Tak tylko łańcuch też się wymienia tylko rzadziej np. pasek co 60 tyś. a łańcuch co 150 tyś. Musze tylko dowiedzieć się dokładniej, czy się wymienia jeśli tak to co ile jak nakazuje producent
Witam w moim rapidzie 1.2mpi przejechałem już 11000 km przez 5miesiecy, w tym okresie 2 razy byłem w aso na regulacji gazu po przejechaniu 1000km i jak wróciłem z zachodu 10056 km zwiekszyli ciśnie gazu i przeczyścili zawór na razie jestem zadowolony polecam
Na łańcuch nie ma "normy" km do wymiany. Jest to kwestia szumu/hałasu łańcucha, sposobu wykorzystywania/eksploatowania silnika. W normalnych warunkach - wymiana co 200 - 250 tkm. Pozdrawiam
U mnie po przejechaniu 15000 km wykonałem 3 próby- trasa i troszkę miasta. Jazda zgodnie z przepisami max 130 km/h z włączona klimą. 5-6 litrów Lpg 1.5- 2.2 pb 95 coś mi się zdaje że mi źle gas ustawili bo za dużo bierze paliwa. W następnym tygodniu jadę to ustawić. tak czy tak koszt przejechania 100km to około 20zl a doliczając dodatek do Paliwa to 24 zł.
W mpi nie ma takiej wskazowki. Po za tym mój Tata zrobił juz 190 tys na lpg.w fabi sedan z 2008 r. Silnik 1,4. Żadnych dodatków, żadnych lubryfikatorow ZERO PROBLEMÓW do tej pory z czym kolwiek. Serwis oczywiście cały czas ASO
Witam. Rapid 1,2 mpi lpg. 9000km. Przy rozpędzaniu auta lub podjazdach kiedy wciskam pedał gazu zapalają się kontrolki epc i usterka kontroli trakcji a samochód zaczyna pracować pradopodobnie na dwóch cylindrach. Sytuacja ma miesce tylko na lpg. Doradca w aso stawia na elektrozawór. Wizyta za dwa dni ale może ktoś już borykał się z takim problemem i zna przyczynę takiej usterki. Proszę o podpowiedzi.
Tak, bardzo prawdopodobny jest elektrozawór. Ja mam podobny problem i też będę molestował ASO. Jak kończy się gaz to zamiast informacji dźwiękowej oraz przejścia na Pb mam dokładnie takie objawy jak Ty. Te dwa cylindry to tryb serwisowy, dodatkowo kastruje Ci moc silnika.
U mnie było odwrotnie. Przy dodawaniu gazu zaczynały się cuda. Wymiana wtrysku na drugim cylindrze i wgranie nowej mapy pomogło. Podobno coś w środku wtrysku się zatarło (wg. mechanika) i nie podawał gazu do cylindra.
Witam Wyskakuje wam czasem bład P2097 ? Objasnienie błedu "za bogata mieszanka" wiecie dlaczego tak sie dzieje? Opis P2097 The reason of Skoda Rapid P2097 OBD-II Engine Trouble Code is P2097 Post Catalyst Fuel Trim System Too Rich Bank 1 Mam 1.2 Rapida obecnie 36 000 przebiegu na STAG. Na tankowaniu 46l przerzedzam 460-480km . Auto super
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.