FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Zmiany w cenniku Rapida
  • no to by bylo super 250 zl z bonow do wydania :)
    Rapid LB | 1,2 105KM | MY15 | Elegance Max beżowy | Brąz Topaz | Warszawa
  • @krisr77 Siatki a właściwie pakiet funkcjonalny do bagażnika od kilku cenników wstecz były w standardzie w Elegance.
    Ja do Ambition domawiałem ten pakiet ale ze względu na dodatkowe kieszenie w nadkolach a siatki będę miał przy okazji. Mam oryginalną siatkę do bagażnika do Fabii i tylko trochę ze mną jeździła, później ją schowałem do schowka bo mi tylko przeszkadzała.

A tak patrząc na cennik to jakiś wielkich zmian nie ma, ważniejsze jest jakie zmiany na etapie produkcji wprowadzają (opisane w innym wątku). Teraz zmiana nastąpiła w tym tygodniu. Teoretycznie na zmiany się załapałem
    okaże się za 2 tygodnie
    RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
  • ja widzę jeszcze jedna zmianę:
    Pakiet Image  za 900zl w kazdej wersji ( z adnotacja  - wyklucza się z opcją radio BLUES 1 DIN z CD/MP3) wiec to cos do radia.
    dzwoniłem do delarea oni nawet nie maja tego w swoich cennikach :) i nie wiedza - maja sprawdzić i oddzwonić.
    ale mam male podejzenie ze moze to byc radio swing z dużym 5 calowym wyswietlaczem  ....

• false alaram - odpowiedz dealera -  "dotyczy tylko wersji Spaceback oraz w skład pakietu Image wchodzi: przedłużona szyba pokrywy bagażnika, przyciemnione tylne światła,  przednie reflektory przeciwmgłowe z czarnym wnętrzem oraz czarne osłony lusterek zewnętrznych

• Widzę @krisr77, że masz ciśnienie na to radio ;). Ja nadal nie będę się nakręcał i nadal sądzę, że raczej teraz tego radia nie zobaczymy w naszych autach. Innym przykładem na to, że raczej będzie stary SWING to to, że w ostatnim cenniku nie zmieniła się jego cena.
    Np. przy wprowadzaniu MY2015 w Octavii gdy pojawi się nowy SWING, pojawił się nowy cennik, w którym cena radia podskoczyła o 200 zł do góry względem starego z wyświetlaczem mono.

Po drugie musieli by zmienić elektronikę w aucie aby nowe radio zadziało. No chyba, że okroją je z funkcji sterowania samochodem (przycisk CAR).

Jeśli będzie to fajnie jeśli nie to trudno... Stary Swing też jest fajny :)

Pytanie teraz co to za pakiet Image, co zawiera i w którym miejscu cennika jest o nim mowa, bo nie wpadło mi w oko?

RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
  • zakładka design tam gdzie pakiety style - w sumie dealer sie wypowiedział ale nadal nie rozumiem co to wspólnego z radiem ... w każdym razie dziwne.
    co do cisnienia???? nie ukrywam ze byłoby to bardzo milo widziane. troche po prostu juz swiruje z tego czekania a tu jeszcze pewnie 2 miechy zanim wsiądę w autko....
  • A widzisz w cenniku, na podstawie którego robiłem porównanie nie było jeszcze pakietu Image. Dodali go w miedzy czasie.
  • no chyba musieli dzisiaj - bo dealer w swoich cennikach tez tego nie miał - dopiero musiał ściągać z oficjalnej strony skody. tak czy owak cos jest nie tak z tym pakietem  albo zawartość jest inna albo opis (zastrzeżenie) jest z dupy wzięte.
  • Orientuje się ktoś, czy te listwy ograniczające z rzepami za 50 zł można będzie dokupić na etapie doposażania w serwisie przed odbiorem? Pytam, bo jak kilka dni temu chciałem coś domówić do swojego R na etapie produkcyjnym to sprzedawca powiedział, że już nic nie można dorzucić...
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
  • a jak to w ogole wyglada???  te listwy
  • Nie mam pojęcia, próbowałem je namierzyć, ale chyba za świeży temat. Moim zdaniem są to listwy przyczepiane do podłogi bagażnika, które zabezpieczają przed przemieszczaniem się małych przedmiotów...
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
  • Dokładnie tak jak mówisz. Były one w akcesoriach, ale w zeszłym roku się z nich zaczęli wycofywać, bo filc niszczą. Zamiast (chyba) tego pojawiła się przegroda aluminiowa, ale pewnie rzepowe ciągle oferują... Być może teraz jako "listwy ograniczające" są te aluminiowe:http://www.sklep.skoda.pl/pl/sklep/p/28/aluminiowa-przegroda-plastikowej-wykladziny-podlogi-bagaznik...
    Tylko to chyba wymaga gumowej wykładziny w bagażniku...

Rapid LB 1.2MPI LPG | MY14 | Elegance | Biel candy | Łódź
  • ale te kosztuja 5 dych wiec na bank sa materiałowe
  • Propo zmiany ceny lakierów.  Moj diler przy zamowieniu w sierpniu informował mnie,ze bialy bedzie najprawdopodobniej od listopada za doplata 500 zl. I tak sie teraz stalo. przy ustalaniu ceny ryzyko tego ze moje auto mogą produkowac w listopadzie i 500 trzeba będzie doplacic wziął na siebie.
    Rapid SB | 1.2 105KM | MY15
  • raczej na Skodę - wątpię żeby dealer płacił cenę za komponenty z dnia produkcji - raczej tak samo obowiązują go cenniki z dnia zamówienia przy rozliczeniach ze Skoda
  • Przeglądając dzisiaj konfigurator Skody (cc.skoda-auto.pl) natknąłem się na nowość przy Rapidzie LB, mianowicie na pakiet Style za 350 zł, który obejmuje: czarne lusterka zewnętrzne, przyciemniane tylne lampy i czarne wnętrza halogenów. Nie wiem tylko dlaczego po wybraniu xenonów, czy samych halogenów z CORNER, pakietu już nie można wybrać ze względu na ograniczenia technologiczne i na odwrót, zaznaczając pakiet nie można wybrać xenonów i "CORNERów". Dziwna sprawa, bo co ma jedno do drugiego... Oczywiście poszedł mail do sprzedawcy, żeby robił wszystko w celu domówienia, chociaż obawiam się, że jak minął prawie miesiąc od zamówienia to uj można zrobić, ale z drugiej strony jak produkcja jest przewidziana na luty, to co przeszkadza... Jutro pewnie się okaże czy uda się dorzucić
  • ten pakiet style jest w cennikach juz od dawna w cennikach - w konfiguratorze tez chyba
    wczesniej byl - chociaz z tego co widze konfigurator czasami nie nadąża za zmianami cennikowymi
  • @krisr77, chyba nie było, bo robiłem konfigurację dzień przed zamówieniem auta i z jej wydrukiem pojechałem do salonu i nie widziałem tego pakietu, a na pewno bym zwrócił na niego uwagę. Jeżeli się nie da dorzucić, trudno :)
  • Rapid LB | 1,2 105KM | MY15 | Elegance Max beżowy | Brąz Topaz | Warszawa
  • Wiem, tylko że w cenniku Style Plus tego nie ma i nie było w konfiguratorze. Jak pytałem sprzedawcy, czy w LB są przyciemnione światła i czarne wnętrza halogenów jak w SB Style Plus w standardzie, to powiedział że nie ma i nawet nie wspomniał o tym pakiecie. Oj, będę musiał z nim porozmawiać...

Pieniądze po 100zł banknoty zdjęcie

Zielona strzałka w dół grafika

Konto Otwarte na Ciebie w promocji „Rozkwitaj na wiosnę” z premią do 630 zł
  • Zarejestruj się, spełnij warunki i zyskaj do 630 zł premii!
Zyskaj nawet 650 zł w promocji konta Millennium 360°
  • 250 zł za założenie konta Millennium 360° online z kartą debetową, wyrażenie zgód wymaganych regulaminem promocji, wpłatę min. 500 zł w ciągu 10 dni od założenia konta, zalogowanie się do aplikacji mobilnej banku i zapłacenie min. 1 raz kartą do konta lub BLIKIEM
  • 250 zł jeśli w każdym z 3 miesięcy określonych w regulaminie zapewni wpływ wysokości min. 1000 zł oraz zapłaci kartą do konta lub BLIKIEM min. 500 zł
  • 150 zł jeśli min. 1 000 zł wpłynie na Twoje konto z tytułu wynagrodzenia przez co najmniej 2 miesiące określone w regulaminie promocji.
  • 200 zł za założenie Konta 360° Junior
Konto osobiste CitiKonto z oprocentowaniem 7,2% na koncie oszczędnościowym
  • Załóż konto osobiste CitiKonto i odbierz do 300 zł zwrotu
  • Dodatkowo możesz zyskać aż 7,2% w skali roku na koncie oszczędnościowym
  • 0 zł za prowadzenie konta i karty z usługą wielowalutową
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów Citi i 4 wypłaty z innych bankomatów
Konto Otwarte na Ciebie w promocji „Por(a) na bank” z premią do 680zł
  • Zarejestruj się w promocji, spełniaj warunki i zgarnij nawet 680 zł łącznej nagrody!
Konto Przekorzystne z kontem oszczędnościowym w promocji
  • Do 300 zł za założenie konta Przekorzystnego
  • 7% na koncie oszczędnościowym w skali roku
  • do 100 000 zł na 5 miesięcy
Konto za Zero i Konto Oszczędnościowe Plus
  • 0 zł za otwarcie i prowadzenie PKO Konta za Zero oraz Konta Oszczędnościowego Plus
  • 0 zł za przelewy standardowe w serwisie iPKO oraz aplikacji IKO
  • 5% w skali roku dla nowych środków do 250 tys. (przez 90 dni)
VeloKonto
  • Załóż konto i daj się docenić
  • 0 zł za prowadzenie konta, bez warunków
  • Program Poleceń - odbierz 100 zł za każdą osobę, która spełni warunki promocji
  • VeloKorzyści - indywidualny Pakiet Medyczny nawet za 0 zł
Nest Konto
  • Konto, karta i bankomaty Euronet bezwarunkowo za 0 zł
  • Lokata do 7,6% w skali roku
  • Wygodne płatności BLIKiem, telefonem i zegarkiem
eKonto
  • załóż konto i zgarnij do 870 zł nawet 7% na oszczędnościach
  • 0 zł za otwarcie i prowadzenie Twojego konta
  • 0 zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce od 300 zł i wypłaty z bankomatów za granicą
  • 0 zł za kartę przy łącznej kwocie transakcji nią na 350 zł w miesiącu
  • 0 zł za płatności BLIK w sklepach i internecie
Alior Konto
  • Otwórz Alior Konto i zyskaj bonus nawet do 600 zł
  • 0 zł za prowadzenie konta - bez warunków
  • 0 zł za obsługę karty - dla osób poniżej 18 lat lub po spełnieniu warunków
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów własnych, a dla sieci Euronet dla wypłat od 100 zł
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów za granicą
Konto Dla Graczy
  • Załóż konto i zyskaj do 200 zł i 16 000 punktów w Programie Bezcenne Chwile
  • 0 zł za prowadzenie konta jeżeli nie ukończyłeś 26 lat lub jeśli zapewnisz jednorazowy wpływ min. 1500 zł/mies.
  • 0 zł za obsługę karty do konta jeśli nie ukończyłeś 18 lat lub zapłacisz kartą min. 300 zł do przedostatniego dnia danego miesiąca
SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?