Madeleine te uniroyale to średnio głośna opona ale to indywidualne odczucie i faktycznie może jedne osoby denerwować a inne nawet nie zwrócą na to uwagi. Te Conti co kupiłem maja identyczną głośność i dla mnie nie są one głośne, a poza tym zawsze mam puszczone radio. Te uniroyale docenisz jak spadnie śnieg i temp będą niskie bo na razie nie mają co pokazać bo sucho a w dzień ciepło.
thomas to co pytasz, to ustawienie indeksu prędkości dla opon zimowych dajesz aktywne i ustawiasz tymi dziesiątkami na + lub - ja to dałem na 190km/h czyli tyle ile przewidziane dla mojej opony
Odświeżam temat, który poruszył @krisr77... a mianowicie kupon na wymianę opon za 50zł... czy ktoś ma jakieś informacje czy Skoda planuje taką akcję? Może ktoś już dostał? Pozdrawiam
Dostałem przy kupnie w salonie gratis oponki zimowe Barum Polaris 3 , i też są dobre, już miałem kiedyś zimówki Barum Polaris 1 przy innym aucie i też się dobrze sprawowały, niska ścieraloność. A tak w nawiasie ile jest podstawowych koncernów oponiarskich ??? trzeba sobie zadać to pytanie ;-)
@Rick, miejmy nadzieję, że masz rację i się sprawdzą w złych warunkach. Radio zawsze mam włączone, ale hałas jest wkurzający :) ale dzięki za wszystkie porady :) na tą chwilę i w tym temacie to chyba wsio.
Aaa i jeśli chodzi o wymianę to taki przystojniak z salonu dzwonił i zaprosił na wymianę za 63zł ze sprawdzeniem podwozia ;)
Rapid SB | 1.2 TSI 75KM | MY15 | Ambition MAX | Beż cappuccino | 15700km | Częstochowa
@bounty chyba się machnęłam :) ale zakodowałam od początku te 75, a to jest 66kW co w przeliczeniu daje 90KM. Opony mają jak narazie fajną, krótką drogę hamowania :) w deszczu jest ok!
Rapid SB | 1.2 TSI 75KM | MY15 | Ambition MAX | Beż cappuccino | 15700km | Częstochowa
Nie podajesz wymiary opon jakie stosujesz (czy chcesz kupić). Wychodzi 380 za oponę z wymianą. Jak poszukasz na necie, to masz poniżej 300 za oponę. Pozostaje ponad 320 za wymianę. Wg mnie jedno i drugie za drogo. Pokrowiec to tylko mały bajer (może z logo?) za bezcen.
Ja w zeszłym roku za te gumy na stalówkach (15") zapłaciłem coś koło 1400, ale bez pokrowców. W cenie wymiana of course... Same opony ok. Szału ni ma, ale dają radę (mówiąc kolokwialnie...)
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.