Oczywiście - wolność Tomku w swoim autku :) Jednak częściej niż klapę silnika - otwieram bagażnik. Może lepiej zacząć od bagażnika? Otwieranie przyciskiem pilota bagażnika - jest w sumie bajeranckie, proste w montażu i bardzo praktyczne. Otwieranie klapy silnika na teleskopach - to mało kto zauważy i doceni ... Tym bardziej, że koszt jest nieporównywalnie mniejszy niż amorki do przodu (cena 2 sprężyn - ok 25 - 40 zł). Ale to już każdy sam decyduje o finansach i wygodzie :) Pozdrawiam
Co do bagażnika, to widziałbym dopracowane rozwiązanie. Fajne widziałem do Golfa. Otwieranie jest realizowane przez mocniejszy siłownik i odbojnik klapy który ją wyrzuca na tyle, aby siłownik już złapał. http://www.youtube.com/watch?v=7RgZTIMsJLc
Nie wiem jakim musiałbym być leniem, żebym wydał na to 80 dolców :P Jeżeli ktoś wynajdzie system taki jak w Fordzie, czyli noga pod zderzak i klapa się otwiera, to wtedy mnie to zainteresuje :)
Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
Znacie jakiegoś alegrowicza (szukam coś słabo) u którego można zmówić sobie ramkę do tablicy rejestracyjnej , bądź sam spód/podłużny klips z własnym projektem ? Myślę oczywiście o rapidklub.pl Są aukcje z naklejkami ale nie jestem coś przekonany do tego rozwiązania.
@gross81 nie wiem czy sie nagrzewa wiele szybciej ostatnio patrzyłem na wloty i ten od góry jest całkiem mały w porównaniu z tymi dwoma od dołu i jesli juz to tam powinny być osłony/owiewki a nie tu na grilu ..moje zdanie takie ..może sie mylę nie wiem
Pisałem wcześniej - założenie osłony na górny gril nic nie daje. Jest to tylko kolejny"bubel" do zarobienia kosztem kierowców. Pod grilem jest drugi "otwór", którym wlatuje zimne/lodowate powietrze na chłodnicę. Dlatego osłona nie ma wpływu na poprawę szybkości nagrzewania silnika. W latach 50 i wcześniej (XX w.) pojazdy miały żaluzję przed chłodnicą, którą kierowca mógł w czasie jazdy bardziej lub mniej regulować przesłonięcie dopływu powietrza. Dzisiaj przy nowych technologiach stosowanie takiej przysłony w pojeździe nic nie zmienia. Pozdrawiam
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.