Tak jak wcześniej wspomniałem, mapy Googla automatycznie przełączają widok z AA Mirror na Android Auto i niestety nie ma pływającej ikony. Będę szukał jeszcze jakiegoś rozwiązania.
Jeśli ten Full Mirror Link ma opcję 1:1 to tam powinno się udać :)
Co do Yanosika, dzisiaj jechałem na nawigacji i zauważyłem że z poziomu radia nie da się oddalić widoku mapy bo radio nie obsługuje multitoucha, a nie ma guzików +/-, natomiast działa wyciszanie radia na czas komunikatów ;)
dzieciaczek z przodu bajeczki na youtube przez mirrorlinka w Tarraco oglądał. Ja wiem, może ze 2h leciało.
W moim odczuciu było wszystko płynne jak należy. Nie odczuwałem dyskomfortu związanego z fps ale ile tych klatek rzeczywiście było to nie miałem jak sprawdzić.
A te bajki to mi obrzydły niemiłosiernie :)
Za jakiś czas sprawdzę jeszcze w Toledo
Seat Toledo | 1.2 TSI CBZB chip 122KM/200Nm@Pb95 | MY15 | Mocno doposażony reference | Czerwony | ~60 000km | Gliwice Seat Tarraco | 1.5 EcoTSI Evo 150KM | MY19 | Xcelence | deep black | ~20 000km | Gliwice
Niedawno przyszedł mi uchwyt na telefon na kratkę i dzisiaj testowałem rozwiązanie jak na założonym zdjęciu, nie jest to optymalne rozwiązanie, bo telefon jest odwrócony żeby kabel nie przechodził przez ekran radia, ale miałem pod ręką i Mapy i Yanosika ;) komunikaty z jednego i drugiego szły przez radio.
Druga rzecz jaką sprawdzałem to w CarStream dało się włączyć mecz ze strony internetowej, po dodaniu zakładki z poziomu telefonu ;)
cdnn Witam co masz za mapę Google? Ja nie mam możliwości zgłaszania (przycisk czerwony) oraz nie powiadamia mnie o fotoradarach. Proszę o info, z góry dziękuję :)
U mnie działa nowy wyglad. Trzeba w ustawieniach AA w telefonie zaznaczyć " Wypróbuj nową wersje AA". Jeśli jej nie ma, jak u mnie, sprawdź za dzień, dwa. Pojawi się ta opcja i gra. Jak dla mnie szału ni ma;)
U mnie działa już od 30 lipca. Najnowszą wersję AA obsługuje się bardziej intuicyjnie. Wg mnie działa lepiej niż poprzednia wersja. Na dole ekranu wyświetla się cały czas pasek z ikonami, dlatego jest lepszy dostęp do wszystkich funkcji.
Trochę zmienię temat. Nie wiem, czy to już tu było, ale zdarzyło mi się (po raz kolejny), że AA nie chciał się uruchomić na infotainmencie, na smartfonie wyskakiwał czerwony ekran z błędem i robił to uparcie, pomimo resetowania telefonu, aż do czasu.... tu brawa dla mojej córki, która kazała mi... wyłączyć samochód. Zadziałało! Wyłączyć auto, wyjąć kluczyk, włączyć auto i dopiero podłączyć smartfon. Gdybyście więc mieli problem z zadziałaniem AA (pomimo, że wcześniej działał), to polecam wtedy spróbować tego lifehacka. A generalnie chyba problem pojawiał się, kiedy najpierw podłączałem smartfon, a dopiero potem włączałem samochód.
PS. Nowa wersja AA chyba lepsza, weszła mi bez żadnych problemów.
Dobra informacja dla użytkowników CarPlay, wkrótce ma się pojawić Yanosik ;) na AndroidAuto raczej nie ma co liczyć.. :( "niestety nie możemy określić czy aplikacja pojawi się w Android Auto. Środowisko Google to zamknięty system i obecnie nie mamy możliwości wprowadzenia aplikacji na tę platformę Jeżeli w przyszłości sytuacja ulegnie zmianie, to oczywiście przygotujemy odpowiednią wersję."
AA 4.7.5938 dostępny :) i pytanie, czy przy ostatnich aktualizacjach AA blokuje Wam ekran telefonu? U mnie pojawia się czarny ekran z napisem AndroidAuto i nie da się go odblokować..
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.