FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Dealerzy Skody (opinie)
  • Prosze nie mylic dilera z serwisem, sa dwa osobne watki w ktorych ich oceniamy. Czasem jakosc uslug jednych od drugich znaczaco sie rozni, mimo tej samej lokalizacji.
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • Na innych forach reklamują sie sprzedawcy od Zimnego na Rzgowskiej i raczej są chwaleni za ceny jakie daja na nowe samochody......
    Corolla | 1,6 132KM | MY18 | Classic Plus | Czarny | EPi
  • Coś w tym jest bo ja dwa lata temu mało co u nich Rapida nie kupiłem, bo cena była korzystna, choć ostatecznie i tak wylądowałem we Wieliczce. Innym dowodem na to, że ceny mają korzystne to zachowanie konkurencji. Pewnego razu u Bednarka w Dobroniu jak się dowiedzieli, że u nich nie kupiłem Rapida, bo gdzieś indziej był taniej to pierwsze pytanie było czy to nie było czasem u Zimnego na Rzgowskiej. Co ciekawe kilka osób u Bednarak zadało mi to pytanie. Czyżby mała wojenka ;). Co do cen serwisu to z tego co widzę to znów u Zimnego w porównaniu z Bednarkiem w Dobroniu jest sporo drożej. 
    RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
  • Ja natomiast chwalę sobie Zimnego = w Łodzi na Rzgowskiej kupowałem Rapida i było OK - cena porównywalna z Krakowem, Łęczycą, Wieliczką. Po roku dokupywałem alufelgi poprzez tego samego sprzedawcę i cena znacznie niższa niż oficjalna. Więc sobie salon na Rzgowskiej chwalę - salon - nie serwis. Na serwisie nie byłem, gdyż ceny za usługi serwisowe mnie powaliły. Dlatego korzystam z serwisu w Piotrkowie. I póki co nie mam uwag, ale i żadnych awarii też nie doświadczyłem na dwóch użytkowanych przeze mnie Skodach.
    Rapid LB | 1.2 90KM | MY16 | Ambition MAX | błekit | 32200km | Łódzkie | 6,5 l/100km w motostat
  • O tym samym napisałem, że ceny aut mają konkurencyjne ale z serwisem to trochę jadą po bandzie. W innym wątku opisywałem sytuacje z pierwszym przeglądem Rapida kolegi z pracy. Co ciekawe był to serwis w Piotrkowie u Zimnego bo tam kupił auto i pierwsze kroki tam poczynił. W skrócie efekt. Pierwszy przegląd z wymianą oleju w Piotrkowie 800 zł. Szybki telefon do Dobronia jako najbliższego ASO w okolicy wzgledem zamieszkania i cena 550 zł. Po rezygnacji z umowionej wcześniej wizyty w Piotrkowie próbowali kilkukrotnie dzwonić do niego i schodzili z ceny ale zeszli tylko do 600 zł. Niby już nie duża różnica ale 550 zł to nadal mniej a do tego kolega miał bliżej.

Za to ceny aut w Dobroniu to w większości są z kosmosu. Chłopaki są ogarnięci w temacie i sporo mogą w różnych tematach pomóc ale z ceną auta (co innego z częściami) ciężko u nich zawalczyć. Dlatego opłacało mi się jechać 250 km po auto gdzie różnica w cenie wynosiła 3500 zł.
    Nie wiem jak teraz jest ale z tego co dochodzą mnie informacje w sprawie cen aut niewiele się zmieniło. Z drugiej strony dziwi mnie to ile aut z ich salonu wyjeżdża. Albo firmy tak dużo u nich kupują albo prywatni w ogóle nie sprawdzają ile auto może kosztować w innym salonie i sprzedawca to wykorzystuje.
    RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
  • Dużo osób kupuje auta w Dobroniu z przyzwyczajenia i z powodu dobrej/miłej obsługi, natomiast czas dobrych cen u nich minął i juz nie wróci. Jak będzie z serwisem, pożyjemy zobaczymy, szefostwo robi niezłe "zamieszanie" ........
  • Hey Panowie. Czy ktoś z 3miasta nabył auto w salonie Plichata ??
  • Do tej pory ich chwaliłem salon w Dobroniu ale niestety zaczęli walić w .....ja.  Ceny  nowych samochodów maja z kosmosu, ciezko cos wynegocjować i zaczęli łaskę robić, ze w ogole sie u nich kupuje samochód - sorry, ja tego nie kupuje. O wysokich cenach u nich wspominał juz kolega @grzesk
    Serwis natomiast, jest jeszcze lepszy. Przestał sie liczyć z klientem, ktory odwiedza ich od lat. Jak sie tylko jedzie na wymiane oleju to jeszcze sobie poradzą a faktura nie zabije. Jak maja znalezc usterkę ( tak bylo w moim przypadku ), to za znalezienie stuków w zawieszeniu ( ktore to rozwiazanie im podpowiedziałem ) zażyczyli sobie 2 tysiące, gdzie normalnie kosztowało by to w ASO góra 150/200 zł. Zwykły mechanik nie wziąłby nic.
    Takze reasumując, NIE POLECAM ( juz ) BEDNARKA W DORONIU. 
  • Ja tam i tak wole pojechać do nich do Dobronia niż jechać do cwaniaczków z Zimnego. Podejście do klienta niebo, a ziemia różnica. U Zimnego to olewcze podejście bije na kilometr, nawet dzień dobry nie powiedzą, a w Dobroniu to bardzo mili byli i wszystko szybko załatwione było bez problemów i jeszcze się dowiedziałem kilka rzeczy, o których pan z Zimnego wprowadził mnie w błąd podczas zakupu auta. No i do tego 450 czy tam 500 zł za wymianę oleju u Zimnego, a w Dobroniu 300-350 zł. No ale koniec offtopu bo temat o czym innym jest :)
    Brak Skody
  • Ja swojego Rapida zamówiłem u Zimnego w Łodzi, pojechałem po auto z wyprzedaży a sprzedawca powiedział o jakiejś promocji dodatkowej na MY 2017 i przekonał mnie do kupienia w lepszej cenie niż te reklamowane z rocznika 2016.
    Licząc kasę opłacało się taki zakup zrobić i dodatkowo stary samochód odkupują.  
    Rapid LB|1.2 90 KM|MY 2017| Ambition | Błękit Race| Łódź
  • @Terkpat co do odkupienia starego auta to mi powiedzieli, żebym sobie sam go sprzedał bo oni go nie wezmą nawet za darmo, a auto było warte jeszcze z 15-17 tys...
    Brak Skody
  • Ja już 2 kupiłem w Pszczynie w inter welm i jestem zadowolony zarówno z obsługi przed zakupem jak i potem tematów serwisowych, pierwszy był citigo w 2014 z tego względu poleciłem zakup tam własnie auta rodzicom (kupili rapida MY 2016) i ja 2 tyg temy odebrałem swojego rapida, myślę że ten temat forum trzeba by zrobić na zasadzie osobnych podtematów z nazwai i lokalizacją każdego dealera
    RAPID LB | 1.2 TSI LPG 110KM | MY 2017 | STYLE | WHITE MOON METALIC |3000 i rośnie :) | SMI
  • Za swoim R trochę się nabiegałem i wybór padł na Plichte Wejherowo.Najlepsza oferta.Jak z tą samą ofertą poszedłem do Krotoskiego to powiedzieli że nie ma szans na taką cenę u nich i sprzedawca skopiował sobie ofertę żeby pokazać szefowi.Przy okazji pozdrawiam panią Natalię z Wejherowa 
  • A ja kupiłem już drugą skode w AMD w Radomiu i złego słowa narazie o nich nie powiem.
    Rapid LB/1.2 90KM/MY2017/Ambition
  • AUTO ŚLIWKA Katowice - 2 kupione skody, serwisowane, ubezpieczane, rozsądne podejście do klienta - również złego słowa nie mogę powiedzieć.
    Rapid LB / 1.2 CBZA 63 kW / MY 14 / Ambition + pakiet Komfort + pakiet na bezdroża / Czerń Magiczna / 101000km / Katowice
  • na przyszlośc, jak hcecie miec dobra cenę na nowego R czy inny model i fajną obsługę na serwisie, zapraszam do Polbis Auto Toruń.

Kontakt ze mna przez PW w sprawie zakupu nowych samochodów.
  • Bieranowski Bydgoszcz - kupiłem tam auto i powiem że podejście do sprawy w 100% pozytywne. Wszystkie niejasności natychmiastowo były wytłumaczone itp. polecam!
    Rapid LB | 1.2 TSI 90KM | 2017 | Ambition | Blue Racer | 485km | Toruń
  • Mam krótkie pytania czy ktoś ostatnio kupował samochód w Ganinexsie w Katowicach albo w Skoda Wieliczka? Przeczytałem w wątku raczej pozytywne ale tez dość stare opinie, może Ktoś podzieli się nowszą
  • Ja swoją Rapidkę nabyłem w AUTO FORUM Płock. Super miła obsługa.  Pan Sebastian B. jest wzorem do naśladowania dla innych sprzedawców. Polecam salon i sprzedawcę. Super!
    Rapid NH|1.0 TSI |2018| Ambition| Czarny Magic perłowy| 200 km| Płock
  • Popróbowałem w Poznaniu, u znajomego w Gdańsku, w Warszawie. Jedna ciekawa historia u dealera w Poznaniu przy ul. Głogowskiej (Krotoski Cichy). Sprzedawca był niesamowicie niemiły, zupełnie jakbym chciał to auto za darmo. Kłócił się ze mną zamiast rozmawiać o produkcie. I pierwszy raz w życiu powiedziałem do żony - "weź Ty dalej porozmawiaj z tym panem, bo ja z nim nie dojdę do porozumienia". Zdecydowanie nie polecam, nie będę pisał nazwiska tego handlowca, ale z takim podejściem straci pracę.
    Zupełnie inaczej w Skodeksie poznańskim na Unii Lubelskiej, jak i u dealera w stolicy Wielkopolski przy ul. Obornickiej. Tutaj czułem się jak klient. Ostatecznie warunki zakupowe, ale też niemal perfekcyjna obsługa (także przy samym wydaniu auta, jak i po nim - po 2 tygodniach telefon: jak się Państwu jeździ - miłe) we wspomnianym Skodeksie.
    Spaceback | 1.2 | 2017 | Ambition | 8000

Pieniądze po 100zł banknoty zdjęcie

Zielona strzałka w dół grafika

Konto Otwarte na Ciebie w promocji „Rozkwitaj na wiosnę” z premią do 630 zł
  • Zarejestruj się, spełnij warunki i zyskaj do 630 zł premii!
Zyskaj nawet 650 zł w promocji konta Millennium 360°
  • 250 zł za założenie konta Millennium 360° online z kartą debetową, wyrażenie zgód wymaganych regulaminem promocji, wpłatę min. 500 zł w ciągu 10 dni od założenia konta, zalogowanie się do aplikacji mobilnej banku i zapłacenie min. 1 raz kartą do konta lub BLIKIEM
  • 250 zł jeśli w każdym z 3 miesięcy określonych w regulaminie zapewni wpływ wysokości min. 1000 zł oraz zapłaci kartą do konta lub BLIKIEM min. 500 zł
  • 150 zł jeśli min. 1 000 zł wpłynie na Twoje konto z tytułu wynagrodzenia przez co najmniej 2 miesiące określone w regulaminie promocji.
  • 200 zł za założenie Konta 360° Junior
Konto osobiste CitiKonto z oprocentowaniem 7,2% na koncie oszczędnościowym
  • Załóż konto osobiste CitiKonto i odbierz do 300 zł zwrotu
  • Dodatkowo możesz zyskać aż 7,2% w skali roku na koncie oszczędnościowym
  • 0 zł za prowadzenie konta i karty z usługą wielowalutową
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów Citi i 4 wypłaty z innych bankomatów
Konto Otwarte na Ciebie w promocji „Por(a) na bank” z premią do 680zł
  • Zarejestruj się w promocji, spełniaj warunki i zgarnij nawet 680 zł łącznej nagrody!
Konto Przekorzystne z kontem oszczędnościowym w promocji
  • Do 300 zł za założenie konta Przekorzystnego
  • 7% na koncie oszczędnościowym w skali roku
  • do 100 000 zł na 5 miesięcy
Konto za Zero i Konto Oszczędnościowe Plus
  • 0 zł za otwarcie i prowadzenie PKO Konta za Zero oraz Konta Oszczędnościowego Plus
  • 0 zł za przelewy standardowe w serwisie iPKO oraz aplikacji IKO
  • 5% w skali roku dla nowych środków do 250 tys. (przez 90 dni)
VeloKonto
  • Załóż konto i daj się docenić
  • 0 zł za prowadzenie konta, bez warunków
  • Program Poleceń - odbierz 100 zł za każdą osobę, która spełni warunki promocji
  • VeloKorzyści - indywidualny Pakiet Medyczny nawet za 0 zł
Nest Konto
  • Konto, karta i bankomaty Euronet bezwarunkowo za 0 zł
  • Lokata do 7,6% w skali roku
  • Wygodne płatności BLIKiem, telefonem i zegarkiem
eKonto
  • załóż konto i zgarnij do 870 zł nawet 7% na oszczędnościach
  • 0 zł za otwarcie i prowadzenie Twojego konta
  • 0 zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce od 300 zł i wypłaty z bankomatów za granicą
  • 0 zł za kartę przy łącznej kwocie transakcji nią na 350 zł w miesiącu
  • 0 zł za płatności BLIK w sklepach i internecie
Alior Konto
  • Otwórz Alior Konto i zyskaj bonus nawet do 600 zł
  • 0 zł za prowadzenie konta - bez warunków
  • 0 zł za obsługę karty - dla osób poniżej 18 lat lub po spełnieniu warunków
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów własnych, a dla sieci Euronet dla wypłat od 100 zł
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów za granicą
Konto Dla Graczy
  • Załóż konto i zyskaj do 200 zł i 16 000 punktów w Programie Bezcenne Chwile
  • 0 zł za prowadzenie konta jeżeli nie ukończyłeś 26 lat lub jeśli zapewnisz jednorazowy wpływ min. 1500 zł/mies.
  • 0 zł za obsługę karty do konta jeśli nie ukończyłeś 18 lat lub zapłacisz kartą min. 300 zł do przedostatniego dnia danego miesiąca
SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?