supermajku musisz zrozumieć, że oprócz belki lub wielowahacza w samochodzie bardzo duży wpływ na prowadzenie maja jeszcze sprężyny i amortyzatory. Skoda niestety zapomniała jak odpowiednio dobrać ze sobą te elementy.
Byłem już w kilku salonach na Śląsku i muszę powiedzieć że nie ma dużego wyboru R z rocznika 2015, ale wychwyciłem całkiem fajna wersje Style we Wrocławiu salonie TMT Centrum. Myślicie że to bezpieczne załatwiać większość roboty papierkowej internetowo i telefonicznie, i jechać dopiero po odbiór auta?
Rapid SB | 1.2 TSI 110KM LPG | MY 2016 | Style Max | Czarny Magic perłowy | 238000 | Oświęcim
@klubowicz w czerwcu 2015 zadałeś już to pytanie i otrzymałeś odpowiedź LINK "możesz załatwić wszystkie formalności przez salon, koszt w granicach 300zł, ja tak zrobiłem, ale nie polecam... lub jak zależy Tobie na fajnej dla oka rejestracji, możesz zrobić to sam, kłopotliwe to nie jest (teraz tak bym zrobił)"
@kisiek możemy jedynie zgadywać... zadzwoń do dealera, a otrzymasz konkretną odpowiedź.
Witam.Proszę o poradę osób posiadających Rapida odnośnie konfiguracji nowego auta-czy poniższy wybór jest dobrym wyborem.... -Rapid Ambition Max 1,2 TSI 66 kW 90 KM -czerń Magic Perłowy -Pakiet Audio(radio Swing z bluetooth,skoda surround i 2 dodatkowe głośniki z tyłu,trójramienna skórzana wielofunkcyjna kierownica radio i tel.z małyn pakietem skórzanym,funkcja Easy Light Assistant,przednie reflektory przeciwmgłowe z LED,aluminiowe obręcze kół MATONE 6J*15" w kolorze srebnym -listwy boczne w kolorze nadwozia -elektrycznie sterowane szyby tylne -zapasowe koło stalowe pełnowymiarowe -pakiet pogwarancyjny 4 lata do 60 000 km -reszta to standartowe wyposażenie Ambition Max. Samochód ma służyć jako auto rodzinne. Może z czegoś zrezygnować,a wybrać coś innego....?
Jak masz zamówiony Climatronik to dobrze. Lepiej dopłacić do ręcznej i mieć automat ! Nie wspominasz o światłach. Jak możesz - to pomyśl o ksenonach, warto ! Pozostałe elementy - jak najbardziej poprawne :)
Jesli jeździsz srednio cos ok tych 15 tys a skoro ma to być samochod rodzinny to pewnie tyle bedziesz robił, więc do 60tys spokojnie wystarczy. Dla mnie listwy boczne to strata kasy, nie wygladaja za dobrze a ponoć też wcale nie chronią. Zastanowiłbym sie nad kołami 16, lepiej trzymają i lepiej wyglądają. Pakiet funkcjonalny do bagażnika też jest przydatny, ew climatronic ze wzgledow wizualnych głownie.
Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
Myślę, że dobrym ruchem byłaby rezygnacja z płatnego lakieru (zostanie 1300zł ~ 1800zł) na rzecz podwyższenia wersji do Style (Elegance) lub dołożenia skrzyni DSG do silnika 1.2 TSI 90KM. Pozdrawiam ps. byłoby bardziej komfortowo, a czarny lakier szybko się brudzi ;-)
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.