FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Skoda Rapid - czas oczekiwania na nowe auto
  • @Drash, widzisz ja zamówiłem 8 dni po Tobie i najpierw miałem 9 miesięcy, potem zeszło do 6, a teraz stanęło na produkcji na koniec lutego, więc ja już nic z tego nie kumam, tylko czekam z nadzieją że może uda się jeszcze z kilka tygodni urwać :)
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
  • tylko żebyśmy nie odebrali w październiku 2015r ;) no to chyba by mi musieli już octavie złożyć "Elegance Max" zamiast rapida :D
  • Mój egzemplarz wczoraj wjechał na taśmę a dziś z niej już zjechał. Dostałem dziś informację, że auto się wyprodukowało i dostałem nr VIN.

Tak na marginesie od nowego roku wzrost ceny aut o 600 zł (info od sprzedawcy)
    A dziś pojawił się nowy cennik gdzie auta z silnikami benzynowymi podrożały o 50 zł.
    RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
  • @grzesk super a skąd dostałeś informacje?od dealera czy z fabryki? Ja czekam... za 3 tyg produkcja :)
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105 KM | MY15 | Elegance Max | Beż Cappuccino | 11000 km | dolnośląskie
  • Od dealera. Informuje mnie mailowo lub telefonicznie o każdej zmianie czy informacji w sprawie mojego auta. Teraz mam około 2 tygodni czekania na transport do salonu. Na mikołaja powinienem już nim jeździć jak będzie wszystko dobrze :)
    RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
  • Witam grzesk, kiedy zamówiłeś samochód ?

• 15 września 2014 r. 
    Wersja LB 1.2 TSI 105 KM AmbitionMAX z dodatkami.
  • no to ja chyba jeszcze poczekam. 07.10.2014r.
  • Info z salonu zmiana daty produkcji z 45 na 47 tydzień
    Rapid LB | 1.2 105KM | MY15 | Elegance max | Szary metal| 18000 km | Toruń
  • @ryba8013 a jaką masz konfigurację, możesz przypomnieć?
    Ciekawe co było przyczyną zmiany terminu. 
    Ja byłem zaskoczony, że na początku tygodnia wzięli się za mój egzemplarz.
  • @grzesk 1,2 105 tsi liftback elegance max, mdi, listwy boczne i sunset. W sumie bez udziwnień;)
    Rapid LB | 1.2 105KM | MY15 | Elegance max | Szary metal| 18000 km | Toruń
  • @ryba8013 a zamawiałeś 29 sierpnia czyli 2 tyg przede mna i userem @grzesk
    masz racje dziwne te terminy:)
    Rapid LB | 1,2 105KM | MY15 | Elegance Max beżowy | Brąz Topaz | Warszawa
  • @krisr77, nie żebym się czepiał, ale chyba zaginasz czasoprzestrzeń, bo z Twojego wpisu wnioskuję, że zamówiłeś w połowie sierpnia, a w innym temacie piszesz, że zamówiłeś w połowie września, to ja już nie kumam :D
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
  • Maciek - czepiasz sie..... czeska pomyłka :) juz poprawione
  • zamowiony 16.07 odebrany wczoraj image
    IMG_20141104_162445.jpg
    1920 x 2560 - 443K
    IMG_20141104_162508.jpg
    2560 x 1920 - 425K
    Rapid LB | 1.2 tsi 105KM | MY14 |ambition max | bialy candy | 30000km | szczecin
  • Gratulacje, ładny białasek :)
    Xenony robią robotę. Ciekawe czy będzie się dało zrobić przeszczep lamp xenonowych w miejsce zwykłych na zasadzie zwykłej przekładki czy będzie coś jeszcze trzeba robić.
    Mogłem od razu zamówić ale fundusze nie pozwoliły a za kwotę ksenonów mam inne dodatki, które bym później już nie dołożył.
    Może kiedyś przy wolnych środkach uda się zrobić przeszczep jak nie będzie to skomplikowane :)
  • podłokietnik widzę stary ????
  • @kubelec, a jaka to odmiana białego? Candy, Laser, czy Moon?
    P.S. Mój będzie taki sam z zewnątrz, tylko z czarną lotką na klapie i czarnymi lusterkami :)
  • @krisr77 Musi być stary, bo wyprodukowany był z dwa tygodnie temu jak wczoraj odebrany.

Auta z obecnego tygodnia mają mieć zmiany, o których pisałeś :).
    Mój zjechał z taśmy wczoraj więc powinien mieć zmiany z 45 tygodnia, Podłokietnik wiadomo, ciekawi mnie co to za zmiany z tymi zegarami i zbiorniczkiem spryskiwaczy.
    Jeśli załapałem się na zmiany to za około 2 tygodnie będzie wiadomo co i jak. Wtedy będę miał zdjęcia z salonu a później wycieczka po odbiór.
  • biel candy
    podlokietnik stary na szczescie ja nie uzywam recznego wiec mi nie przeszkadza a lampy wygladaja podobnie wiec moze mozna je zmienic a co do lotki to nie zdazyli pomalowac i umowilem sie na montaz za tydzien 
    Rapid LB | 1.2 tsi 105KM | MY14 |ambition max | bialy candy | 30000km | szczecin

ZYSKAJ NAWET 500ZŁ - OTWÓRZ ONLINE KONTO BANKOWE

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?