FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Skoda Rapid - Zalety
  • ZALETY:
    -cena ( jak niektórzy piszą "inne tańsze" guzik prawda , to dlaczego nie kupują tych innych )
    -gabaryty i LB i SB ( ja mam SB i dla mnie w zupełności wystarczy bagażnik ( kierowca i pasażer )
    -ilość miejsca w środku ( poprzednie auto z zewnątrz większe, a w środku miejsca mniej )
    -spalanie Pb i On- rewelacja w stosunku do przyspieszenia i elastyczności silnika
    -dostępność serwisu i zakupu części, praktycznie wszędzie
    -design ( mnie się bardzo podoba i LB i SB )
    -porządek w środku, wszystko na swoim miejscu, brak niepotrzebnych gadżetów

Rapid SB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Ambition MAX+KOMFORT | Czerwony Rio Metalic | 42000 km| Ø 6,5 l/100 km | wlkp.
  • Brak gadżetów... Zaletą?
    Taa piękno w prostocie.
    Rapid LB| MY 2015| CGPC 1,2 MPI| Active MAX|Biały Candy|163 tys km.| Wrocław
  • tak dokładnie dla mnie brak gadżetów jest na plus, to samochód a nie komoda na której stoją zdjęcia rodzinne ( tak jak w pewnej marce na k) a jak się tobie ta prostota @supermajku nie podoba to dlaczego kupiłeś rapida? są inne marki gdzie napchano niepotrzebnych do prowadzenia samochodu dupereli, samochód to nie choinka ;-)
    Rapid SB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Ambition MAX+KOMFORT | Czerwony Rio Metalic | 42000 km| Ø 6,5 l/100 km | wlkp.
  • Bo jest tani i prostacki bo ma być taxi
  • nie prostacki tylko prosty, a na taxi też się nadaję według mnie dlaczego by nie.
  • Na taxi Rapid jest najlepszy!!! 1,2 mpi z Klima i lpg za 46 k z gwarancją bez limitu km. Pali 16-20 zł za 100km dużo miejsca na nogi. I jeszcze większy bagażnik. Z kołem zapasowym (wymogi prawne) w bagażniku wchodzą dwie ogromne walizki i dwie małe i dwa plecaki. Lub wózek inwalidzki ortopedyczny i drugi aktywny, plus bagaże. Lub pól tony cementu. Lub dwa koła od Patrola y 60 33"x12,5"r15 i to wszystko bagażnik. Do tego biały jest elegancki. Remont silnika jest tani zwłaszcza, że to 3 cylindry, 3 świece, 3 litry oleju, łańcuch, z przodu prosty mc person, z tyłu jeszcze prostsza belka skrętna i bęben. Wąskie kółka na 15" tanie opony. Jest po prostu TANIA. kanapę na to za 100 kupisz gdyby obrzygali i masz dwie na zmianę.
  • przyspieszenie jak na 1.2,
    Miejsce na nogi z tylu,
    Dosyc duzy przeswit,
    Jakosc/cena na dobrym poziomie,
    Rapid SB | 1.2 TSi, 85km | MY14 | Ambition | Beż Capucino | 15000 km | Lubelskie
  • @supermajku
    od kiedy kolo zapasowe trzeba mieć (wymóg prawny) ?
    Rapid SB | 1.2 105KM | MY15
  • @kakaroto -

wymagania techniczne TAXI:
    1. Taksometr elektroniczny z ważnym dowodem legalizacji.
    2. Co najmniej dwa miejsca dla pasażerów.
    3. Co najmniej dwoje drzwi z każdego boku nadwozia lub dwoje drzwi z prawej strony, jedne z lewej strony i jedne z tyłu nadwozia.
    4. Pomieszczenie na podręczny bagaż pasażerów.
    5. Apteczkę doraźnej pomocy.
    6. Ogumione koło zapasowe.
    7. Dodatkowe światło z napisem "TAXI", odpowiadające następującym warunkom:

Rapid LB|1,2 85 KM| MY14| Ambition| Blue Denim| 105000 km| Kraków
  • @amiskiew Czy to jest treść oficjalnych przepisów? Dziwnie brzmi: "Pomieszczenie na podręczny bagaż pasażerów." To tak jakby samochody miały pomieszczenia;)
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY14 | Ambition Komfort | Blue Race | 28500km | Gdańsk
  • Jakos nie doczytalem ze chodzi o taxi.
  • @supermajku, wychodzi Ci 16-20 zł na 100? Mnie w trasie najmniej wyszło 19, a w mieście poniżej 23-26 zł nie jestem w stanie wyjść. Co prawda liczę to po gazie za 2.80, a można kupić taniej...
    Poza tym podpisuję się obiema rękami pod Twoimi obserwacjami, też brałem pod uwagę tanią "płytę podłogową" z zawieszeniem rodem z aut poprzedniej, tańszej generacji...
    Rapid LB 1.2MPI LPG | MY14 | Elegance | Biel candy | Łódź
  • 2.8 za gaz? Poniżej 2 zł kosztuje. Wiec zweryfikuj obliczenia :)
  • @konwel - rozporządzenie z dnia 31 grudnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia
    Dz.U. 2003 nr 32 poz. 262

Rapid LB|1,2 85 KM| MY14| Ambition| Blue Denim| 105000 km| Kraków
  • 2.8 za LPG!!? Teraz.... 1.9 max widziałem w krk...
    Rapid LB/ 1.2 MPI + LPG / MY 2015/ Ambition MAX
  • Zgadza się, nawet na BP pod Wawą widziałem za 1,99 PLN.
    Rapid LB / 1.6 TDI CAYC mod 135KM / MY14 / Ambition Komfort / Czarna Perła / 142.500km / Warszawa
  • Tfu tfu tfu... chodziło o 1.8 PLN, zauważyłem błąd w aucie. Parę tygodni temu można było kupić za 1.6-1.7 i być może bazując na takiej cenie @Supermajku wyliczał swoje koszty.
    Rapid LB 1.2MPI LPG | MY14 | Elegance | Biel candy | Łódź
  • Aha licząc koszty przeglądów i/lub zużycia samochodów należy dodać 5 zł do 100km.
  • Napewno nie 5 zl
    Rapid LB/ 1.2 MPI + LPG / MY 2015/ Ambition MAX
  • Prosty i czytelny kokpit mało przycisków
    Rapid SB/1.2 MPI/MY14/Ambition komfort/ Szary metalik

Pieniądze po 100zł banknoty zdjęcie

Zielona strzałka w dół grafika

Konto Otwarte na Ciebie w promocji „Rozkwitaj na wiosnę” z premią do 630 zł
  • Zarejestruj się, spełnij warunki i zyskaj do 630 zł premii!
Zyskaj nawet 650 zł w promocji konta Millennium 360°
  • 250 zł za założenie konta Millennium 360° online z kartą debetową, wyrażenie zgód wymaganych regulaminem promocji, wpłatę min. 500 zł w ciągu 10 dni od założenia konta, zalogowanie się do aplikacji mobilnej banku i zapłacenie min. 1 raz kartą do konta lub BLIKIEM
  • 250 zł jeśli w każdym z 3 miesięcy określonych w regulaminie zapewni wpływ wysokości min. 1000 zł oraz zapłaci kartą do konta lub BLIKIEM min. 500 zł
  • 150 zł jeśli min. 1 000 zł wpłynie na Twoje konto z tytułu wynagrodzenia przez co najmniej 2 miesiące określone w regulaminie promocji.
  • 200 zł za założenie Konta 360° Junior
Konto osobiste CitiKonto z oprocentowaniem 7,2% na koncie oszczędnościowym
  • Załóż konto osobiste CitiKonto i odbierz do 300 zł zwrotu
  • Dodatkowo możesz zyskać aż 7,2% w skali roku na koncie oszczędnościowym
  • 0 zł za prowadzenie konta i karty z usługą wielowalutową
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów Citi i 4 wypłaty z innych bankomatów
Konto Otwarte na Ciebie w promocji „Por(a) na bank” z premią do 680zł
  • Zarejestruj się w promocji, spełniaj warunki i zgarnij nawet 680 zł łącznej nagrody!
Konto Przekorzystne z kontem oszczędnościowym w promocji
  • Do 300 zł za założenie konta Przekorzystnego
  • 7% na koncie oszczędnościowym w skali roku
  • do 100 000 zł na 5 miesięcy
Konto za Zero i Konto Oszczędnościowe Plus
  • 0 zł za otwarcie i prowadzenie PKO Konta za Zero oraz Konta Oszczędnościowego Plus
  • 0 zł za przelewy standardowe w serwisie iPKO oraz aplikacji IKO
  • 5% w skali roku dla nowych środków do 250 tys. (przez 90 dni)
VeloKonto
  • Załóż konto i daj się docenić
  • 0 zł za prowadzenie konta, bez warunków
  • Program Poleceń - odbierz 100 zł za każdą osobę, która spełni warunki promocji
  • VeloKorzyści - indywidualny Pakiet Medyczny nawet za 0 zł
Nest Konto
  • Konto, karta i bankomaty Euronet bezwarunkowo za 0 zł
  • Lokata do 7,6% w skali roku
  • Wygodne płatności BLIKiem, telefonem i zegarkiem
eKonto
  • załóż konto i zgarnij do 870 zł nawet 7% na oszczędnościach
  • 0 zł za otwarcie i prowadzenie Twojego konta
  • 0 zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce od 300 zł i wypłaty z bankomatów za granicą
  • 0 zł za kartę przy łącznej kwocie transakcji nią na 350 zł w miesiącu
  • 0 zł za płatności BLIK w sklepach i internecie
Alior Konto
  • Otwórz Alior Konto i zyskaj bonus nawet do 600 zł
  • 0 zł za prowadzenie konta - bez warunków
  • 0 zł za obsługę karty - dla osób poniżej 18 lat lub po spełnieniu warunków
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów własnych, a dla sieci Euronet dla wypłat od 100 zł
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów za granicą
Konto Dla Graczy
  • Załóż konto i zyskaj do 200 zł i 16 000 punktów w Programie Bezcenne Chwile
  • 0 zł za prowadzenie konta jeżeli nie ukończyłeś 26 lat lub jeśli zapewnisz jednorazowy wpływ min. 1500 zł/mies.
  • 0 zł za obsługę karty do konta jeśli nie ukończyłeś 18 lat lub zapłacisz kartą min. 300 zł do przedostatniego dnia danego miesiąca
SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?