy przy odbiorze samochodu.
    Rapid LB | 1.2 CBZA 88kW | MY13 | Ambition Komfort | Srebrny Brilliant metaliza | 88 tkm | Katowice | Ø 6,1 l/100 km
  • Auto odebrane, nie było problemów. Żadnych widocznych wad nie było, grubość lakieru też była taka jaka miała być. Ogółem zadowolony jestem z zakupu, tylko trochę mi brakuje 150 KM z octavii :D
    Brak Skody
  • W połowie stycznie odbieram nowego R i zastanawiam się czy są jakieś wytyczne lub czy ktoś z was ma rady na co zwrócić uwagę podczas odbioru Auta z salonu ? Czytam na forum o różnych usterkach które powychodziły wam po paru kilometrach i chciałbym się tego ustrzec oczywiście w miarę możliwości jak najbardziej. Proszę o wykaz rzeczy które powinienem sprawdzić przed odbiorem bo pewnie jak będę już w salonie to obejdę dwa razy dookoła samochód kopne w oponę wsiądę i odjadę ;p
    -----
    EDIT MOD: @Pucek na 5 stronie tego wątku jest spis rzeczy na które warto zwrocic uwage przy odbiorze auta. W przyszłośći proponuje poszukać odp. w istniejących już wątkach.
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • Witam . Mam pytanie czy ktoś miał taki przypadek . Zadzwonił do mnie diler że mam już odbiór nowego rapida(zamawiany w listopadzie podobno wyprodukowany 50 tydzień 2016 tj. grudzień) ALE (nie wiem czy ja mam takiego pecha) auto przyjechało do nich z zarysowanym zderzakiem i teraz nie wiem czy gość zachował się fair w stosunku do mnie bo równie dobrze mógł to pomalować i nic nie mówić czy jest w tym jakiś wał np. auto demonstracyjne , testowe czy jakieś inne . Wczoraj oglądałem te auto i wydaje się jakby prosto z linii produkcyjnej zjechało.Upust nie wchodzi w gre bo podobno już dostałem max upustu ponad normę . Chcą ten zderzak pomalować i dodać mi jakiś gratis do wyposażenia za te rysy. Co wy na to ?
    Rapid LB/1.2 TSI 90KM/MY17/Active/Biały Metalic
  • Przy takiej ilości zjeżdżających R z linii produkcyjnej - musiałbyś mieć naprawdę wyjątkowe szczęście, by trafić na egzemplarz testowy czy demo. A spojrzałeś na licznik?
    Biorąc pod uwagę datę produkcji - to takie auto jechało prosto z fabryki do konkretnego dealera, nie mając czasu na wystawianie go po drodze.
    Czy dealer wspominał - gdzie doszło do uszkodzenia? Czy w trakcie transportu czy u niego na placu? Z fabryki z takim porysowanym zderzakiem by nie wyjechał, pozostaje trasa i docelowy dealer.
    Sam bym decydował się na odbiór takiego R, zamówionego wg Twoich potrzeb i oczekiwań, i to ze sporym dodatkiem, np. drugi zestaw opon, lepsze radio, dodatkowy bezpłatny serwis czy wszystkie chlapacze, siatki, ... I to całkiem "twardo" powinieneś postawić sprawę, bo tu jeszcze wchodzi w grę dodatkowa zwłoka na czas naprawy zderzaka.
    Co do postawy dealera - postąpił słusznie. Gdyby po czasie ta sprawa wyszła, miałby co robić, by się z tego wytłumaczyć i wybrnąć finansowo. 
    Rapid LB | 1.2 CBZA 88kW | MY13 | Ambition Komfort | Srebrny Brilliant metaliza | 88 tkm | Katowice | Ø 6,1 l/100 km
  • @Kristrucking samochod nie wyjechał z fabryki z rysą na zderzaku tylko kierowca, który przywiózł laweta samochód do salonu mógl to zrobić.
    Corolla | 1,6 132KM | MY18 | Classic Plus | Czarny | EPi
  • Licznik pokazuje 8 km. Diler twierdzi że nie zauważyli przy odbiorze bo był duży mróz i auta były mocno oszronione . Autko wycenione jest na 54 tyś. Jest to activ 90 km. Wyposażenie dodatkowe to : biały metalic , tylne szyby przyciemnione , alu felgi , opony letnie i zimowe , czujniki parkowania z tyłu bez wizualizacji , podłokietnik , radio swing , komputer pokładowy , dywaniki , centralny zamek sterowany z pilota , koło zapasowe , elektryczne lusterka w kolorze nadwozia , halogeny , pakiet gwarancyjny na 4 lata. W ramach tego zarysowania dodali mi srebrną listwę ozdobną na przedni zderzak i czarne nakładki na progi.
  • Sympatyczne wyposażenie do ceny. Masz P/T fartuchy? Jak nie - to ponegocjuj. Jak samochód będzie czekał na malowany zderzak, to mogą zamontować fartuszki (chyba że nie chcesz).  
    Jak zdecydowałeś? Bierzesz z malowaniem zderzaka?
  • Zdecydowałem że biorę . Na jutro ma być gotowa do odbioru z wymalowanym zderzakiem . Fartuchów nie chcę bo mi się to nie podoba ale jak będę tam jeszcze jutro to postaram się coś wydłubać .
  • Dobór elementów samochodu - to zawsze kompromis między ceną, wyglądem, praktycznością a tym, co byśmy chcieli mieć.
    Fartuchy w moim R zakładałem dodatkowo, i świadomie, po stwierdzeniu co dają albo i nie dają. Dla mnie teraz nie widzę R bez fartuchów. Ale to sprawa osobista.
    Gratuluję zakupu - życzę wiele spokojnych kilometrów i zadowolenia z prowadzenia R.
    Jak znajdziesz czas - możesz swojego R przedstawić na fotkach w dziale Nasze Rapidy.
    Pozdrawiam
  • Dziękuję i pozdrawiam . Fotki dodam na pewno .
  • Warto na spokojnie wszystko posprawdzać przy odbiorze, nawet i z kartką... W moim R nie było parasola pod siedzeniem ;) i nie to, że w fabryce zapomnieli dołożyć, bo znalazł się po dwóch dniach, ale czemu ktokolwiek go ruszał to już się nie dowiedziałem. Niby pierdoła, ale mogło brakować czegoś ważniejszego, a jakbym odjechał bez sprawdzenia, to potem mogłoby być różnie...
    Rapid LB | 1.2 90KM | MY17 | JOY | Blue Race | Kujawsko-Pomorskie
  • Przeciez to jest normalne zachowanie pracowników ASO. Coś wyjmą, może się ktoś nie zorientuje a jak się kapnie to powiedzą, że przy szykowaniu samochodu zapomnieli włożyć itd.....
    Corolla | 1,6 132KM | MY18 | Classic Plus | Czarny | EPi
  • Ja nie miałem siatek w bagażniku a w wersji style są w standardzie. Zorientowałem sie po tygodniu, ale siatki dostałem.
    Rapid LB | 1.2 110KM | MY16 | StyleMAX | Czarny Magic perłowy | Zielona Góra
  • Ja też miałem podobną sytuację, u mnie przy odbiorze brakowało tej ramki od pojemnika na odpadki, na którą zakłada się torebkę. Jak się upomniałem to znaleźli
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
  • hmmm odbieram autko w poniedziałek i zastanawiam się co powinienem mieć w srodku bo tu piszecie o siatkach ramkach i parasolu. Macie jakąś liste dodatków krtórę mogą zniknąć a powinny być w wersji AMBITION ? 
    Rapid LB |1.2 110KM | MY17 | Ambition | Szary Quartz metalizowany | ok 2500 km | Katowice
  • @Pucek, masz cennik i specyfikację na stronie Skody, to możesz zerknąć co powinno być :) Poza tym nie wiemy co domawiałeś :)
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
  • Za darmo to chyba tylko tą parasolkę dają bez negocjacji, na resztę to trzeba negocjować. Nawet o głupim breloczku do kluczy musiałem im przypomnieć.
    Brak Skody
  • no w specyfikacjach to tylko o parasolce pisze
    Rapid LB |1.2 110KM | MY17 | Ambition | Szary Quartz metalizowany | ok 2500 km | Katowice
  • Parasolka jest w komplecie, ostatnio byłem w salonie, to była nawet w wystawowym Rapidzie, ciekawe ile tam poleży hehe
    Poczytaj sobie http://az749841.vo.msecnd.net/sitesplpl/alv1/e402c447-7186-4be7-a60c-19513b328c1c/cennik_rapid_space...

Pieniądze po 100zł banknoty zdjęcie

Zielona strzałka w dół grafika

Konto Otwarte na Ciebie w promocji „Rozkwitaj na wiosnę” z premią do 630 zł
  • Zarejestruj się, spełnij warunki i zyskaj do 630 zł premii!
Zyskaj nawet 650 zł w promocji konta Millennium 360°
  • 250 zł za założenie konta Millennium 360° online z kartą debetową, wyrażenie zgód wymaganych regulaminem promocji, wpłatę min. 500 zł w ciągu 10 dni od założenia konta, zalogowanie się do aplikacji mobilnej banku i zapłacenie min. 1 raz kartą do konta lub BLIKIEM
  • 250 zł jeśli w każdym z 3 miesięcy określonych w regulaminie zapewni wpływ wysokości min. 1000 zł oraz zapłaci kartą do konta lub BLIKIEM min. 500 zł
  • 150 zł jeśli min. 1 000 zł wpłynie na Twoje konto z tytułu wynagrodzenia przez co najmniej 2 miesiące określone w regulaminie promocji.
  • 200 zł za założenie Konta 360° Junior
Konto osobiste CitiKonto z oprocentowaniem 7,2% na koncie oszczędnościowym
  • Załóż konto osobiste CitiKonto i odbierz do 300 zł zwrotu
  • Dodatkowo możesz zyskać aż 7,2% w skali roku na koncie oszczędnościowym
  • 0 zł za prowadzenie konta i karty z usługą wielowalutową
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów Citi i 4 wypłaty z innych bankomatów
Konto Otwarte na Ciebie w promocji „Por(a) na bank” z premią do 680zł
  • Zarejestruj się w promocji, spełniaj warunki i zgarnij nawet 680 zł łącznej nagrody!
Konto Przekorzystne z kontem oszczędnościowym w promocji
  • Do 300 zł za założenie konta Przekorzystnego
  • 7% na koncie oszczędnościowym w skali roku
  • do 100 000 zł na 5 miesięcy
Konto za Zero i Konto Oszczędnościowe Plus
  • 0 zł za otwarcie i prowadzenie PKO Konta za Zero oraz Konta Oszczędnościowego Plus
  • 0 zł za przelewy standardowe w serwisie iPKO oraz aplikacji IKO
  • 5% w skali roku dla nowych środków do 250 tys. (przez 90 dni)
VeloKonto
  • Załóż konto i daj się docenić
  • 0 zł za prowadzenie konta, bez warunków
  • Program Poleceń - odbierz 100 zł za każdą osobę, która spełni warunki promocji
  • VeloKorzyści - indywidualny Pakiet Medyczny nawet za 0 zł
Nest Konto
  • Konto, karta i bankomaty Euronet bezwarunkowo za 0 zł
  • Lokata do 7,6% w skali roku
  • Wygodne płatności BLIKiem, telefonem i zegarkiem
eKonto
  • załóż konto i zgarnij do 870 zł nawet 7% na oszczędnościach
  • 0 zł za otwarcie i prowadzenie Twojego konta
  • 0 zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce od 300 zł i wypłaty z bankomatów za granicą
  • 0 zł za kartę przy łącznej kwocie transakcji nią na 350 zł w miesiącu
  • 0 zł za płatności BLIK w sklepach i internecie
Alior Konto
  • Otwórz Alior Konto i zyskaj bonus nawet do 600 zł
  • 0 zł za prowadzenie konta - bez warunków
  • 0 zł za obsługę karty - dla osób poniżej 18 lat lub po spełnieniu warunków
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów własnych, a dla sieci Euronet dla wypłat od 100 zł
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów za granicą
Konto Dla Graczy
  • Załóż konto i zyskaj do 200 zł i 16 000 punktów w Programie Bezcenne Chwile
  • 0 zł za prowadzenie konta jeżeli nie ukończyłeś 26 lat lub jeśli zapewnisz jednorazowy wpływ min. 1500 zł/mies.
  • 0 zł za obsługę karty do konta jeśli nie ukończyłeś 18 lat lub zapłacisz kartą min. 300 zł do przedostatniego dnia danego miesiąca
SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?