FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Nowe radio Swing
  • Zerknąłem w instrukcję, potem w cennik...
    wychodzi na to, że jak chcemy mieć usb, to trzeba dokupić mdi, a to opcja przy swingu lub nawigacji...
    lekka przesada, żeby w XXI wieku płacić 500pln za gniazdo usb w aucie...
    Rapid LB | 1.2 TSI 105KM CBZB | MY14 | Ambition Komfort | Czarny Magic perłowy | 150 tys km | Gdańsk, Mazury - "Polska Północna"
  • Tak niestety, nie wspomniałem od razu o tym ale USB  tylko ze Swing'iem lub Amundsenem poprzez MDI. U siebie to domówilem, po przygodzie z O3. I tu poszli po rozum do głowy w O3 bo tam USB jest standardem w każdym radio i każdej konfiguracji, nawet tej najtańszej. W Rapidzie nawet Elegance nie ma.
    RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
  • dobrze ze przynajmniej aux in jest w standardzie - będzie sobie można podpiąć smartfona...
    Rapid LB | 1,2 105KM | MY15 | Elegance Max beżowy | Brąz Topaz | Warszawa
  • Już była rozmowa o MDI. W ASO nie chcą robić dokładki jak nie zamówiłeś od razu, poza tym sam moduł MDI kosztuje chore pieniądze (jak na taki kawałek plastiku z gniazdem USB).
    A tak btw to aux in nie ma jak zamawiasz MDI. Wylatuje ze specyfikacji. Nie mam pojęcia dlaczego...   - zaćma, oczywiście aux jest zintegrowany. Nie używam, więc zapomniałem. @grzesk ma rację...
    Rapid LB 1.2MPI LPG | MY14 | Elegance | Biel candy | Łódź
  • AUX IN nadal jest. Znajduje się obok gniazda USB. Nie piszą o tym w specyfikacji bo traktowane jest jako element składowy MDI. Więc ja ktoś chce podłączyć się tradycyjnym kablem nadal może. Np. można sobie wtedy zrobić taki pseudo zestaw głośnomówiący wykorzystujący głośniki samochodu, oczywiście jeśli ktoś nie ma Bluetooth w samochodzie.
    RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
  • poszperałem trochę po necie u wychodzi ze nawet dołożenie w późniejszym czasie nie wyjdzie nas wiele taniej. tu macie opis
    http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2899477.html
    trzeba kupic sterownik (od 100 do 300zl), interfejs (tez ze 100zl) oraz zakodować komputer (nie wiem ile za to znawcy biora ale obstawiam od 50 do 100zl)
    wiec jak brac to w fabryce ..

• Pięć stów za samo MDI, za tyle to można już niezłe radio kupić...
    a auto wziąć w konfiguracji do montażu niefabrycznego radia. Z tym, że sterowania z kierownicy nie będzie.
    LB|1.6 TDI CR 105 KM|MY14|Ambition Komfort |Pacific Blue|165 kkm| Lublin
  • Witam.
    Mam pytanie czy to radio swing,które podobno jest montowane  w nowej fabii,Oktawii i od nowego roku ma być również w rapidach posiada podwójny tuner CD/MP3?
       Nie wiem czy ten nowy zdj. u dołu odtwarza CD?.
    Rapid LB 1,2 CBZB 105 KM MY14 Ambition+climatronic+swing Czarny Magic perłowy 29000km lubelskie
  • wg mnie jest tam tylko slot na sdcard - slot na cd jak juz to jest w schowku pasażera
    ps. od nowego roku oznacza prawdopodobnie od czerwca kiedy prawdopodobnie wejdzie FL Rapida
  • mnie diler mówił,że w przyszłym roku na początku ale jeszcze nie wiedział dokladnej daty.
    Rapid LB 1,2 CBZB 105 KM MY14 Ambition+climatronic+swing Czarny Magic perłowy 29000km lubelskie
  • Radio Swing z O3 i F3 nie ma CD. Ma tylko slot na kartę SD i USB.
    Czy będzie to nowy rok, tego nie wiemy ale jeśli już to nowy rok modelowy MY2016 koło czerwca 2015.
  • W Etce nie widac zeby mialo sie cos zmieniac zaraz po nowym roku - najwczesniej jakies zmiany sa maj.czerwiec 2015 ale jak na razie nie obejmuja one radia
  • chyba pozostanę przy starym swingu które zamówilem zamiast bluesa.Szkoda,że nie ma slotu na CD.

• Nagrasz sobie MP3 na płytkę i już :)
    LB|1.6 TDI CR 105 KM|MY14|Ambition Komfort |Pacific Blue|165 kkm| Lublin
  • @johnl Przepraszam, że to napiszę ale czytaj ze zrozumieniem.
    Nowy Swing, który jest w O3 i F3 oraz na zdjęciu zamieszczonym przez Ciebie nie ma CD!

"Stary" Swing montowany obecnie w Rapidach, Roomsterach, Yeti czy w schodzącej F2 FL czyli taki jaki zamówiłeś, ma napęd CD. Więc nie będzie problemu nagrać na płytkę MP3 czy zwykłe CD-Audio i odtworzyć. Dobrze, że zmieniłeś Blues na Swinga. Nie jest to jakiś straszny koszt a całkowicie inne radio pod względem jakości do tego poprawia wygląd auta bo jest ładnie wkomponowane i ma "duży" czytelny wyświetlacz z białym podświetleniem a nie rzucającym się w oczy zielonym wyświetlaczem w Blues.

Będziesz zadowolony :) a jak kiedyś będzie Ci mało i będziesz miał wolną gotówkę to zamontujesz sobie Amundsena+ lub coś od niezależnych producentów a jest tego trochę.
  • Dziękuję wszystkim za informacje dotyczące rapida.Wczoraj nie mogłem odpisać,bo nie miałem dostępu do internetu.
      Pozdrawiam.
  • Mogę już potwierdzić na 100 % bo widziałem zdjęcie środka auta. Po 45 tygodniu produkcji nadal jest stare Radio SWING więc koniec niedomówień :)
  • a ja moge potwierdzic na 50% ze nowe radio swing moze jednak zawitac do rapidow.
    wskazywala by na to podwyzka od nowego roku cen o 650 zl oraz tutaj nowosc - w Rapiach bedzie dostepny smart gate :) a nie wiem czy ten modul moze byc obslugiwany ze starego swinga.....
  • Dobrze, że piszesz 50% bo pewne odpowiedzi daje przeszłość i czeski konfigurator.
    Co roku są podwyżki w tych granicach jak piszesz. Inną sprawą są podwyżki z konfiguratora ponad 1000 zł, tu jest zagadka.
    Druga sprawa to w czeskim konfiguratorze już od dłuższego czasu jest możliwość wybrania do konfiguracji SmartGate ale nowego Swinga, Amundsena+ czy jakiegokolwiek innego nowego radia nie ma. W październiku SmartGate na pewno już było. 
    Co ciekawe w czeskim konfiguratorze nie ma do tej pory nowego podłokietnika.
    Tam ich konfiguracje są ciut inne (wg. mnie uboższe bo u nas np.  Ambition jest bogatszy) ale poszczególne opcje są te same. Jedyna różnica jak na razie to podłokietnik i SmartGate (może jeszcze mają bogatszą paletę barw)
  • no fakt :) czyli znowu ślepy traf ... 

ZYSKAJ NAWET 500ZŁ - OTWÓRZ ONLINE KONTO BANKOWE

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?